Metoder til inddeling af et værelse i et soveværelse og en stue: 195+ fotos af de bedste designideer med eksempler

Metoder til zoneinddeling af et værelse i et soveværelse og en stue

Inddeling af et værelse i et soveværelse og en stue er en måde at opdele rummet på et stort rum. At kombinere funktionerne i et soveværelse og en stue i et rum er en ret almindelig situation. Det udvikler sig, når man arrangerer en lille lejlighed eller studiebolig. At designe et funktionelt såvel som et attraktivt interiør er ikke en let opgave, men ganske gennemførlig. Lad os sammen prøve at finde muligheder, som du helt sikkert vil lide.

Et rum er godt eller dårligt?

Et rum, der kombinerer flere funktioner, har fordele og ulemper, der skal nævnes..

Fordelene ved et enkelt rum inkluderer følgende punkter:

 • evnen til at skabe et interessant originalt layout;
 • tildeling af personligt rum selv med en lille firkant;
 • tilføjer praktisk til rummet.

Negative punkter finder også sted:

 • der er ingen måde at organisere lydisolering af soveområdet;
 • soveværelset giver ikke intimitet.

Overvej alt, når du zoner et værelse

Overvej alt, når du zoner et værelse

Oftest udføres et værelse med en kombination af flere funktioner i en minimalistisk eller moderne stil. Solid klassicisme kræver mere plads, end et beskedent rum med hensyn til firkant kan give. Lakoniske møbler vælges til hende, såvel som behersket indretning, for ikke at overbelaste interiøret..

Overbelast ikke det indre af rummet

Overbelast ikke det indre af rummet

Tilgange til zoneinddeling – at vælge det optimale

At kombinere flere zoner med forskellige funktioner er en fascinerende proces. Det er nødvendigt at gå ud fra, at rummet ikke kun skal være behageligt, men også stilfuldt. Der er flere tilgange til dette..

Der er to hovedgrupper af zonemuligheder:

Irreversibel, som omfatter seriøse reparations- og anlægsarbejder med installation af skillevægge, podier og andre strukturer.

Irreversible strukturer i interiøret

Irreversible strukturer i interiøret

Vendbar, hvis anvendelse er billigere. For at implementere designideer bruges skærme, gardiner, adskillelse ved at omarrangere møbler.

Skærm, når du deler plads

Skærm, når du deler plads

Det bliver interessant for dig: OVERSIGT: Design af et børns soveværelse til to og tre børn af forskellige køn – 240+ (Foto) Interiørplanlægningsidéer

Brug af multifunktionelle møbler

Standard og velkendt løsning på problemet er brugen af ​​foldesofaer. I løbet af dagen foldes sådanne møbler, og inden sengetid lægges det ud på et soveplads. Dette er praktisk til små lejligheder. I et lille område skal rummet bruges rationelt.

Vælg en sofa som soveplads

Vælg en sofa som soveplads

Hvis kvadrering tillader det, kan opdelingen i zoner udføres ved hjælp af et stativ eller et skab..

Zoneringsmiddel – efterbehandlingsmaterialer

Brug af baggrunde i forskellige farver er en populær måde at adskille på. Hver zone skal have sin egen farve. Til dette bruges kontrasterende nuancer til tydeligt at markere grænsen..

Adskillelseszoner med tapet

Adskillelseszoner med tapet

En anden mulighed er at bruge forskellige teksturer af efterbehandlingsmaterialer. Dette kan være træbeklædning i soveområdet og dekorativt gips i stuen..

Brug af forskellige materialer i samme rum

Brug af forskellige materialer i samme rum

Ud over vægge kan loftets design, gulvbelægning og belysningssystemets opbygning være med til at opdele rummet. Der bør være et stærkere lys til boligarealet end til sengen.

Det bliver interessant for dig: OVERSIGT: Interiør i en lille stue: 190+ (Foto) Moderne ideer (møbler, tapet, zoneinddeling)

Vi installerer lette partitioner: med eller uden reparation?

Afgrænsning af rummet kan opnås ved hjælp af skillevægge:

 • skydedøre;
 • gipsvæg;
 • skærme.

Kompetent glasindsats i soveværelset-stuen

Kompetent glasindsats i soveværelset-stuen

For at en sådan afgrænser i rummet ikke skal se tung ud, kan kombinationer af materialer, glasindsatser samt velorganiseret belysning bruges..

