Dekorer badet inde med dine egne hænder (+200 fotos). Design og planlægning af smukt interiør

Dekorer badet inde med dine egne hænder

Det russiske bad har tre hovedmål – at forbedre kroppens sundhed, at slappe af sjælen, at springe ud i atmosfæren af ​​venlig kommunikation. Ikke hver struktur vil kunne opfylde de nødvendige kriterier, men det er værd at tale om det komfortable og praktiske interiør i badet. Selvfølgelig skal rummet være behageligt, funktionelt og stilfuldt på samme tid..

Indhold

Interiøret i russisk stil er en klassiker.

Smukt interiør indeni

Smukt interiør inde i badet

Faktisk er alle forsynet med sådanne velkendte egenskaber som koste, hatte, spande, bander. Kun ved at overholde integriteten i den overordnede stil, ved kompetent at vælge det nødvendige tilbehør, kan du gøre din sauna unik og dens interiør speciel..

Designet afhænger af materialevalget

Designet afhænger af materialevalget

Rum interiør

Der er ikke et mere passende sted, hvor du samtidig kan slappe af efter en travl arbejdsuge, nære dig selv med harmoni, rense din krop end en sauna eller et bad, som er tættere på ånden på den russiske ånd..

For mange er det at besøge det en tradition, der ikke understøttes af nogen generation og ofte er indpodet i familier fra tidlig barndom, så det er ikke overraskende, at vores landsmænd ønsker at have deres eget badehus i baghaven..

Fantastisk sted at slappe af

Fantastisk sted at slappe af

Atmosfæren indeni skal give harmoni, ro. Denne atmosfære opnås ved at kombinere alle dele af interiøret. Tror ikke, at typen af ​​russiske bade er et standard dampbad med komfur, hylder af samme type.. Designer interiør altid adskiller sig i originale detaljer, indretning, kun ved at gennemføre et individuelt projekt, kan du få et stilfuldt værelse til et par, hvile.

Stilfuldt værelse med egne hænder

Stilfuldt værelse i orientalsk stil med egne hænder

Kvalitet, tankevækkende efterbehandling og tilhørende tilbehør – tre hvaler med internt indhold, der aldrig vil medføre gener for dig. For information om, hvordan man indretter interiøret, vil jeg fortælle dig det i dag. Disse ideer kan bruges både hjemme, til dine egne behov og til erhvervslivet..

Gennemtænkt efterbehandling er nøglen til succes

Gennemtænkt efterbehandling er nøglen til succes

Hvad er et bad

Lad mig give dig en lille udflugt til historien. Det russiske bad var oprindeligt en fritliggende lav bygning med kun et værelse. Alt indeni var fattigt, strengt. I omklædningsrummet er der kun bænke og kroge til tøj, bander, koste. Bygningen blev kun brugt i dampbadets ejendom, og så kunne du kaste dig ned og køle ned i en flod, ishul eller snedrev. Hvordan kan du lide denne udsigt?

Russisk bad interiør

Russisk bad interiør

Moderne bade er en struktur bestående af flere værelser, der hver understøtter sin egen funktionalitet. Der er forskellige layout, nogle tilbyder storstilet konstruktion, nogle gange endda i perspektivet på to etager.

Multi-room struktur

Multi-room struktur

Men oftere afregnes mere velkendte, mellemstore etager med tre værelser:

1 dampbad. 2 Bruserum (nogle gange er det også vasketøj). 3 Omklædningsrum eller, som det også kaldes, hvilerummet. Hvilestue eller omklædningsrum

Hvilestue eller omklædningsrum

Inde i hvert af værelserne kan du danne dit eget, eksklusiv stil, selvom det er vigtigt at opretholde en harmonisk kombination i det indre af hele badet.

Russisk stil

En obligatorisk regel for enhver harmonisk struktur er udenfor, indeni, du skal overholde en enkelt stil. Bade i russisk stil er hovedsageligt rejst fra træstammer, og derfor ser selv en moderne bygning ud som vores oldefædre – en bygning af ubehandlet træ, der måler 4 × 6 meter, med en højde på cirka 3,5 meter.

Vi opretholder en ensartet stil

Vi opretholder en ensartet stil

For at blive betragtet som den originale russiske stil, skal du være opmærksom på elementer som:

 • hylder i flere lag;
 • et stort træbord med bænke rundt;
 • arbejdende pejs;
 • et stort kar med vand, træskeer og spande;
 • rød mursten varmelegeme;
 • trægulvbrædder, koste af forskellige træsorter, håndklæder og lagner.

