Flydende tapet til vægge (+150 Foto). Hvordan man anvender, fordele og ulemper ved materialet

Flydende tapet til vægge

Flydende tapet i interiøret er et populært materiale til dekoration af vægge. Disse tørre blandinger er kendetegnet ved høj slidstyrke og giver dig mulighed for at skabe et praktisk design til ethvert rum. Denne metode til vægdekoration går tilbage til regeringstiden for den franske kong Charles VII, der satte en næsten umulig opgave for sine håndværkere – at restaurere hele slottet på tre dage. For at fremskynde arbejdet besluttede designerne at slibe silkepladerne og blande dem med lim. Denne metode gjorde det muligt hurtigt at opdatere væggenes design. Kongens ordre blev udført til tiden. Flere detaljer senere i artiklen.

Hvad er flydende tapet

I moderne fortolkning adskiller dette materiale sig fra sin fjerne forgænger, opfundet af franske mestre. Selve ordet “tapet” i titlen svarer ikke stærkt til vores idé om papir, vinyl eller anden type rulletapeter.

Baggrunde, der altid ser smukke ud

Baggrunde, der altid ser smukke ud

Arbejdsmaterialet er en tør pulverformig blanding, pakket i poser, som kan indeholde:

 • uld;
 • glitter;
 • syntetiske fibre;
 • akryl;
 • cellulose;
 • silke;
 • bomuld.

Indledende visning før valg

Indledende visning før valg

Du kan bruge denne efterbehandlingsmetode i næsten alle rum, hvor der ikke er høj luftfugtighed. Vi konkluderer, at denne mulighed ikke er egnet til et badeværelse..

Overfladen efter påføring er jævn og uden flis

Overfladen efter påføring er jævn og uden flis

Vægbehandlingens tekstur skabt ved at fortynde den tørre komponent med vand. Den resulterende klæbemasse har evnen til at blive godt fordelt over overfladerne på vægge eller lofter. I dette tilfælde viser belægningslaget sig at være ret tyndt, ca. 0,2-0,3 cm. Udvendigt ser overfladen solid ud, uden synlige samlinger eller sømme.

Fordele ved at bruge materialet

Designtypen skal tage hensyn til dækningen. Det er taktilt behageligt, skaber en hyggelig hjemmestemning, ser varm og behagelig ud for øjnene..

Atmosfæren af ​​komfort og skønhed

Atmosfæren af ​​komfort og skønhed

Luftgennemtrængelighed og lydisolering

Denne type belægning er ikke lufttæt. Blandingen spredt ud over overfladen gør det muligt for væggene at “ånde”. Således skabes en god luftudveksling..

Væske indeholder forskellige fibre. Dette giver dig mulighed for at opretholde god støjisolering, dæmpe lyde og skabe komfort.

God støjisolering på grund af fibrene i sammensætningen

God støjisolering på grund af fibrene i sammensætningen

Sikkerhed og anvendelse i vuggestuen

Sammensætningen af ​​den tørre blanding er sikker. Det frigiver ikke skadelige forbindelser i luften. I denne henseende kan en sådan belægning påføres selv for at dekorere et børneværelse..

Flydende tapet er sikkert for børn

Flydende tapet er sikkert for børn

Let at anvende og vedligeholde

At dække væggen med flydende tapet er ikke en vanskelig opgave. Selv en uerfaren person uden særlige færdigheder kan klare det..

For at påføre flydende tapet på væggen er det slet ikke nødvendigt at frigøre et stort rum – du behøver ikke at rulle en tapetrulle på gulvet, måle dimensionerne og belægge panelerne med lim. Alt er meget enklere her.

Stort udvalg af farver

Bredt udvalg af farver

Hvis der efter dekoration af væggen med en blanding påføres lak, kan en sådan overflade vaskes. Det er praktisk at gøre dette, for eksempel på en gang. Men selv uden ekstra belægning tiltrækker denne type tapet ikke støv og kræver derfor ikke kompleks vedligeholdelse..

Camouflage mindre ufuldkommenheder i væggen

Materialets tekstur, som skabes under størkning, dækker mindre fejl i væggene. Samtidig kan betydelige uregelmæssigheder ikke skjules. Efter påføring vil ingen samlinger være synlige, belægningen er homogen.

