Soveværelsesdesign (møbler, gardiner, belysning, tekstiler). Nuancerne i det korrekte design + 240 BILLEDER

Soveværelsesdesign (møbler, gardiner, belysning, tekstiler)

Hvert hjem har et værelse, hvor du kan slappe af og slappe af så meget som muligt. Dette sted for afslapning er soveværelset. Du kan se designet af et soveværelse med muligheder for et foto af dets design i denne artikel. Vi har samlet de mest interessante interiører og modetrends for dig!

Indhold i denne artikel:

Soveværelses design regler og elementer

Soveværelset kan have enhver stilløsning, der passer til din smag og præferencer. Ofte tegnes det op i klassiker, skandinavisk, stil eller stil Land. Men dette værelse, uanset stil, bør opfylde sit hovedformål – at hvile sig og give mulighed for at slappe af så meget som muligt..

Vi skaber hygge i hvilestuen

Vi skaber hygge i hvilestuen

Dette opnås ved hjælp af monokromatiske kedelige farver eller ikke-irriterende ornamenter og mønstre. tekstiler, vægge og loft, blød belysning, et minimum af møbler, hvis hovedemne er seng.

Vi opnår komforten i soveværelset

Vi opnår komforten i soveværelset

Lad os overveje, hvordan man kombinerer stilen i dette værelse med dets funktionelle formål, ved hjælp af eksemplet med dekoration af vægge, møbler, gulve og lofter samt en tekstilløsning..

Vi holder os til minimalisme

Vi holder os til minimalisme

Farve løsning

Valget af farvebaggrunden til soveværelset, som er skabt ved at male væggene, er forbundet med dets stil. Fra alle de eksisterende farvenuancer til væggene i dette rum er det tilrådeligt at vælge hvid, kaffe, beige, grå, turkis og sort farve.

Med omhu kan du bruge en kombination af flere kontrastfarver, mens du ikke glemmer, at det ikke er tilladt at bruge for lyse toner sammen..

Det anbefales at vælge lyse farver

Det anbefales at vælge lyse farver

Designere anser det mest vellykkede valg Hvide vægge til et stort soveværelse, da dette åbner ubegrænsede muligheder for indvendige løsninger. Det vil passe til enhver stil.

Hvidt soveværelse kan slås med lyse dekorative elementer

Hvidt soveværelse kan slås med lyse dekorative elementer

Du kan slå den hvide farve med lyse malerier, paneler, gardiner og andre interiørartikler, der er passende i stil. Væggenes hvide farve passer godt til moderne stilarter, for eksempel er den organisk i minimalisme.

Designet i hvidt passer perfekt til store vinduer

Designet i hvidt passer perfekt til store vinduer

Hvide vægge er passende til rum med store vinduesåbninger. Kontrastfarver er velegnede til små vinduer..

I et lille soveværelse, når du vælger en farvebaggrund, bør lyse nuancer sejre.

Overvægten af ​​lyse nuancer

Overvægten af ​​lyse nuancer

Maling af væggene

Til små soveværelser anbefaler designere at bruge lyse, kolde farver til at male væggene, de øger visuelt størrelsen på rummet. For eksempel, blå og grå vægge er en god baggrund for møbler og fylder ikke pladsen op. Disse nuancer bruges bedst til det nordlige værelse..

Fin baggrund for møbler

Fin baggrund for møbler

Det er ikke nødvendigt at male alle vægge i samme farve. Du kan genoplive og forstørre rummet ved kun at dekorere en væg ved siden af ​​sengen i en lys farve..

Væggen bag sengen er malet i dæmpet lilla skygge, som understøttes af tekstilelementer: gardiner, sengetæpper, puder. Dette design er velegnet til et værelse mod vest..

Lilla farve fremhævet af ensfarvede tekstiler

Lilla farve fremhævet af ensfarvede tekstiler

Vægge og lofter, hvis ikke hvide, skal matche i tone. I dette tilfælde er loftet dækket af en lysere skygge, så trykker det ikke visuelt og reducerer rummets højde.

Møbler i design

Valg og indretning af møbler i soveværelset normalt er scenen for indretning af soveværelset, som følger væggenes dekoration. I dette tilfælde styres de af deres farve. Overvej reglerne for indretning af møbler afhængigt af den indvendige stil, dens grundlæggende tone og rummets egenskaber.

Korrekt udvalgte møbler er nøglen til succes

Korrekt udvalgte møbler er nøglen til succes

Hovedelementet i soveværelset er naturligvis sengen. Hele udsigten til soveværelset afhænger af dets placering i dette rum. Der er generelle regler for placering af en seng, som skal følges for enhver stil i dette værelse..