Russisk stilånd

Russisk stilånd

Der kan være mange sådanne små og ikke meget detaljer, men de har et fælles træk – alle designelementerne i det russiske bad er af naturlig oprindelse, består fra naturlige materialer.

Undtagelsesvis naturlige materialer

Undtagelsesvis naturlige materialer

Det er farligt at bruge syntetisk eller plastmateriale, ved opvarmning kan sådanne hylder afgive giftige stoffer, fremkalde forbrændinger, forgiftning.

I brusebadet, omklædningsrummet skal du bruge materialer som træ, brædder, naturlige tekstiler, keramik. Alt dette vil skabe en hyggelig atmosfære, og håndlavede ting tilføjer varme, sjælfuldhed..

Enhed af komfort og afslapning

Enhed af komfort og afslapning

Materialer til design

Efter at konstruktionen og isoleringen af ​​komplekset er klar, er det tid til resten af ​​finishene. Efterbehandlingsarbejde indebærer visse regler, der har betydelige træk i forhold til efterbehandling i andre bygninger.

Finsk design

Finsk design

Det upåklagelige indre indhold giver ikke kun ekstern bekvemmelighed, men har også indflydelse på besøgendes helbred. Stil og praktisk skal kombineres, og det afhænger af de anvendte materialer, som skal opfylde følgende egenskaber:

 • holdbarhed;
 • fæstning;
 • økologisk renlighed
 • ophobning og fastholdelse af varme;
 • lav varmeledningsevne;
 • modstand mod temperaturændringer;
 • høj luftfugtighedskompatibilitet.

Økologisk renlighed

Økologisk renlighed

Det traditionelle materiale, der fuldt ud opfylder de anførte krav til arrangementet, er naturligvis træ. Derudover er træets æstetik behagelig i tekstur, har en delikat, sund aroma, ser organisk og naturlig ud..

Interiøret, der er domineret af naturmateriale, er smukt i sig selv. En behagelig varme, sindsro stammer fra ham, hvilket skaber en atmosfære af fred. Parede rum kan laves ved hjælp af en eller flere arter, træmaterialer.

Flere træsorter er tilladt i dampbadet

Flere træsorter er tilladt i dampbadet

Interiøret i et moderne badehus sameksisterer naturligvis ofte med andre materialer. Rivede bjælker, foring eller murværk fungerer godt med murværk, mursten eller fliser. Kombinationen af ​​forskellige teksturer fordeler hvert badeværelse på en særlig måde.

Kombination af forskellige teksturer

Kombination af forskellige teksturer

Du skal dog være opmærksom på, at maling og lak ikke bruges til indvendig efterbehandling. Ved opvarmning bliver en sådan belægning en kilde til giftige stoffer, fordi de ikke er i stand til at modstå betydelige temperaturændringer..

Arrangement af dampbad

Damprummet er utvivlsomt det vigtigste af lokalerne, og på russisk er dampbadet generelt det vigtigste. Oftest består den af ​​brændt rød mursten, men du kan bruge andre materialer, selv keramik. Øgede temperaturforhold, luftfugtighed i rummet dikterer specifikke regler for nøjagtigt at vælge materialet.

Vi pynter og indretter

Vi pynter og indretter

Til dampbadet er det kun løvfældende træarter, der er i stand til at bevare deres kvaliteter i mange år (alder, lind, asp). Gulvene er udført i både træ og fliser. Hvis det er muligt, bør fliser foretrækkes, da trægulvet langsomt vil forringes..

Vi bruger fliser på gulvet

Vi bruger fliser på gulvet

Dampbadets design anbefaler en minimalistisk tone, fordi træets tekstur er en vidunderlig dekoration i sig selv. I dampbadet kan du bruge et vindue, der perfekt fortynder interiøret og er nyttigt til luftning.

Dampbad med et vindue indeni

Dampbad med et vindue indeni

Der er naturlige kampesten på pladen, der akkumulerer og fastholder varme. Vandet, der hælder ud over de varme sten, fremkalder dannelsen af ​​våde dampe, uden hvilke hele damprummet vil gå tabt. Rummets område, dets højde skal være lille for hurtigt og jævnt at opnå opvarmning. Læg en vandbeholder ved siden af ​​ovnen.

En anden egenskab ved dampbadet er hylder. Installer dem i hjørner eller i nærheden af ​​vægge. Hvis det er muligt, er hylderne placeret i flere niveauer. Det er generelt accepteret, at den nemmeste måde at modstå varm damp er nedenfor, og ikke alle kan blive hængende på det øverste niveau. I sidste ende er det under loftet, at hovedparten af ​​den varme luft akkumuleres, og det er meget svært at trække vejret der, men det er den største fordel ved proceduren..