Tekstiler er en af ​​budgetmulighederne

Stof bruges ofte til at adskille soveværelset. Gardiner er i stand til at skabe intimitet og vil tjene som pålidelig beskyttelse mod nysgerrige øjne. Ved hjælp af gardiner kan du adskille fra stuen ikke kun sengen, men også natbordet, kommoden, garderoben.

Zoneopdelende stof

Zoneopdelende stof

Gardinsystemet skal organiseres på en sådan måde, at det om nødvendigt kan flyttes eller fjernes helt..

Det bliver interessant for dig: OVERSIGT: Et interessant udvalg af hylder til rum med forskellige funktioner: 220+ fotos Praktisk zoneinddeling til vuggestue, stue, badeværelse

Vægge: et spil om kontraster

Hvis der ikke afsættes mange midler til reparation og opdeling af rummet i et soveværelse og en stue, kan du foretrække tapet i forskellige farver. Valg ved hjælp af fototapet vil se smukt og originalt ud..

Fototapet til accent soveplads

Fototapet til accent soveplads

For ikke at blive fanget, er det nødvendigt at overveje nogle vigtige punkter:

 • for små værelser er det bedre at foretrække et lille print frem for et stort;
 • en acceptabel mulighed er det generelle farveskema;
 • det er ønskeligt at organisere en jævn overgang af nuancer;
 • lille mønster er at foretrække frem for stort.

Det bliver interessant for dig: OVERSIGT: Spiseplads i køkkenet: Zoning, lys og dekorationer. Hvordan fremhæves og styles med enkle ideer? (170 + fotos)

Et loft, der løser problemet med tildeling af zoner

For en etværelses lejlighed i et lille område er zoneinddeling af et værelse ikke et let problem. Når du planlægger adskillelse, er det tilrådeligt at bruge teknikker, der visuelt udvider rummet. Loftsdekoration kan tjene som et redskab til dette..

Loft med forskellig belysning til rumets områder

Loft med forskellig belysning til rumets områder

Metoder til fremhævelse af zoner ved hjælp af et loft:

 1. Snitmaleri.
 2. Konstruktioner af gipsplader.
 3. Manipulering af loftlamper (lysekrone, spotbelysning).

Garderobe som afgrænser: fordele og ulemper

At bruge en garderobe som mellemrum er en gammel teknik, der har været brugt i mange år. Det giver dig mulighed for ikke kun at dække sengen pålideligt, men også at løse problemet med opbevaringspladsen..

Garderobe i stuen og soveværelsesinddeling

Garderobe i stuen og soveværelsesinddeling

For ekstra bekvemmelighed kan du montere tv’et på drejemekanismen ved grænsen til zoner. Drej fjernsynet for at se tv enten liggende på sengen eller sidde på sofaen i stuen.

Hylder mellem zoner tjener også til at opdele rummet. En model med bagvæg og letvægtshylde er velegnet til dette. Adskillelse som i tilfælde af kabinettet, funktionel.

Fantastisk opbevaringsløsning

Fantastisk opbevaringsløsning

Hylder og garderobe tilføjer en følelse af volumen i rummet, så denne zonemetode er ikke egnet til små lejligheder..

Skillevægge: ændring af opfattelsen af ​​rummet

En gipsplade -skillevæg vil være en let måde at opdele uden behov for komplekse reparationer. Brug af plast skaber en følelse af lethed.

Holdbare materialer til skillevægge har deres fordele. Med korrekt design kan de tilpasses til organisering af lagersystemer. For at gøre dette skal du sørge for oprettelse af hylder og nicher, hvor du kan arrangere bøger, nips, fotografier.

Design til vigtige ting

Design til vigtige ting

Skillevægssystemet skal være kompatibelt med interiøret. Det bør ikke blokere belysning eller forstyrre fri passage..

For store lejligheder kan en gipspladevæg være en god løsning. Med dens hjælp er det muligt at organisere en falsk væg op til selve loftet eller være begrænset til en lav struktur.

Ved installation af en lav gipspladevæg opretholdes god belysning, og der er mulighed for ventilation. Hvis du ikke kan undvære en høj væg, kan du organisere passagen i form af en bue eller ved hjælp af gardiner..

Vellykket lav gipsvægskonstruktion

Vellykket lav gipsvægskonstruktion

Til indvendige løsninger er gipsvæg et af de mest bekvemme designmaterialer. Design og farve skal matche interiøret i begge områder. Det kan ikke kun skæres til den ønskede størrelse, men også kombineres med forskellige former for finish:

 • tapet;
 • spartelmasse;
 • maleri osv..