Fyldigt udseende takket være det rige farveskala

Fyldigt udseende takket være det rige farveskala

Mulighed for restaureringsarbejde

Om nødvendigt kan væggen males om. Dette kan gøres når som helst, selv umiddelbart efter at blandingen er størknet på overfladen..

Meget let at justere, hvis det er nødvendigt

Meget let at justere, hvis det er nødvendigt

Er der dyr eller små børn i huset, der ofte bryder vægge? I dette tilfælde er væske en af ​​de bedste muligheder for at dække vægge, fordi det beskadigede fragment er så let at gendanne. Til dette bruges den samme sammensætning. Når det tørrer godt, er der slet ingen spor af reparation.

Lang levetid

I sammensætningen af ​​flydende tapet vælges sådanne komponenter, for eksempel silkefibre, som giver styrke og gør belægningen modstandsdygtig over for fading. Levetiden for flydende tapet er mere end 10 år.

På grund af dets sammensætning tjener de i meget lang tid

På grund af dets sammensætning tjener de i meget lang tid

Alsidighed af dækning

Du har en chance:

 • vælg muligheden for at anvende på væggene;
 • vælg et farveskema;
 • bruge stenciler.

Dette giver muligheder for kreativitet. Væske kan vælges til værelser:

 • haller;
 • soveværelser;
 • børns;
 • stuer osv.

Alsidig, der passer til ethvert interiør

Alsidig, der passer til ethvert interiør

Ulemper ved at bruge

Ud over fordelene har dette efterbehandlingsmateriale også nogle ulemper. Det har en betydelig værdi. Det er for eksempel højere end papir og vinyl tapet..

På trods af deres praktiske og skønhed er de meget dyre

På trods af deres praktiske og skønhed er de meget dyre

Disse tapeter er meget hygroskopiske, hvilket er godt til at fjerne vægbeklædninger, men slet ikke egnet til dekoration af vådrum i huset. Valget af nuancer har også begrænsninger i flyvningen af ​​designideer..

Prisbillig design luksus

Du kan skabe et smukt og endda luksuriøst interiør ved hjælp af denne type finish. Til dette vælges varme nuancer af klassiske farver med spektakulære gyldne komponenter som fyldstof. Skimrende partikler tilføjer varme og eksklusivitet til interiøret, især hvis deres skønhed fremhæves af god belysning.

Luksuriøst interiør i stuen

Luksuriøst interiør i stuen

Gyldne og skinnende partikler i designet er en spektakulær teknik. Det vigtigste er kun at observere målingen i forhold til deres antal..

Den originale porøse tekstur har god åndbarhed, som giver dig mulighed for at bevare varmen og forhindre tåge. I dette tilfælde får overfladerne et usædvanligt udseende..

Fyldning af gangen med flydende tapet

Det kan se ud til, at en sådan belægning ikke ville være den bedste mulighed for en gang eller gang. Men det er ikke sådan. Når de påføres oven på en gennemsigtig lak, får væggene den nødvendige belægningsstyrke.

For korridoren og gangen skal der vælges et design, der organisk vil kombinere med designet af resten af ​​lokalerne..

En god løsning til at anvende et sådant tapet på gangen

En god løsning til at anvende et sådant tapet på gangen

Flydende tapet skaber alle betingelser for kombination og går godt med forskellige efterbehandlingsmaterialer:

 • murværk;
 • vild sten;
 • gips stuk;
 • struktureret gips osv..

Let kombination med mange finish

Let kombination med mange finish

Væggenes monokratiske design er legemliggørelsen af ​​elegance og en følelse af proportioner. Men i nogle rum kan denne tilgang virke kedelig og uinteressant..

Du kan tilføje striber eller mere indviklede mønstre for at sætte liv i interiøret. I din fantasiens udførelsesform kan du let kombinere forskellige farver flydende tapet med hinanden, kombinere med andre efterbehandlingsmaterialer eller kun bruge til at skabe mønstre.

Opret komplekse mønstre for et mere dramatisk look

Opret komplekse mønstre for et mere dramatisk look

Det kan enten være separate linjer eller hele mønstrede fragmenter, der kan arrangeres:

 • lodret;
 • vandret; tilbøjelig;
 • bølger;
 • abstrakte mønstre;
 • spiraler osv.

