Retro stil i interiøret (130+ fotos) – Alt, hvad de ville vide, men var bange for at spørge om designet

Retro stil i interiøret

Uanset om du vil være astalgisk eller seriøst interesseret i retro -temaet – find ud af om denne sprudlende æra, der formede interiøret for livsstilen. Lad os skabe et retro-interiør i henhold til alle reglerne, på trods af at stilen er ret kompleks og flerlags..

Indhold i denne artikel:

Hvad er retro stil?

Jeg ved ikke om dig, men når jeg nævner retrostilen, kan jeg straks huske filmene fra Kusturica med disse skinnende jakker, perlerede gardiner og en skør livsstil, der når latterligt. Retro stil i indretning er lysstyrke, munter stemning og originalitet. De mest fremtrædende designideer i midten af ​​XX’erne afspejles præcist i interiøret dekoreret i retrostil..

I mange brancher, herunder musik, mode og design, bruges ordet “retro” til at beskrive efterligning af gamle tendenser og stilarter. I indretningsverdenen refererer “retro” normalt til møbler, der er typiske for årtierne mellem 1950’erne og 1980’erne..

Dele af den kan være vintage og oprindeligt udgivet i løbet af denne æra, eller simpelthen hente inspiration fra de former og farver, der kendetegnede tidens stil.. Retroens ultimative kendetegn er en eklektisk blanding af gammelt og nyt: designklassikere veksler med nye stykker kombineret for at skabe et sammenhængende, sammenhængende look.

Retro er lysstyrke, munter stemning og originalitet

Retro er lysstyrke, munter stemning og originalitet

I nutidens designstandarder er “retro” en stil, der med sikkerhed kombinerer et autentisk look med det bedste fra moderne teknologi, mens den stadig er nostalgi værdig..

Det bliver interessant for dig: OVERSIGT: Enkel og alsidig landstil i det indre af et landsted. 200+ Design fotos af naturlighed og enkelhed

Historien om fremkomsten af ​​retrostil

Retro -stil er blevet udbredt i Tyskland, England, Nordamerika siden 1950. Men konceptet har været ret populært i mange år.. I dag er det også populært og bliver genopfundet af mange designere.. Brugte denne stil som inspiration, især virksomheder som Walter Knoll, Rolf Benz.

Det er imidlertid svært at afgøre, hvor grænserne mellem Vintage, Mid-Century Modern og Retro ekko. Alle tre stilarter er fuldstændig adskilte i deres metoder, men de har en ting tilfælles: en kærlighed til fortidens designideer.. At påstå at dit design er “retro” vil være for uklart, men det fungerer ved at kombinere et vilkårligt antal passende designstile..

Udbredt i Tyskland, England, Nordamerika siden 1950

Udbredt i Tyskland, England, Nordamerika siden 1950

Typiske træk ved retrostilen i indretning af lejligheder og andre lokaler:
 • Orientering til modetrends i 50-70’erne i det 20. århundrede.
 • Brug af syntetiske materialer (plast, syntetiske stoffer, PVC osv.).
 • Lyse farver.
 • Vintage dekorative elementer (dekorative vinylplader, gammeldags tekstiler, lamper, vaser fra det sidste århundrede);
 • Møbel usædvanlig form;
 • Tendensen mod stilisering, abstrakte former.

Retro stil i indretning er flotte former, kombinationer af farver, teksturer. Det bestemmes af lysstyrke, originalitet: plastikfigurer med vinylplader, malerier med fotografier af byer, lavalamper med sofa læber, en kombination af glas, plast, metal med syntetisk materiale (primært kunstlæder, fløjl), broderet med perler gardiner og asymmetriske designs.

Fancy former, farvekombinationer, teksturer

Fancy former, farvekombinationer, teksturer

Karakteristiske træk

Retro er stilen i de sjove 50’ere, lyse 60’ere og 70’ere. Det er en blanding af hipstermode med deres smukke tøj og charme, farverige hippiekjoler med blomstertema og regnbue print, med et lyst eksplosivt diskotek med sure farver og “forskellige former”.

Retro stil i interiøret indebærer vægt på fortiden, omtale af traditioner, modetrends i forrige århundrede: blomstergrafik, kromchevroner, syntetiske tæpper, skinnende laklæder, filmplakater med helte fra disse år, originale møbler, afvisning af alt kedeligt og dagligdags.