Rektangulære eller buede gipsvægsbuer ser smukke og originale ud.

Skydedøre – hvor praktisk er det?

For ikke at miste en centimeter plads kan du bruge opdelingen af ​​rummet ved hjælp af et skydedørsystem. I dette tilfælde vil to uafhængige zoner blive organiseret. Med døren lukket skabes indtrykket af separate værelser, og med den åbne dør – et enkelt rum..

Spar plads med skydedøre

Spar plads med skydedøre

Denne tilgang har sine ulemper. Hvis rummet er smalt og langt, med kun et vindue, kan den aftagelige del have en alvorlig ulempe – et fald i niveauet af naturligt lys. Du kan bruge døre i frostet eller bølgepap, der har en høj lystransmittans, men giver dig mulighed for at skjule soveområdet.

Kvalitetsglidesystemer er dyre.

Ved hjælp af skærme er det muligt at isolere kun et soveplads eller et fragment af et værelse med andre møbler. Denne division er meget mobil – skærmen kan foldes, omarrangeres, åbnes helt eller delvist. Skillevægge vil se originale og ikke-standardiserede ud i en farve, der matcher rummets overordnede design.

Skærm giver dig mulighed for at adskille ethvert rum

Skærm giver dig mulighed for at adskille ethvert rum

For loftsstilen er denne måde at adskille rummet en af ​​de mest interessante. Ud over det orientalske design er skærme valgt fra naturlige materialer. De kan spejles med maleri og anden ekstra indretning..

Det bliver interessant for dig: OVERSIGT: Hvilke toilet- og badeværelsesdøre er bedre? 170 valgmuligheder til dit valg (glas, plast, glidning)

Gardiner – en budgetmulighed

En enkel og ikke særlig dyr måde at adskille et soveværelse på er at bruge gardiner. Til dette kan både tætte tekstiler og let vægtløs tyll bruges. Du kan organisere både en glidende overgang mellem stuen og soveværelset og en skarp.

En af de originale og meget æstetiske zonemetoder er ved hjælp af bomuldsgardiner. Monokromatiske eller lege med alle farver, sådanne gardiner kan fuldstændig forvandle et værelse og bringe nyhed til det..

Du kan organisere fastgørelse af gardiner på forskellige måder. Til dette er et stativsystem, en stang gesims eller den metode, som din fantasi fortæller dig, egnet.

Pludselig adskillelse af soveværelset fra stuen

Pludselig adskillelse af soveværelset fra stuen

Hvordan får man gardinerne til ikke at se kedelige og uinteressante ud? Materialevalget bestemmer meget. Tungt gobelin stof vil tjene som pålidelig beskyttelse, tyndt – vil skabe en følelse af lethed.

Det valgte stof skal tåle rengøring – vask og strygning.

Kombinationen af ​​matchende materialer ser smuk ud. Det kan være atlas og organza. Det er nødvendigt at tage hensyn til gardinernes korrespondance ikke kun til rummets stil, men også til gardinerne på vinduerne..

Ud over stofgardiner kan følgende materialer bruges i designet:

 • bambus;
 • perler;
 • tråde og andre dekorative elementer.

Trådgardiner med perler i det indre af rummet

Trådgardiner med perler i det indre af rummet

Det bliver interessant for dig: OVERSIGT: Sådan sys gardiner til køkkenet med egne hænder? 70+ Stilfulde fotoideer + anmeldelser

Flere zoner i et lille rum: det umulige er muligt

For dem, der bor i en etværelses lejlighed eller ikke har mulighed for at tildele et fuldt udbygget soveværelse og stue, bliver zoneinddeling den eneste vej ud. Hvis der vælges en zonemulighed med en stationær partition, skal man huske på, at en sådan division vil være fokuseret på mange års drift uden mulighed for hurtigt at foretage ændringer.

Opdeling af en etværelses lejlighed med stativ i zoner

Opdeling af en etværelses lejlighed med stativ i zoner

Det bedste privatliv, når det bruges til møbelplanlægning, er skabt af høje skabe og hylder. Gardiner som en sondring er et budget og en enkel mulighed, hvor gardinerne ofte kan skiftes, hvilket tager humøret op eller afhængigt af sæsonen.

Højt til loftet: hvordan man udnytter dette?