Hvad er vigtigt at vide, når du registrerer dig

  • sengen behøver ikke at placeres overfor indgangen til soveværelset;
  • når den er placeret, skal du give et sted, hvorfra hoveddøren kan ses, mens den ligger;
  • det er ikke tilrådeligt at udstyre et soveplads foran et spejl, sengen bør ikke afspejles i det;
  • i et stort soveværelse er det bedre at sætte sengen i midten af ​​rummet;
  • dets placering i hjørnet er tilladt, hvis der ikke er vinduesåbninger;
  • der skal være en tilstrækkelig passage til sovepladsen, ikke rodet af tilstødende møbler;
  • sengens højde kan være hvilken som helst, men den bør ikke være i nærheden af ​​selve gulvet; der skal være en minimumsafstand mellem deres overflader;
  • nær sengen skal du give et sted til et natbord, i tilfælde af en dobbeltseng i midten af ​​rummet er det bedre at installere natborde på begge sider.

I et stort rum er det bedre at sætte sengen i midten.

I et stort rum er det bedre at sætte sengen i midten.

Resten af ​​møblerne, uanset stil, er placeret langs de frie vægge. Dette rum er som regel også et sted, hvor bærbare varer opbevares. Derfor bør der ud over sengen være indbygget eller sideskabe i den, hvis rummet tillader det, kan du lægge en kommode.

Det er bedre at vælge det lavt med tilstrækkelig bredde eller høj, hvis kommoden er smal. Ser hyggeligt ud toiletbord med spejl, oplyst af det svage lys fra en bordlampe.

Toiletbordet ser meget hyggeligt ud

Toiletbordet ser meget hyggeligt ud

På din anmodning kan du placere andre nødvendige ting i rummet, f.eks. Hænge et tv på væggen, sætte et sofabord og andre ting.

Hvis soveværelset er meget lille, kan du ved siden af ​​sengen hænge hylder for at placere de nødvendige ting på dem. Sengens hoved er ved vinduet. I dette tilfælde er dette tilladt, da vinduet er placeret højt nok, og det er lille.

Hylder til det væsentlige

Hylder til det væsentlige

Møbeldesign til forskellige stilarter kan variere i form, stil og materiale. For eksempel er et interiør i græsk stil velegnet til møbler i massivt træ med udskåret form og mørk farve. Det kan suppleres med forskellige hylder langs væggene..

Hylder langs væggen supplerer interiøret

Hylder langs væggen supplerer interiøret

Til møbler landlig stil, som ofte kaldes rustikt, er præget af ru, omfangsrige møbler, ofte lavet i hånden. Generelle placeringsregler gælder ikke for hende..

I den klassiske version bruges møbler af værdifulde træer. Det kendetegnes ved sin strenge geometriske form og ser solid og ædel ud. Placer det strengt i overensstemmelse med almindeligt accepterede regler.

Møbler lavet af ædle træer

Møbler lavet af ædle træer

Belysning

Når man planlægger et interiør, tilbyder designere mange muligheder for belysningsløsningen i dette rum. Det foretrækkes at arrangere to typer belysning i det: top og lokal, som skal være til stede nær sengen..

Høj belysning bruges normalt, når man kommer ind i et soveværelse om natten. En lampe eller et andet natlys bruges ofte som lokal nær sengen..

Sconce nær sengen

Sconce nær sengen

Hængende lyse lamper direkte over sengens hoved, især en lysekrone, er umulig ikke kun set ud fra æstetisk synspunkt, men også af sikkerhedsmæssige årsager. Med dette arrangement af klare lyskilder vil de ramme dine øjne, hvilket gør det svært at slappe af inden sengetid..

Det er bedre at hænge lamper, der diffunderer lys og giver blød belysning. I stedet for en lysekrone i rummet er det klogere at bruge indbyggede lamper..

Det er ofte bedre at bruge armaturer

Det er ofte bedre at bruge armaturer

Gardiner

Soveværelset tjener primært til afslapning og rekreation. Derfor er du nødt til at skabe et miljø for at isolere dette rum fra ydre stimuli: skarpt sollys, der trænger ind i rummet, og gademusik, der forstyrrer at falde i søvn.

Dette kan gøres med gardiner. For at de kan spille en beskyttende rolle, skal gardinernes stof være tæt, såsom brokade eller fløjl..

Smukke fløjlsgardiner

Smukke fløjlsgardiner

Ud over at skabe et intimt, isoleret miljø spiller gardiner en enorm æstetisk rolle i soveværelsets indre. Godt udvalgte gardiner kombineret med den generelle stil i dette rum fremkalder positive følelser og skaber en stor stemning for hele dagen. Når man tænker over designet af gardiner i soveværelset, er det vigtigt at overveje ikke kun deres funktionalitet..