50’erne introducerede kromhåndtag på skabe, bord og stoleben. Stole betrukket med skinnende kunstlæder, farvekombinationer:

Stil - fokus på fortiden

Stil – fokus på fortiden

I 60’erne var hippiebevægelsen (blomster, symboler på fred, regnbue) relevant. Lidt mere tilbageholdende farver og geometriske mønstre (sammen med blomstermotiver) var på sit højeste på det tidspunkt..

70’erne – discoens æra: de gamle nuancer blev udvidet til guld, blå, lyse-grøn. Glitter, lysstyrke, sjov – sådan kan du beskrive stemningen i den periode. De store var på mode sofaer, bar stole, skabe, skænke, magasin borde, osmannerne.

Det bliver interessant for dig: OVERSIGT: Minimalistisk stil i interiøret (185+ fotos) – Rumskunsten. Vi slipper for tranghed og begrænsninger

Hvor er retrostil egnet??

Denne stil er populær i storbyer, den bruges meget til dekoration lejligheder, caféer, hoteller, biografer. Restaurantindretning i retrostil eller cafeindretning indebærer lysstyrke, originale funktioner, stilfulde barstole, borde, glat skinnende overflade af skabe, bardiske.

Denne stil er populær i storbyer.

Denne stil er populær i storbyer.

Indretningen af ​​en lejlighed i retrostil er komfort, prangende charme og munter stemning. Usædvanligt formede møbler, perleperler, gammeldags figurer, plakater med fortidens helte, lyse farver – alt dette skaber en særlig stemning i retrostil: lyst og varmt.

Moderne indretning i denne stil ses af designere som følger:
 • Rige farver, dristige farvekombinationer.
 • Dygtig kombination af materialer (PVC, syntetik, plast) skaber en atmosfære af lethed og sjov.
 • Indtrykte individualitet af interiøret fra brugen af ​​usædvanlige møbler og indretning.

Rige farver, dristige farvekombinationer

Rige farver, dristige farvekombinationer

Fed, uventet design: flerfarvet lysekroner, farverig gardiner, lyse møbler, overraskende praktisk blanding af blanke lakoverflader og læderindtræk. Forskellige farver, tilpassede fotos i retrostil.

Interiørstil: Oversigt og eksempler

Retro stil skaber en særlig stemning: uhæmmet, munter, lys, unik. Det er en mindeværdig chic, glad stemning, en usædvanlig kombination af antikviteter og menneskeskabte materialer..

De mest almindelige udskrifter:
 • blomst tema;
 • “Orientalsk agurk”;
 • geometri;
 • abstraktion;

Faktiske nuancer:

 • lyse-grøn;
 • lyserød;
 • hvid;
 • Rød;
 • sort;
 • gul;
 • guld;
 • turkis;
 • Orange;
 • mørk-blå.

Mere tilbageholdende farver – oliven, fløde, sennep.

Retro stil i interiøret (130+ fotos) - Alt, hvad de ville vide, men var bange for at spørge om designet Retro stil i interiøret (130+ fotos) - Alt, hvad de ville vide, men var bange for at spørge om designet Retro stil i interiøret (130+ fotos) - Alt, hvad de ville vide, men var bange for at spørge om designet

Retro stil i interiøret (130+ fotos) - Alt, hvad de ville vide, men var bange for at spørge om designet Retro stil i interiøret (130+ fotos) - Alt, hvad de ville vide, men var bange for at spørge om designet

tilbehør:
 • vintage spejlrammer;
 • bordsæt;
 • krystalvaser, karaffel;
 • plader;
 • tegninger eller fotografier i trærammer;
 • bilmodeller, der var populære i disse år;
 • plastikfigurer.

Til brugt belysning:

 • gulvlamper;
 • lysekroner med snor;
 • lamper med lampeskærme;
 • kantet.

Retro -stil er populær på grund af den livlige stemning, der præger ethvert interiør i denne stil.. Afvisningen af ​​standardløsninger og kedelige designmuligheder gør denne stil populær blandt dem, der værdsætter individualitet, lysstyrke, dynamik.. Det er også et valg for dem, der er unge i sindet, dem, der søger at skabe en chic atmosfære med elementer af moderne tendenser – hjemme eller på arbejdspladsen..