Har dit værelse højt til loftet? Dette er et kæmpe plus. Ud over følelsen af ​​et stort rum giver den betydelige højde af væggene dig mulighed for at arrangere et soveplads på det andet, mezzanin, niveau. Til dette skabes en pålidelig base med en stige..

Oprettelse af et soveplads på andet niveau

Oprettelse af et soveplads på andet niveau

Denne designtilgang er kreativ. Det bruges undertiden af ​​unge mennesker. Men den har ikke stor popularitet. Når rummet opdeles i to niveauer, vil tildelingen af ​​en køje med farve eller tekstur af dekoration ikke være særlig slående..

Fordelene ved en sådan organisering af rummet:

 • frigivelse af nyttigt område;
 • muligheden for en dags hvile uden forstyrrelser
 • ikke behov for yderligere skillevægge, skærme og gardiner.

Dejlig accent uden ekstra omkostninger

Dejlig accent uden ekstra omkostninger

Tildelingen af ​​et soveplads på det øverste niveau kræver gennemtænkt belysning og evnen til at tænde og slukke ikke kun fra gulvet, men også ovenfra.

Farveseparation – let eller hårdt?

Rummets stilfuldhed stiller krav til den harmoniske kombination af farver og nuancer i interiøret. Det gælder møbler, tilbehør og vægdekoration. En god kombination af materialer til efterbehandling sætter tonen i hele rummet.

Møbler, der matcher væggene

Møbler, der matcher væggene

At dele et værelse i to betyder, at hver zone vil være relativt lille, så det er tilrådeligt at undgå meget mørke farver..

Enkle farvezonemetoder omfatter brug af tapet i forskellige nuancer eller maleri i forskellige toner. Hvis der er et ønske om at introducere mættede farver ved efterbehandling, kan du kun vælge en eller to vægge i grå, blå, bordeaux eller anden.

Forskellige vægfinisher til rumkontrast

Forskellige vægfinisher til rumkontrast

På samme tid bør pastelfarver være udbredt i designet:

 • blød mynte;
 • beige;
 • Hvid;
 • lyseblå og andre.

Hvordan får du farveleddet til at se attraktivt ud og ikke skade dine øjne? For at gøre dette langs grænsen kan du installere strukturer: skillevægge, stativer eller arrangere gardiner.

Glat overgang mellem områder af rummet

Glat overgang mellem områder af rummet

Hvis zonering udføres med tapet i forskellige farver, skal deres stil holdes i en retning. Dette kan være:

 • klassikere med et lignende tryk;
 • almindelig i kombination med mønstret;
 • klassisk ornament kombineret med en stribe osv..

Hvis der foretrækkes tapet med et mønster, er det bedre at efterlade en af ​​væggene uden et tryk..

For rig, kontrasterende i kombination, kan tapetet ikke optage alle vægge, men kun være placeret på en. På samme tid vil en lys væg blive en accent i rummet, der tiltrækker opmærksomhed..

Lyse accenter på væggen

Lyse accenter på væggen

Du kan også zonere med farve ved hjælp af møbler i forskellige nuancer. For eksempel udvalget af lyse møbler i rige farver til soveområdet og i pastelfarver til stuen..

Seng eller sofa?

Næsten alle, der skulle kombinere et soveværelse med en stue i et værelse, stod over for det vanskelige problem at vælge en seng. Det kan være en hel seng, sofa eller sovesofa.

Sofa i stuen-soveværelset for at spare plads

Sofa i stuen-soveværelset for at spare plads

Den udfoldelige sofa er en traditionel og velkendt løsning. Men er det virkelig så godt?

Disse modeller har mange ulemper:

 • behovet for at folde ud og folde sofaen hver dag, samle sengetøj;
 • komforten til at sove ved sofaen er lavere end ved sengen.

Hvis rummet i rummet ikke er lille, vil tildeling af plads til sengen være meget ønskeligt..

En sofa vil være behagelig i stuen. Hvis der ikke er plads nok, skal det traditionelle par stole opgives..

Sovesofa som den bedste løsning

Sovesofa som den bedste løsning

Det bliver interessant for dig: OVERSIGT: Smukke hjørnestuer – 215+ fotos af de bedste pladsbesparende løsninger (garderobe, pejs, sofa)

Loggia som et ekstra område

En tilstrækkelig bred isoleret loggia kan gøre det muligt at tage sovepladsen ud af rummet. I dette tilfælde vil væggen tjene som et zoneringsværktøj. Der kræves ikke yderligere materialer.

