Mali vodič za suncobran za savršenu zaštitu od sunca

Koliko god nas sunce grijalo, njegove jake UV zrake ne treba podcijeniti. Dokazano je da su opasni ne samo za našu kožu, već i za oči. S druge strane, dobra zaštita od sunca u obliku suncobrana, tende ili tende osigurava optimalne uvjete opuštanja po sunčanom vremenu na plaži, u vrtu ili na balkonu te u isto vrijeme štedi jela i pića koja bismo željeli konzumirajte vani. No, ono što zapravo čini dobru zaštitu od sunca ili, u ovom slučaju, dobar suncobran?

Saželi smo najvažnije stvari za vas u našem malom vodiču. Nadamo se da će vam to omogućiti veću jasnoću i dodatnu pomoć pri donošenju odluka pri kupnji vašeg savršenog suncobrana.

Pronađite pravi suncobran za svaku priliku!

palazzo noblesse glatz suncobran terasa garden central pole suncobran

Nisu svi suncobrani jednaki

Osim što biste trebali gledati, uvijek tražite one visoke kvalitete, proizvodi prilagođeni korisniku s optimalnom UV zaštitom već biste trebali znati glavne vrste suncobrana. U osnovi postoje dvije glavne vrste – kišobran sa središnjim polom i konzolni kišobran, poznat i kao konzolni kišobran. Kako nazivi lijepo opisuju, prva vrsta kišobrana ima samo jedan središnji jarbol koji podržava cijelu nadstrešnicu. A s drugim je, međutim, ovaj jarbol drugačije orijentiran – sa strane. Ovaj inovativni dizajn, čiji se izum pripisuje švicarskoj tvrtki Glatz AG, ima niz prednosti. Iznad svega: imate mnogo više prostora i fleksibilnosti ispod baldahina. Nema više nikakvih podloga ni jarbola!

Konzolni kišobran PENDALEX® iz Glatz AG u bijeloj boji

glatz suncobran, bijeli konzolni kišobran

Konzolni suncobrani također su optimalna kombinacija dizajna i funkcionalnosti. Njegova praktična sposobnost okretanja ostavlja puno prostora za improvizaciju i redizajniranje, bez obzira radi li se o terasi, balkonu ili bazenu. Osim toga, konzolni kišobran sa svojim finim profilom uvijek reže lijepu figuru i odmah postaje privlačan pogled.

Postoji i nekoliko vrsta suncobrana, koji su više poput varijacija prva dva. Neki od njih su: veliki suncobrani, koji obično imaju promjer veći od 4 m, kišobrani za sve vremenske uvjete koji su izuzetno otporni na vremenske uvjete, balkonski kišobrani, koji su često dizajnirani kao zidni suncobrani itd. Ovisno o materijalu, također ćete pronađite drvene ili slamnate kišobrane. Svijet suncobrana prilično je šarolik i raznolik, zar ne??

Koja vrsta suncobrana vam zapravo treba??

Da biste bili potpuno sigurni u to, trebate odgovoriti na sljedeća pitanja:

  • Gdje će točno kišobran biti većinu vremena – na balkonu, kraj bazena, za stolom…?
  • Hoće li se premjestiti ili će ostati samo na istom mjestu??
  • Koji su glavni materijali koji se koriste za ostatak objekta??
  • U kojem je stilu uređenja uređeno okruženje?

Puno ovisi o vašim odgovorima. Na primjer, izbor baze za sjenu. Treba li to opremiti malim valjcima, napunjenim vodom ili pijeskom, ili čvrsto ili stabilno postavljenim u pod ili na zid?

Oslonite se na visokokvalitetne suncobrane modernog dizajna!

moderan dizajn suncobrana crvena

Naravno, materijali, dizajn i boje također igraju važnu ulogu

Kod svih vrsta suncobrana, bez iznimke, uvijek morate imati na umu da je ovo korisna stavka koja gotovo uvijek ostaje vani i mora izdržati vremenske uvjete što je dulje moguće. Suncobran vas ne štiti samo od žarkog sunca, već povremeno i od iznenađujućih pljuskova. Stoga je još važnije da pridajete posebnu važnost materijalima i proizvodnji.

Dobar suncobran trebao bi biti izrađen od visokokvalitetnih materijala i imati optimalnu impregnaciju. Tkanina nadstrešnice svakako bi trebala biti otporna na prljavštinu, ulje i vodu, kao i otporna na truljenje. Kako mu jači udari vjetra ne bi smetali, odgovarajući otpor suzama bio bi potpuno prikladan.

Inovativne tkanine izrađene od akrilnih vlakana za nadstrešnicu posebno se preporučuju, a stup izrađen od aluminija premazanog prahom ili nehrđajućeg čelika jedna je od najboljih odluka za savršeni suncobran za gotovo sve stvari.

Možete birati između okruglih, pravokutnih, trokutastih i četvrtastih suncobrana brojnih proizvođača. Teško da je ostalo nešto što ne postoji.

Napravite oazu blagostanja na vlastitoj terasi!

suncobran pendalex izrađen od konzolnog suncobrana od tkanine glatz

Odgovarajući pribor i potrebni rezervni dijelovi naravno se također mogu dostaviti u vaš dom u bilo koje vrijeme od specijaliziranih prodavača ili putem interneta. Što kažete na primjer sa LED svjetlima koja se jednostavno pričvršćuju izravno ispod nadstrešnice ili s dodatnim grijačem za suncobran? Takvi dodaci stvaraju ugodan ambijent s mrvicu noćne romantike, čak i kad je sunce već odavno zašlo.

Zato pronađite svoje optimalno rješenje za zasjenjivanje vašeg balkona, terase ili vrta i umjereno uživajte u suncu! Ili vam možda treba pravi suncobran u komercijalnom ili ugostiteljskom sektoru? Nema problema! Poznati proizvođači kao što su Zangenberg, Weishäup, Glatz, May i Umborsa – da spomenemo samo neke – zasigurno će imati pravu stvar za vas u svom asortimanu.

Urednici se nadaju da ćete uživati ​​u traženju i pronalaženju!

Tkanina za suncobran srednje razine aluminij glatz ag