Stilen er populær på grund af sin lyse stemning

Stilen er populær på grund af sin lyse stemning

Retro -stil i interiøret – en lys appel, et faktisk friskt og originalt kig på kendte ting.

Det bliver interessant for dig: OVERSIGT: Loft-interiør Loft-stil lejlighed interiør: 215+ Design fotos af ubegrænset plads til selvudfoldelse

Retro møbler funktioner

Retromøblestilen har sin oprindelse i den traditionelle Bauhaus -stil. Det opstod ud af markedets behov for komfortable, men billige møbler af høj kvalitet..

Med den nye fræsteknik i 60’erne og 70’erne optrådte møbler med perforerede huller eller endda huller som et dekorativt designelement på metalfacader. Stolen blev mere og mere reduceret til sin umiddelbare funktion. Ryggen blev kortere – i de fleste tilfælde overskred de ikke skulderlængden. De polstrede armlæn er fjernet, så møbler med filigranben trods det behagelige polstring har et meget let helhedsudseende..

Lyse, forfriskende toner

Lyse, forfriskende toner

De vigtigste egenskaber ved møbler

Retromøbler fra 50’erne og 70’erne var oprindeligt i form af relativt klare, enkle designs fra et grundlæggende fundament. Afhængigt af møblet blev det enten lavet med nye belægningsmetoder (f.eks. Med langsgående eller tværgående sømme på bagsiden), eller materialerne blev blandet, så skabet kunne indeholde metalben med en træramme, ofte med skuffer eller fronter i forskellige farver.

Materialemix fokuserede også på sofaborde og natborde – en massiv træ- eller metalkonstruktion med en guldmetalramme belagt med en tung marmorplade – blandingen af ​​materialer var en trendsætter i retro møbeldesign.

Garderoberne blev dæmpet, for eksempel snavset gul, havgrøn, beige, brun, men også en dæmpet appelsin dukkede op i 50’erne og 60’erne. Populære træsorter var rødfarvede nuancer som kirsebær, valnød, eg, bøg.

Mulighed for køkkenet

Mulighed for køkkenet

gulve havde en klar geometrisk struktur. Det sort / hvide tavlemønster var trenden, og linoleum blev brugt som en ny ukompliceret finish i mange nuancer og mønstre. Tapet var temmelig lavmælt i halvtredserne. Ofte var dette tunge stofvægbeklædninger med små blomstermønstre, nogle gange med en subtil silkeglans. Også typisk for 50’erne var broget, næsten almindeligt tapet samt møbler i dæmpede farver..

Nyt var også metalhåndtag (sfæriske, kubiske, koniske) i kontrastfarver for resten (ofte guld messing med sort). De svarede hovedsageligt til højere møbelben af ​​træ eller en kombination af træmetal.

Indretningsideer

Retro interiør kan integreres som individuelle stykker eller som en komplet retro makeover til et bestemt rum, som f.eks stue eller køkken. Du kan beslutte at redesigne hele Hus, at afspejle nostalgi i denne periode – det hele afhænger af graden af ​​dit engagement.

Retro stil i interiøret (130+ fotos) - Alt, hvad de ville vide, men var bange for at spørge om designet Retro stil i interiøret (130+ fotos) - Alt, hvad de ville vide, men var bange for at spørge om designet Retro stil i interiøret (130+ fotos) - Alt, hvad de ville vide, men var bange for at spørge om designet

Retro stil i interiøret (130+ fotos) - Alt, hvad de ville vide, men var bange for at spørge om designet Retro stil i interiøret (130+ fotos) - Alt, hvad de ville vide, men var bange for at spørge om designet

Det er ikke for sarte sjæle eller mennesker, der foretrækker en mere diskret, klassisk indretning. Et rent retro -look vil ligne, at du ikke har opdateret din indretning i årtier. Ægte vintage -dekorationer er meget efterspurgte, så hvis du har flere lampeskærme i din kælder eller loft, er det tid til at rydde op og integrere dem i dit nye projekt..

Dekorere idé efter periode

Ikke alle retro designs er skabt ens, hver periode har en anden holdning. Lær at skelne mellem forskellige perioder i retrointeriører, der spænder fra rent moderne til psykedelisk.