Soveplads på loggia

Soveplads på loggia

Et vigtigt punkt er isolering af høj kvalitet af den tidligere loggia og registrering af ombygning i de relevante organisationer. Denne tilgang sparer plads i rummet, som nu er helt forbeholdt stuen..

Møbler arrangement: hvordan man undgår fejl

I den første fase skal du beslutte, hvilke møbler der skal gå til stueområdet, og hvilke – til soveværelset. Til soveværelset kan du vælge en standardseng med natborde i siderne. Stuen har brug for en sofa, lænestole, en almindelig garderobe eller garderobe, reoler eller hylder. Der vil også være udstyr – et tv, en computer, en printer, en radiobåndoptager..

Standard møbelarrangement til et sådant værelse

Standard møbelarrangement til et sådant værelse

Møbler kan også fungere som en opdeler. Denne rolle i interiør spilles ofte af en høj sengegavl eller reol. Og den mest grundige zoneinddeling kan gives af en almindelig garderobe eller garderobe.

Samtidig er bogreoler-skillevægge oftest indsat med forsiden mod opholdsområdet og steder til opbevaring af tøj mod soveværelset. Et alternativ er en gipsplade skillevæg med mange hylder. Hvis reolen er lavet i form af et stativ uden bagvæg, vil det være praktisk at bruge det både fra stuen og fra soveværelset.

Gipsplade konstruktion for at opdele rummet

Gipsplade konstruktion for at opdele rummet

Siden når du organiserer to zoner, tæller bogstaveligt talt hver centimeter, kan du bruge designteknikker til at spare plads:

 • væghylder til udskiftning af reolen og natborde;
 • hænge et vægmonteret tv på en svingarm;
 • foretrække møbeltransformatorer.

Hvis rummet tillader det, og der ikke er mange møbler i rummet, kan rollen som en separator endda tildeles et bord. Men med et lille område vil denne teknik ikke fungere..

Cabriolet møbler til et lille værelse

Cabriolet møbler til et lille værelse

En usædvanlig og meget smuk inddeling af rummet vil være et stort akvarium på et højt smukt skab, en bardisk eller store indendørs planter.

Det bliver interessant for dig: OVERSIGT: Køkkeninteriør kombineret med stue (180 + fotos): Design tricks og placeringshemmeligheder

Rumorganisationens retningslinjer

Begyndende at beslutte, hvordan soveværelset og stuen skal opdeles, skal du følge følgende anbefalinger:

 • det er tilrådeligt at fremhæve soveværelsesområdet på en sådan måde, at sengen ikke fanger øjet lige fra døren;
 • soveområdet skal have naturligt lys;
 • stuen er normalt organiseret i den centrale del af rummet;
 • rummet bør ikke overbelastes med møbler;
 • i tilfælde, hvor privatlivets fred ikke er vigtigt, kan zoneinddeling organiseres ved hjælp af forskellige gulvhøjder, når køjen er tildelt på podiet;
 • for et meget lille rum vil vejen ud være brugen af ​​foldemøbler;
 • stuen kan kombineres med en arbejdsplads og installation af et lille computerbord;
 • indbygget og lokal belysning foretrækkes frem for central;
 • møbler skal være i samme stil;
 • interiøret skal have multifunktionelle og kompakte genstande;
 • stuen skal være placeret tættere på døren;
 • antallet af tilbehør skal være minimalt for ikke at rodet op i rummet;
 • det er bedre at placere et soveplads under vinduet;
 • der bør være separate belysningssystemer til forskellige zoner, hvilket er særlig vigtigt, hvis der bor mere end én person i rummet;
 • soveværelset skal ikke være en gennemgang;
 • det vil være praktisk, hvis en garderobe eller garderobe kommer ind i området med sengen.

Lyt til råd fra eksperter

Lyt til råd fra eksperter

Hvad hvis der er ekstra møbler? Prøv ikke at klemme det på nogen måde. Tag unødvendige genstande med til dacha eller indbetaling.

VIDEO: Når stuen og soveværelset er i samme rum

konklusioner

Inddeling af et værelse i en stue og et soveværelse er en fascinerende proces, der giver dig mulighed for at isolere et soveplads og skabe dit eget interiør, der ikke ligner andre. For at gøre dette kan du bruge møbler og indretning..

Det design, du har valgt, skal dekorere rummet, gøre det behageligt og give det originalitet. Rummets hygge og din komfort afhænger af den valgte tilgang..