33 kreativne i jeftine ideje za rubne rubove cvjetnjaka koje možete sami izraditi

Svakako je krajnje vrijeme da svoj vrt dovedete u formu. Zbog kiše ili ne, nova vrtlarska sezona sada je zaista počela. Ove godine vrtovi su dobili još veći značaj i nastavljaju nuditi nepogrešiv ugođaj ugodnog osjećaja i iscjeliteljski mir u doba korone i klimatskih promjena. Ovisno o vašem ukusu i stilu, svoj vrt možete ukrasiti cvijećem i biljkama koje želite te ga opremiti udobnim vrtnim namještajem. Za većinu nas, jezerce s ribama i lopočima, ugodne viseće mreže ili ležaljke te privlačan prostor za sjedenje među najvažnijim su elementima dizajna svakog vrta. Odgovarajući ukrasi za vrt, cvjetnjaci i rubovi travnjaka pružaju više strukture i to određeno. Danas smo o tome točno razmišljali i htjeli bismo vas podržati mnogim kreativnim i jeftinim idejama u tom smislu. Provjerite ih u nastavku i, kao i uvijek, inspirirajte se s nama!

S pravim idejama za posteljinu možete unijeti više reda u svoj vrt

ideje jeftine posteljine drvo

Zašto su obrubi kreveta i rubovi travnjaka dobri za vrt?

Kao što je gore spomenuto, rubovi travnjaka i kreveta imaju veliku razliku kada je u pitanju dobar izgled u vrtu. Mogu se oblikovati na različite načine i biti ravni, zakrivljeni ili okrugli. Naravno, oni prvenstveno imaju praktičnu ulogu.

Naime, rubovi kreveta služe za osiguravanje da se travnjak ne prostire u krevet i obrnuto. Na taj način lijepo cvijeće i trajnice neometano rastu i ne šire se po travnjaku. To je, da tako kažem, estetska win-win situacija za vlasnika vrta i vrta.

Možete stvoriti bilo koji oblik ili liniju koju želite 

ideje za rubne rubove cvjetnjaka kamenjem

U specijaliziranim prodavaonicama naravno ima mnogo gotovih profila i elemenata za rubove travnjaka i cvjetnjaka izrađenih od različitih materijala poput drveta, metala, kamena ili plastike. No ako tražite jedinstvenu i jeftinu varijantu, idealno bi bilo da sami napravite obrube kreveta i rubove travnjaka. Srećom, u većini slučajeva to je nevjerojatno brzo i jednostavno. Sve što vam je potrebno su lopatica, gumeni čekić, zatezna linija za bolje poravnanje i eventualno mort za bolje prianjanje pri radu s kamenjem ili ciglom.

Jednostavne drvene okvire kreveta možete dočarati u trenu

Sami napravite krevete od drveta

Okviri kreveta “uradi sam” izrađeni od drveta ili metala

Ovisno o dostupnom materijalu ili osobnim preferencijama, svoje trajnice i cvijeće možete omeđivati ​​na različite načine. Na primjer, ako imate na raspolaganju grane vrbe ili druge fleksibilne grane, njihova pletenica na drvenim stupovima bila bi izvrsna ideja. Takve granice kreveta daju vrtu miran, rustikalni šarm i pozivaju vas da se zadržite.

Za to su stvoreni poljoprivredni vrtovi i vrtovi 

obrubljeni drveni obrub

Tanke, pravokutne drvene ploče savršene su i za obrube kreveta 

ideje za posteljinu drvo

Okrugli komadi drveta poredani jedan do drugog čak i izgledaju mnogo ljepše 

neka se drveni krevet okruži

A zašto ne biste unijeli malo boje u mali vrt? 

ružičasti obrub od drveta

Corten čelik jedan je od najpopularnijih metalnih materijala 

hrđavi metalni okvir kreveta

Ideje za recikliranje originalnih cvjetnjaka

No ništa se ne može usporediti s kreativnim obrubima travnjaka i kreveta izrađenim od rabljenih predmeta. Oni ne samo da izgledaju jedinstveno, već su i održivi i ekološki prihvatljivi. Neiskorištene stvari se ne bacaju, već im se daje druga prilika. Nije uzalud da mnoge ljubitelje obrta vrlo često i rado provode projekte recikliranja. Vrt je savršeno mjesto za to, jer u većini slučajeva ima dovoljno prostora za veće predmete, kao i za one koji se jednostavno ne uklapaju u dnevni boravak u smislu materijala.

Sami napravite cvjetne krevete od praznih boca za vino 

kreativni obrub za cvjetnjak sa staklenim bocama

Boce su još uvijek prikladne kao učinkoviti rubovi travnjaka 

elegantne staklene boce za okružujući krevet

A možda imaš neke stare kugle za kuglanje u podrumu?

ideje za krevet granice kuglanje

S napuštenim porculanskim setom možete pretvoriti svoj vrt u posebno mjesto koje će vam se diviti

ideje za posteljinu porculanski tanjuri

Ovako se brzo mogu zamijeniti stari naplatci automobila 

obruči obruča kreveta

Slomljene posude za cvijeće odavno ne spadaju u smeće

originalni obrub od saksija za cvijeće

A s preostalim ciglama krevetu možete dati ležeran industrijski pečat 

građevinski blokovi opeka posteljina ideje

Uz malo više mašte i kreativnosti, možete sami stvoriti vlastite obrube kreveta i rubove travnjaka. Iskoristite naše izvrsne primjere iz galerije slika kao prijedlog i u potpunosti uživajte u novoj vrtlarskoj sezoni!

Donesite pomorski štih s morskim puževima 

obrub od puževih školjaka i školjki

Okruglo riječno kamenje lako se može položiti oko travnjaka 

obrub kreveta s okruglim kamenjem

Grane i grane vrbe mogu se isplesti kao bordura u trenu 

posteljina opletene vrbove grane

Dizajnirajte hotele i gabione za insekte u jednom 

posteljina za kućne ljubimce od insekata

Ne zaboravite: “Svako putovanje počinje prvim koracima!”

drveno kamenje za posteljinu okvir kreveta drvo drveni blokovi za rubove posteljine ideje za posteljinu drvene daske posteljina upcycling ideas naplatci jednostavan obrub sa staklenim bocama ideje za rubove drvene repe da napravite sami ideje za drvene posteljine kreativne ideje za rubne rubove cvjetnjaka s školjkama originalne ideje za posteljinu koje ćete sami napraviti obrub boca za kućne ljubimce boce za kućne ljubimce za recikliranje posteljine Ideje za posteljinu s naplatcima vrbove šipke pleteni obrub cvjetnjaka