Fed spisestue er færdig

Fed spisestue er færdig

Moderne i midten af ​​århundredet: 1920’erne – 1960’erne

Bevægelsen opstod i 1920’erne som en reaktion på Art Deco -stil og fortsatte i årtier. Overgangen fra “vintage” til “midten af ​​århundredet” har måske været lidt langsommere end senere designændringer, men det var en klar overgang fra ren, ultra stram indretning til noget lidt mere hyggeligt. Efter afslutningen på Anden Verdenskrig flyttede designindustrien fra, hvor den slap i 40’erne, med det resultat, at 50’erne blev et udtryk for sin egen designstil, der tog indretning til et helt nyt niveau..

Centrale punkter:
 • Slank og minimalistisk: den har slanke former med minimale detaljer.
 • Designere kendt den dag i dag: berømte designere var Eames (Charles og Ray), Mies van der Rohe og Iero Saarinen, der også var arkitekter.
 • Retro stole: klassiske stykker som Barcelona -stolen eller Womb -stolen er afgørende for seriøse retrokollektioner.

Interessante møbler i denne stil

Interessante møbler i denne stil

Geometriske former, ornamenter med lige linjer, bløde kurver, asymmetriske motiver ser smukke ud med metal accenter, glas, beton, træ i værelser designet i en stil fra midten af ​​århundredet. Gammeldags kontakter og dørhåndtag, lamper og retro-stil vægure hjælper med at tilføre nostalgi til moderne hjem.

Her er nogle ideer:

1Mønstre. Popkulturens påvirkninger, hippiebevægelser, passion for blomstermotiver bringer symboler på fred og blomsterprint til indretning. Perlerede gardiner i døråbninger eller brugt som skillevægge er en anden god idé til indretning af midten af ​​århundredet. 2Indvendig farve. Brune træmøbler med rød, sort, lyserød, gul, turkis, nautisk er et godt valg til dekoration. De dæmpede toner i alle primærfarver er fremragende til dekoration. De skaber et brugervenligt design, der giver en naturlig fornemmelse for opholdsrum. 3Moderne ideer til indretning. Et fascinerende træk ved midten af ​​århundredets stil er, at designet ikke har nogen væsentlige begrænsninger for farvekombinationer eller teksturer. Interiører kan se eklektiske ud, blande og matche gamle og nye møbler, ideer. Elegant enkelhed, funktionalitet, komfort er designelementer. Usædvanlige lænestole - et højdepunkt i interiøret

Usædvanlige lænestole – et højdepunkt i interiøret

50’ernes stil bringer fortiden til nutiden, mens designere bringer moderne eller futuristisk flair hjem. Dette øger effekten af ​​at skabe unikke, funktionelle, moderne interiører. Bliv inspireret af denne vidunderlige fotokompilering i midten af ​​århundredet, tag dine yndlingsideer med hjem.

1950’ernes køkkendesign

Farveskemaer: Populære farveskemaer omfatter sort og hvidt ternet gulv fra fliser, med en fed accent som kirsebærrød, turkis, hot pink.

Fremragende materialer: De fremherskende materialer til møbler og andre finish var lyst træ, krom, vinyl, bordplader Formica, plexiglas (organisk glas).

Diner style (diner): Da denne periode gengiver godt i køkkendesign, kan du overveje at tilføje banketstole til dit køkken eller et par barstole i diner -stil fra 50’erne til din bord til morgenmad.

50'erne stil

50’erne stil

Rebelske 1960’ere

Teknologiske fremskridt førte til forbedringer af hjemmet, der radikalt ændrede indretningsforløbet og tog en ny drejning i slutningen af ​​60’erne. Nyt sortiment af farverige armaturer var med til at skabe et solidt fundament for hjemmedesign.

Kontrastfarver spillede også en stor rolle, hvilket gav hvert værelse en særskilt personlighed. Kombinationen af ​​mosegrøn med sort og hvid eller lilla og lilla med gul chartreuse var på toppen af ​​populariteten..

Denne nye palet tilbød en spændende ændring i tempoet i hjemmet. Farveskemaer udviklede sig ikke kun, der var også mønstre. Blomster, dynamiske udskrifter er udbredt. Disse spændende projekter var et tegn på en tid, hvor verden bevægede sig i et hurtigt tempo..

