Lambrequins til hallen (39 fotos): valgfri typer og funktioner

Lambrequins med pæne symmetriske folder

Lambrequins med pæne symmetriske folder

En stue i et hus eller lejlighed skal være behagelig og på samme tid repræsentativ. Et temmelig imponerende område i dette rum er optaget af en vindueskomposition, så dets design bør behandles med alt ansvar. Smukke lambrequins til hallen kan give rummet en særlig charme og soliditet, samtidig med at den opretholder en virkelig hjemlig atmosfære.

Lige stive lambrequins i stuen

Lige stive lambrequins i stuen

Frynsede pelmets

Frynsede pelmets

Hvad er lambrequin?

Lambrequin er en smal strimmel stof fastgjort til en gardinskinne og blev opfundet som et middel til at skjule et grimt fragment af væggen mellem vinduesåbningen og loftet..

I dag udfører lambrequins oftest en dekorativ funktion, hvilket gør gardinsammensætningen mere harmonisk og solid..

Lambrequins bruges også til at dække en uæstetisk gesims. Det er populært at bruge gardiner med lambrequins til at dekorere en hal i en bestemt stil, for eksempel moderne. Ved hjælp af dette element kan du også korrigere vinduets geometri, hæve lofterne eller visuelt udvide vinduesåbningen..

Lambrequin skjuler gesimsen og vinduets øvre hældning

Lambrequin skjuler gesimsen og vinduets øvre hældning

Lambrequin i en moderne stue

Lambrequin i en moderne stue

Lækker lambrequin i stuen

Lækker lambrequin i stuen

Brug af en lambrequin uden gardiner

Brug af en lambrequin uden gardiner

Typer af lambrequins

Der er et stort udvalg af lambrequin -designmuligheder, men det er værd at fremhæve flere hovedtyper af dette produkt..

 1. Klassisk. En smal strimmel stof, samlet i folder ved hjælp af et specielt tape – gardintape. Baseret på formen på den nedre kant kan en sådan lambrequin være lige, buet, bølget. En fantastisk måde at skjule en grim gesims eller topvindue på.

  Klassisk lambrequin

  Klassisk lambrequin

 2. Hårdt. Sådan en lambrequin bevarer perfekt sin form, den er lavet af et specielt bandostof eller der bruges et tæt stof med dublin eller ikke-vævet foring. I det indre af gangen ser sådan en lambrequin ganske streng og majestætisk ud..

  Hårdt lambrequin

  Hårdt lambrequin

 3. Med dekorative elementer. Det indviklede design af denne lambrequin indeholder detaljer som jabots, swags, chill -forme, perekidy, slips. Et reelt rum for fantasi og en chance for at skabe en virkelig unik gardinsammensætning.

  Lambrequin med dekorative elementer

  Lambrequin med dekorative elementer

 4. Kombineret. For eksempel, gennem hullerne i en stiv lambrequin, strækkes strimler af stof samlet i folder. Normalt er professionelle designere engageret i at designe (og du kan ikke sige andet) sådanne lambrequins..

Kombineret lambrequin i stuen

Kombineret lambrequin i stuen

Selvfølgelig ser komplekse lambrequins med udsøgt form mere interessant og mere imponerende ud, men siger til stil countrymusik, er der intet mere egnet end den klassiske straight lambrequin.

Elementer af en kompleks lambrequin

En kompleks lambrequin er en kombination af dekorative elementer skabt ved hjælp af forskellige typer stofgardin. Normalt bruges op til tre forskellige elementer i et design, men med erfaring og en upåklagelig følelse af stil kan du eksperimentere med en lang række detaljer..

Swag er en halvcirkel med folder, et traditionelt element i en lambrequin. Swag kan fastgøres til gesimsen langs hele den øverste kant eller på begge sider og danne en tom halvcirkel med en mindre radius. Der er også symmetriske og asymmetriske swagas. Swagi kan bruges alene, parvis, overlappe, krydse med andre elementer i lambrequin.

Gardiner i stuen med tre swag lambrequins

Gardiner i stuen med tre swag lambrequins

Kast – hvis du smider en strimmel lambrequin stof over gesimsen, får du en halvcirkel, der ligner en swag. Det mest imponerende look er dog en crossover på en rørformet moderne gesims, fremstillet i samme vene som designet af vinduestekstiler..