Vi vækker positive følelser

Vi vækker positive følelser

Det er vigtigt for dig selv at beslutte, hvad der er vigtigere for dig: gardinernes beskyttelsesfunktion eller deres dekorative komponent. Har du brug for for tætte gardiner, der ikke slipper sollys ind, beskytter mod støj og udsyn udefra, hvis rummet er i stueetagen, eller er de nødvendige for et æstetisk indtryk og indretning?.

Det vigtigste er at bestemme den funktion, de vil udføre

Det vigtigste er at bestemme den funktion, de vil udføre

Det hele afhænger af den valgte stil i rummet og placeringen af ​​dit hjem og soveværelse vinduer. For ikke at tage fejl af dig, når du vælger gardiner, skal du tydeligt repræsentere deres udseende på dine vinduer sammen med andre elementer i den valgte indretning..

Kombiner gardiner med dit interiør

Kombiner gardiner med dit interiør

Rullegardiner bruges ofte i moderne stilløsninger. Romerske nuancer er også populære. Soveværelset, hvor den japanske stil er valgt, ser originalt ud.

For elskere af landlig stil bør du foretrække naturlige stoffer. Det kan være linned eller bomuld med gardinerelementer..

Landelskere foretrækker naturlige stoffer

Landelskere foretrækker naturlige stoffer

For et værelse i klassisk stil kombineres tunge gardiner med et let rent slør. Det karakteristiske element er lambrequin.

TOP 5 Moderigtige soveværelsesgardiner i 2019

1London gardiner. London gardiner

London gardiner

2 franske gardiner. Franske gardiner

Franske gardiner

3 italienske gardiner. Italienske gardiner

Italienske gardiner

4Romatiske persienner. Romerske gardiner

Romerske gardiner

5 japanske gardiner. Japanske gardiner

Japanske gardiner

Tekstil

Designet ser harmonisk ud, hvis det kombinerer alle detaljer i interiøret. En vigtig rolle spilles af soveværelsets tekstiler, herunder sengetæpper, tæpper, sengelinned, puder. I dag er sengen et sted til kreativ dekoration med puder, sengetæpper, tæpper og andre genstande for at skabe et hyggeligt soveplads, der matcher rummets overordnede stil..

Vær opmærksom på alle dekorative elementer

Vær opmærksom på alle dekorative elementer

Moderigtigt i moderne design er soveværelsets flerlagsdekoration. For eksempel åbner smukt sengetøj sig ud under sengetæppet. Der kan være en flok farverige puder på sengen for at understøtte interiøret..

Tekstiler på soveværelsesgulvet

Når vi vågner om morgenen, står vi ud af sengen og rører gulvet med bare fødder. For at opleve behagelige fornemmelser og nydelse lægges et tæppe nær sengen. Materialer skal være miljøvenlige, varme og lette at rengøre.

Praktisk når der er et lille tæppe nær sengen

Praktisk når der er et lille tæppe nær sengen

Blødt med en lang luftig bunke fungerer godt til soveværelsesgulvet. tæppe naturlig oprindelse. Det skal ikke kun skabe varme og behagelige fornemmelser, men også passe i design med andre interiørartikler..

Tæpper kan også visuelt forstørre rummet. Hvis du vil opnå denne effekt, skal du vælge et almindeligt, lyst farvet gulvtæppe. Du kan også bruge et hvidt geometrisk tæppe.

Ensfarvet belægning øger pladsen

Ensfarvet belægning øger pladsen

Generelt kan du, når du vælger det, blive guidet af dine præferencer og stilløsningen i hele det indre af rummet..

Tæppens placering på gulvet er vigtig. For eksempel skaber et stort tæppe ved foden af ​​sengen en hyggelig, rolig atmosfære..

Tæppet ved foden vil give en atmosfære af varme og komfort

Tæppet ved foden vil give en atmosfære af varme og komfort

Der er to traditionelle måder at arrangere tæpper på i et soveværelse. Disse omfatter placering af gulvtæppet langs sengen og ved foden af ​​sovesengen..

Udover store tæpper bruges ofte små sengetæpper i soveværelset. Til dette vælges ovale produkter ofte, hvis de er passende i stil. For eksempel, for en højteknologisk stil, er et rektangulært sengetæppe mere egnet..

Lille sengetæppe

Lille sengetæppe

Ved hjælp af tæpper kan du let zonere sovepladsen, hvis den er stor nok..

Det vigtigste er, at alt er harmonisk udvalgt

Det vigtigste er, at alt er harmonisk udvalgt

VIDEO: Valg af det smukkeste design til dit soveværelse