Hylder er en egenskab for hvert bad

Hylder er en egenskab for hvert bad

Hvis dimensionerne er små, kan du gøre hylderne smalle med en afrunding. Alvorlige skarpe hjørner optager et nyttigt område. Lind og lærk foretrækkes som det bedste materiale til forberedelse af badehylder, hvilket er ganske berettiget ud fra en praktisk tilgang – brædderne i disse træsorter er modstandsdygtige over for fugt, råd, så produkter fremstillet af dem kan bruges til mere end et dusin år.

Det bedste materiale til hylder er lind

Det bedste materiale til hylder er lind

Den mest tilgængelige træsort er fyr, som desværre slet ikke er egnet til at arrangere hylder, det kan ikke bruges i et dampbad, da det ved opvarmning udsender en harpiks, der kan tage ild og forårsage forbrænding.

Badeværelse

Brusebadet er en innovation, der er forbundet med det moderne bad, og viser, hvordan du kan trække dig tilbage fra nysgerrige øjne. Fliser på rummet foretrækkes og tilføjer farverige elementer som mosaikker og farvet glas til designet. Et særligt krav til gulvbelægningen, det skal have en ru struktur. Udvalget af udstyr til vaskerummet er ret stort. Installation af bruser, jacuzzi, pool er tilladt.

Installation af en brusekabine

Installation af en brusekabine

Hvis du bygger på dine forfædres model, så vil enorme kar fyldt med vand installeret ovenpå se mere harmonisk ud. Naturligvis må højden på en sådan hjemmebrygget sjæl overstige højden på en voksen. For at få et “brusebad” skal du trække i rebet, hvorefter der er et forfriskende vandfald til rådighed for dig.

Kæmpe kar fyldt med vand

Kæmpe kar fyldt med vand

Det er godt, hvis hylder og skabe er udstyret i brusebadet til opbevaring af rene håndklæder, filthatte, lagner, koste og andre ting, uden hvilket et dampbad ikke er et dampbad.

Væggene inde i bruseren kan males eller laves af træ, men i dette tilfælde vil fliserne være funktionelle. Keramik på væggen forhindrer skimmelsvamp og meldug og er let at holde ren og desinficere.

Badeværelse

Omklædningsrummet er det første værelse, en person ser, når han kommer ind i badet. Dette er det mest rummelige værelse, der kan overraske den besøgende med sin originalitet; der er ofte et vindue i omklædningsrummet. I modsætning til et dampbad og et brusebad kan oprettelsen af ​​designerlounger udvides, hvilket vil glæde gæsterne med en ekstraordinær tilgang..

Et værelse med alt hvad du har brug for

Et værelse med alt hvad du har brug for

Dette indre rum er nødvendigt for afslapning, for at gøre pausen mellem “dampsessioner” behagelig. Et bord er ofte anbragt i gangen, så det er praktisk at drikke urtete, husk at varme drikke i badet er kontraindiceret. Ekstra sofaer, stole eller bænke i rummet.

Soul te bord

Soul te bord

Hvis der er høj luftfugtighed i venteværelset, er det bedre at installere træmøbler. Vævede sofaer og lænestole vil med tiden opsamle skimmelsvamp og meldug.

Badets design og nuancer afhænger af ejernes præferencer. Dette er en slags lokaler med et multifunktionelt formål. Moderne saunaer har ofte en indgangslobby, tekøkken, toilet, pool.

Retter er et vigtigt element og en konstant komponent i afslapningsrummet i badehuset. Det er værd at være opmærksom på de originale kopper og tallerkener med traditionelle folkelige noter i ornamentet. For at dekorere bordet i badehuset er en folkelig favorit – en farverig russisk samovar – praktisk.

Badebassin

Badebassin

Accenterne ved afslutning af omklædningsrummet i badet er placeret på blødt træ, for eksempel fyr eller nordisk gran. Du kan diversificere træelementer med sten, mursten, fliser eller plast. Modernistiske noter i en stil, der er mere sjælden for vores steder, som orientalsk, engelsk, vil supplere de tilsvarende møbler, spejle, malerier, lysekroner, stoffer og andre tilbehørssubtiliteter.

Badetilbehør

Badetilbehør

Stuen i badehuset kan betragtes som et gæstesoveværelse, hvis den er udstyret med fulde senge og er udstyret med sengetøj, tøfler og badekåber..

Bad layout

Bad layout

Bad layout

Bad layout

Bad layout

Bad layout

Bad layout

Bad layout

Bad layout

Bad layout

VIDEO: Indretning af bad og sauna

GALLERI: Det smukkeste interiør til bade og saunaer