Lambrequin med perekid

Lambrequin med perekid

Jabot er et asymmetrisk lambrequin -element, der har lodrette folder, en skrå nederste kant og normalt er placeret på siden af ​​vinduesåbningen. Ofte bruges jabots (eller de jabots) i par – på begge sider af vinduet.

Lambrequin med jabots

Lambrequin med jabots

Slips – du kan skræddersy et slips til et lambrequin ved hjælp af et mønster, der ligner et jabots. Kun folderne er ikke placeret langs tagskægget, men den ene foran den anden og danner et smalt produkt.

Lambrequin med slips

Lambrequin med slips

Kokilje – traditionelt placeret midt i vindueskompositionen mellem to swagas. Det er en symmetrisk eller dobbelt struktur, der minder om to smalle og korte swags, placeret med lange sider til hinanden.

Lambrequin med et dekorativt element - chill mold

Lambrequin med et dekorativt element – chill mold

Kombinationer af dekorative lambrequin -elementer ser godt ud i forskellige farver – vælg enten kontrastfarver eller et afbalanceret farveskema.

En af farverne skal være den vigtigste, det er bedst, hvis det er farven på hovedgardinstoffet..

Dekorationer til lambrequins

En kompleks lambrequin i sig selv er en udsøgt vinduesdekoration, men selv den enkleste lambrequin kan dekoreres med en original kant.

 • Fringe – en traditionel finish til et lambrequin lavet af fløjl eller taft.

Frynsede pelmets

Frynsede pelmets

 • Festoner er hakkede fremspring i forskellige former, der kan give en helt ny stemning til en vindueskomposition.

Lambrequin med kammuslinger

Lambrequin med kammuslinger

 • Fletning er en enkel, men effektiv måde at afslutte kanten på et lambrequin ved at sy et smalt tekstilbånd til det.

Pelm med fletning af chiffonbånd

Pelm med fletning af chiffonbånd

For at dekorere en hård lambrequin bruger de volumetriske detaljer, der efterligner stukstøbning eller bløde stofblomster, og også forskellige tematiske billeder påført på lambrequins hårde overflade ved fotoudskrivning.

DIY lambrequins til hallen

At sy en klassisk lambrequin er ikke svært – dette er et almindeligt gardin, kun forkortet. For at skabe dekorative elementer i en lambrequin bruges specielle mønstre, men for nybegyndere syersker tilbyder vi instruktioner om, hvordan man laver en swag ved hjælp af en uprofessionel metode.

 1. Du skal bruge et firkantet stykke stof med en side på ca. 1,5 m. Fold det på midten, forbinder modsatte hjørner og marker midten af ​​diagonalen – dette vil være midten af ​​den øverste del af swag.
 2. Nu vil vi forberede en bar – en gesims eller et almindeligt bræt, som vi vil montere den fremtidige swag på. Vi markerer på stangen midten, den ønskede bredde på midten af ​​swag og dens ekstreme punkter. Vi fastgør stoffet på stangen.
 3. Vi danner folder med den nødvendige bredde med det nødvendige interval en efter en. Vi fastgør stoffet med stifter og opnår dannelsen af ​​jævne og smukke folder.
 4. Vi pynter swagens overkant med et gardinbånd og skærer den nederste i en jævn halvcirkel langs den ekstreme fold.

Sådan sys en swag med dine egne hænder

Sådan sys en swag med dine egne hænder

Det er helt let at udføre andre elementer – jabots, chill forme. Beregn det samlede antal og bredde for hvert element, så de ikke er for overfyldte, men heller ikke for rummelige. Det er tilbage at hænge lambrequin på en af ​​gesimserens strenge.

Råd! Hvis du beslutter dig for at dekorere dit hjem med en gardinsammensætning ved hjælp af en lambrequin, er stuen bedst egnet til dette majestætiske interiørelement.

Du kan ledsage med en lambrequin ikke kun en klassisk stue, men også ganske moderne værelser indrettet i højteknologisk eller techno-stil. Vælg den indstilling, du kan lide, blandt dem, der foreslås i videoen, eller opret en unik kopi!

Lambrequin med flere folder

Lambrequin med flere folder

Gardiner med lambrequins

Gardiner med lambrequins

Lambrequins med frynser og jabots

Lambrequins med frynser og jabots