Du lille gang? Vær derefter opmærksom på de lyse nuancer af flydende tapet. Mørke kan virke mere praktiske, men de har en tendens til at påvirke opfattelsen af ​​et værelse. Det vil virke mindre, mørkere og mere ubehageligt, hvilket slet ikke er ønskeligt.

Universelle nuancer i designet er:

 • beige;
 • gylden;
 • gråtoner;
 • fersken.

En alsidig beige nuance til efterbehandling

En alsidig beige nuance til efterbehandling

Hvis det er muligt, er det tilrådeligt at udstyre gangen og gangen, som i de fleste tilfælde mangler naturligt lys, med yderligere lyskilder..

Køkken: Passende eller ej

Til køkkenet foretrækker mange at kombinere vinyltapet med fliser. til forklædepynt. Meget ofte vælges sådanne tapeter, der indeholder tegninger, der viser frugt, blomster eller køkkenredskaber. Dette design er ikke for alles smag. Som ensfarvet.

Design i fede farver til køkkenet

Design i fede farver til køkkenet

En alternativ mulighed er at male med flydende tapet. De giver dig mulighed for at fremhæve køkkenvæggene med en passende skygge, der ville være i harmoni med møbler og indretning. Farveskemaet tillader.

Usædvanlig tekstur kan blive et reelt højdepunkt i interiøret. Hvad med køkkenforklædeområdet, fordi flydende ikke tåler aggressiv rengøring?

Løsningen kan være at installere glas kun i køkkenforklædet. Denne teknik vil bevare designets integritet og forhindre overdreven kontaminering af overfladen af ​​væggene nær komfuret og vasken..

Til køkkenet skal du vælge tapetets farve. Det er nødvendigt at tage hensyn til farverne på møbelfacader og bordplader, gardintypen på vinduerne og stilen i selve rummet..

Sørg for at matche dit tapet med hele køkkenstilen.

Sørg for at matche dit tapet med hele køkkenstilen.

Stue: lyse accenter

For stuen kan du vælge ikke kun lyse farver, men også dæmpede. Flydende tapet kan her kombineres med andre efterbehandlingsmaterialer. Denne finish gør det muligt at dekorere hele væggen, kun vælge et fragment i rekreationsområdet eller bruge det til alle overflader.

Flere nuancer kan blandes for uventede kreative effekter.

Lys finish ved at kombinere flere farver

Lys finish ved at kombinere flere farver

Samtidig er det ikke tilrådeligt at kombinere væske med almindeligt tapet. På grund af dette kan de miste al deres individualitet og “fare vild” på baggrund af en anden finish..

Soveværelse: stramhed eller boudoir lyksalighed

For dette rum vil rolige nuancer spækket med sølv og guld understrege en del af væggen, for eksempel sengegavlen. Dette skaber en original accent i designet..

Vælger at matche hovedstilen

Vælger at matche hovedstilen

Nogle typer flydende tapet indeholder naturlig silke. Dens ædle glans skaber indtryk af tekstiler på væggene og giver en følelse af kongelig luksus. Ud over monokromatiske finish gør flydende tapet det muligt at skabe hele landskaber, f.eks. Med solnedgang og havsurfing.

Godt humør gennem lyse øjeblikke

Godt humør gennem lyse øjeblikke

Ud over sådanne effekter kan væske tjene som et værktøj til zoneinddeling af et værelse. Denne teknik vil være god ikke kun til soveværelset, men også til stuen og til vuggestuen..

Børns: at være eller ikke være

I barnets værelse giver dette dekorationsmateriale dig mulighed for at skabe fabelagtige havlandskaber på væggene, tegne blomster, fehuse og sommerfugle. Tegneseriefigurer og indbyggere i den magiske skov kan slå sig ned på væggene i en drengs eller en piges vuggestue.

Det er op til dig at vælge eller ej denne type til vuggestuen.

Det er op til dig at vælge denne type til børnehaven eller ej.

Tapet på loftet

Loftet er et komplekst plan set ud fra det lette design. At bringe det ind i et værdigt, eller endnu bedre, smukt udseende kan være en vanskelig opgave..

Væske kan bruges både på en plan overflade i loftet og på en flerlags, dannet ved hjælp af gipsvæg. Brugen af ​​gipslister vil skabe en ekstra dekorativ effekt, samt klappe af reliefens dele af indretningen..

Loftsdekoration med flydende tapet

Loftsdekoration med flydende tapet

VIDEO: Sådan påføres flydende tapet på væggen