60'erne stil

60’erne stil

Populære farver: dekor med grøn avocado, kobber, orange eller sennepsgul med beige.

Tapet: Tapet blev meget populært i denne periode, især flok tapet. Der er mange reproduktioner fra 1960’erne i dag såsom Paisley eller Floral.

Karakteristiske møbler: Hold øje med støbt plast, rektangulære stole og strømlinede danske træmøbler, herunder borde, sofaborde, skabe.

Andet tilbehør: Fuldend looket med Andy Warhol-inspireret popkunst og lang bunketæppe. Hvis du virkelig vil genskabe retro fra 60’erne, skal du bruge en lavalampe med en overdimensioneret sækkestol.

Rytmiske 1970’ere

Indretningen af ​​1970’erne har meget tilfælles med 60’erne, som perioden for dannelsen af ​​noget nyt. For bare et par årtier siden var designet det samme for alle, men nu tilbød “70’erne” en individuel stil for alle. Nu var der ingen standardprojekter. Lyse farver, vilde mønstre voksede til enorm popularitet og fyldte huset med ny vitalitet..

Lyse farver, vilde mønstre

Lyse farver, vilde mønstre

Designet af 70’erne omtales ofte som “psykedelisk”, med rette, da de lyse farver, vilde mønstre til det er lavet som et kalejdoskop. Huset var fyldt med forskellige teksturer – fra lang bunke på tæpper til lucis -stole, fra fløjl til krom.

Lysere farver: 1970’ernes tapet var lavet af glitterfolie, bambusmønstre, græs.

Fangende tæpper: tæppernes bunklængde er steget, og mønstrene på det er blevet dristigere.

Køkken farver: Efterårsfarver som orange, rust, brun, hvede var meget efterspurgte. Det var et must at sørge for, at dine køkkenapparater passede.

Materielle ændringerPopulære overfladefinisher omfattede trævægspaneler, kraftigt polstret draperi, farvet mørkt træ, rottingmøbler, kurvearbejde, paisley -tryk til næsten alt.

70'er stil

70’er stil

Da 70’erne sluttede, begyndte psykedeliske interiører at bevæge sig mod 80’ernes nye funky projekter. Mindre sindssygt er disse interiører blevet mere sammenhængende. Projekter er blevet mere organiske frem for kræsen. Det var på dette tidspunkt, at forskellige tendenser begyndte at tage fat, interiørdesignens verden var på vej til kontinuerlig udvikling..

Det bliver interessant for dig: OVERSIGT: Skandinavisk stil: 240+ Fotos af lakonisme og tilbageholdenhed i design. Hvad gør denne stil i interiøret ægte?

Farver i stil

Du kan bringe et retromønster til dit dekorationsskema med retrofarver, tekstiler, møbler, kunst og husholdningsapparater.

Retro farver

Når vi tænker på hjem fra midten af ​​det 20. århundrede, tænker vi på særlige farver.. Grøn avocado var særlig populær, så at tilføje den til din indretning er en af ​​de hurtigste måder at skabe et solidt fundament for din retrostil..

Grønt var især populært

Grønt var især populært

Andre populære farver omfatter:

 • gul sennep;
 • Orange;
 • Brun;
 • hvede;
 • havbølge.

Enhver af disse farver kan bruges til at skabe effektive retro designs og binde dine designs til dem..

Retro teknik

I retroteknik er form, materiale, farve vigtig. I løbet af 50’erne og 60’erne var runde kanter et must for apparater. For et godt eksempel, tjek Smegs retro -køleskabe. Se også efter de afrundede kanter på moderne teknologi.

RådDu kan også bruge dette tema til alle dine møbler..

Denne teknik afspejler også de berømte bildesign. Køkkenovne, ovne, køleskabe lånte mange elementer fra biler, der var populære i 50-60’erne..

Rødt køleskab i retrostil

Rødt køleskab i retrostil

Chrome er det bedste til materiale og farve. Forkromede køleskabe, bordplader, borde, ovne – der bliver ikke meget af det. Hvis du vil gøre en lille forskel, skal du skifte et par kromapparater ud med dem, der matcher periodens farve – en avocadofarvet komfur eller rød opvaskemaskine ser også godt ud..

Yderligere designelementer

Krom accenter, håndtag og pynt giver et særligt, charmerende udtryk. Boligindretning, sofaer, stole med en funktionel ramme og minimalistiske hynder, køkkenborde, stole med krommetalformede metalben, plakater på væggene – det hele er et rum i retrostil..

Andre retro designelementer til at krydre dit look inkluderer:

 • tæppe med lang bunke;
 • runde lampeskærme;
 • tekstiler med geometriske mønstre, levende farver som lyserød, turkis, gul, limegrøn;
 • keramiske flisegulve (sort og hvid, rød og hvid, rød og sort, turkis og sort);
 • sækkestol.

Iøjnefaldende tapet - stilfuldt designelement

Iøjnefaldende tapet – stilfuldt designelement

Bestem den æra, du bedst kan lide. Udvikl derefter en designplan – start fra vægge og gulve, og vælg derefter møbler, tilbehør.

Råd

Husk først, at retro er sjovt og livligt. Det betyder, at du kan inkorporere mange levende farver i et designtema uden at miste følelsen..

RådVær ikke bange for at prøve vilde designs, der giver dit rum et helt nyt, anderledes look. Vær munter, livlig, modig.

Vælg en palet, der er en blanding af levende farver. Kollektionen vil konsolidere den ønskede følelse:

 • lyserød;
 • rød;
 • blå;
 • sølvfarvet;
 • lilla blomster.

Faktisk er dette en af ​​de stilarter, hvor du kan bruge farvekombinationer, der ligger på helt modsatte sider af spektret.. For bedst at fange det skal du fokusere på stoffer og teksturer, der blev brugt i 60’erne og 80’erne..

Munter og livligt interiør

Munter og livligt interiør

Du behøver dog ikke at poste høje farver for at lave temaet..

Du kan også vælge det monotone farveskema, som har været meget populært. For eksempel, hvis du kan lide at bruge sort og hvid, så er dette helt organisk..

Retro-inspireret interiør bød ofte på smukke symboler, store vægmalerier, plakater på vægge. Husk bare, at du ikke behøver at dumpe alt på ét sted. Planlæg dine ideer trin for trin, vælg dekorationer, der går godt. Hvis du vil male symboler på væggen, skal du bare sørge for, at de passer godt sammen med resten af ​​indretningen..

Husk, at retrointeriører ikke har mange træmøbler. Du skal vælge møbler af plast, metal, glas eller gummi.

Elementer som sækkestole, runde lænestole eller cocoon lænestole kan skabe det interessante retro look. Tilføje puder, stor benstol for at tilføre pomp og farve til rummet. Overvej rummets størrelse, når du placerer disse genstande, så de ikke ser malplacerede ud.

Planlæg dine ideer trin for trin

Planlæg dine ideer trin for trin

Retro indretning kræver opmærksomhed på detaljer. Du skal vælge teksturer, farver og former på objekter, der vil se unikke ud og selvfølgelig passe perfekt til hinanden. Det gode ved retro møbler er, at det er meget slidstærkt og behageligt, kan tages brugt.

Visse møbler og accenter findes i gamle opbevaringsområder. De har usædvanlige former og farver, der vil gøre dit rum unikt. Hvis du vil ændre dit køkken, badeværelse eller hele dit hjem i retrostil, skal du huske, at dette tema handler om at blande dristige farver og former, så vær ikke bange for at prøve dit bedste..

VIDEO: Lidt retrostil til interiøret

Retro stil i interiøret (130+ fotos) - Alt, hvad de ville vide, men var bange for at spørge om designet Retro stil i interiøret (130+ fotos) - Alt, hvad de ville vide, men var bange for at spørge om designet Retro stil i interiøret (130+ fotos) - Alt, hvad de ville vide, men var bange for at spørge om designet

Retro stil i interiøret (130+ fotos) - Alt, hvad de ville vide, men var bange for at spørge om designet Retro stil i interiøret (130+ fotos) - Alt, hvad de ville vide, men var bange for at spørge om designet Retro stil i interiøret (130+ fotos) - Alt, hvad de ville vide, men var bange for at spørge om designet

Retro stil i interiøret (130+ fotos) - Alt, hvad de ville vide, men var bange for at spørge om designet