Senge til børn fra fem år: hvad du skal vide, før du køber og en sammenligning af populære modeller

Lyst stilfuldt værelse til to piger

Lyst stilfuldt værelse til to piger

Når barnet vokser op, og dets vækst bliver sådan, at det ikke passer i sin barneseng, er det tid til at vælge en ny. Men mange forældre har vanskeligheder med dette, fordi det er vigtigt at tage højde for mange nuancer, især de hurtige vækstrater for en søn eller datter. Hvordan man træffer det rigtige valg, skal regnes ud.

Skandinavisk enkelt værelse interiør

Skandinavisk enkelt værelse interiør

Hvad den rigtige seng skal være?

 • Det første man skal passe på er kvaliteten af ​​de anvendte materialer. De bedste muligheder er træ, spånplader, MDF. Disse materialer er ret nemme at bruge. Til prisen er lamineret spånplader mere overkommelige end andre muligheder, men holdbarheden er mindre.

Et vigtigt kriterium er styrken og bekvemmeligheden ved selve strukturen. Fem år er den periode, hvor du kan og bør tage en seng for at vokse. Derudover skal man ikke glemme, at børn i denne alder er meget aktive, og det er ikke underligt, at de vil prøve at teste deres soveplads for styrke..

Let mør værelse til en pige

Let ømt pigeværelse

Trygge møbler til børn

Trygge møbler til børn

Vigtig! Sengen og madrassen skal have en ortopædisk effekt, da den korrekte udvikling af knogleskelettet er ekstremt vigtig for børn. Optimal – stiv eller halvstiv model.

Træmøbler i børneværelset

Træmøbler i børneværelset

Funktionelle og komfortable møbler

Funktionelle og komfortable møbler

Der findes multifunktionelle modeller på markedet, der kan indeholde:

 1. Soveområde og skrivebord. I dette tilfælde er det nødvendigt at levere belysning i høj kvalitet og være opmærksom på dimensionerne.
 2. Seng og garderobe / bogreoler. Også en god mulighed, fordi du kan spare plads betydeligt i børneværelset..
 3. Med legeplads, for eksempel kombineret med en svensk væg. Hvis der er et sted og økonomisk mulighed, vil en sådan model være meget nyttig..

17

Varianter

Senge til et barn over fem år adskiller sig ikke kun i design, mange sorter kan skelnes efter forskellige parametre. Overvej de vigtigste typer senge:

Køje

Sådanne designs kan kaldes universelle, hvis familien har to børn. De fylder betydeligt mindre, end hvis du installerer to senge på én gang. Moderne køje modeller er store nok til at børn kan sove i dem op til 10-12 år gamle. Det ældre barn skal tage det øverste niveau, og det yngre skal placeres på det nederste – dette er den sikreste mulighed..

Vigtig! Mange modeller har beskyttende kofangere – det er det, du har brug for, hvis der er en lille aldersforskel mellem børn. Ofte er disse elementer aftagelige, og når børnene vokser op, kan de fjernes..

Lyst moderne interiør til to børn

Lyst moderne interiør til to børn

En interessant version af vuggestuen i forretningsfarve

En interessant version af børnehaven i hvidt

Tematisk

Disse er originale modeller, som forældre ofte vælger til temainteriører. Glem selvfølgelig ikke, at børn vokser hurtigt op, deres præferencer ændrer sig. Og efter et par år vil drengen ikke sove i en “skrivemaskine”.

Råd! Til en pige kan du lave en himmelseng i prinsessestil, til en dreng-en pirat eller havbund. Det er kun et spørgsmål om fantasi og ønsker hos forældrene og barnet selv. Sørg for at tage hensyn til babyens ønsker og præferencer.!

Baby værelse i nautisk stil

Baby værelse i nautisk stil

Et værelse i slotstil vil glæde et barn under 10 år

Et værelse i slotstil vil glæde et barn under 10 år

Lofts seng

En anden original model er velegnet, hvis der er meget lidt plads i lejligheden, og det er nødvendigt at organisere et barns soveplads. Selve sengen er placeret på det øverste niveau, hvortil der er en stige eller trin. For et barn er dette en god mulighed, fordi hans vækst er lille, hvilket betyder, at han ikke vil opleve ubehag. Enhver løsning kan implementeres under den – et sted til spil, undersøgelser, et lagersystem.

Vigtig! Der er praktiske overvejelser til at styre dit valg, især hvis dit budget er stramt. For lyse børnemodeller er ubrugelige, fordi der købes en seng i mere end et år. Det er bedre at style rummet, lime tapetet igen og skifte gardiner – det er meget lettere.

Egnet mulighed for en studiolejlighed

Egnet mulighed for en studiolejlighed

Rummeligt skandinavisk interiør med stort vindue

Rummeligt skandinavisk interiør med stort vindue

Mærker, funktioner, priser

Brand Størrelse, cm Funktioner Pris, gnid
Lam Designet til en madras 80×160. Har en lille side på begge sider. 10 tusinde.
Avo  Tilgængelige størrelser 80×160 og 80×180. Side 2/3 længde på den ene side, solid på den anden. 20 tusinde.
Nova 80×160 og 80×180 Modeller til drenge og piger produceres i den passende stil. Fra 23 til 27 tusinde.
Rav 80×160 Der er sider til 2/3 af længden. 11 tusinde.
Leo 80×160 Solid kant på den ene side med næsten 50% på den anden, der er 2 skuffer. 18 tusinde.
Ari 80×160 Naturlige olier, der er fremstillet af massiv eg, bruges til forarbejdning. 28 tusinde.

Vigtig! De fleste senge har farvevariationer, hovedsageligt lyse nuancer eller naturligt træ..

Andre vigtige punkter

Når du vælger en seng, skal du være opmærksom på følgende punkter:

 1. Materiale. Naturlig og sikker for barnet bør foretrækkes. Naturligt træ er bedst, men sådanne modeller er ret dyre, så spånplader er ganske egnede.
 2. Soveseng dimensioner skal være alderssvarende. For et femårigt barn: bredde – fra 80 cm, længde – fra 150 cm.
 3. Design skræddersyet babyens ønsker.
 4. Byg pålidelighed. Især omhyggeligt skal du vælge køjesystemer og loftsenge..
 5. Funktionalitet. Det er især vigtigt, hvis rummet i rummet er lille. Der skulle i hvert fald være kasser under sengen.

Møbler fra IKEA

Møbler fra IKEA

Smedede møbler i en sort og hvid planteskole

Smedede møbler i en sort og hvid planteskole

Du skal også være opmærksom på madrassen. Trods alt afhænger søvnens bekvemmelighed og den korrekte udvikling af din søn eller datter stort set af ham..

Den første ting at forstå: madrassen skal nødvendigvis svare til sengens størrelse, ikke være større eller mindre. I det første tilfælde vil det simpelthen ikke passe, i det andet vil det glide, hvilket vil påvirke søvnkvaliteten.

Til sengen kan du bruge følgende typer madrasser:
 • Forår – rimelige modeller.
 • Springless – ofte er det skumgummi eller andre modeller fremstillet af fiberdug.
 • Ortopædisk – med latex, kokosnødder, uafhængige fjederenheder.

Springløs ortopædisk madras

Springløs ortopædisk madras

Kvalitets springmadras

Kvalitets springmadras

Den sidste mulighed er den mest foretrukne, fordi den har den nødvendige stivhed. Eksperter anbefaler ikke at købe meget hårde madrasser til børn, fordi barnet er ubehageligt på sådanne. Mellemhårde og bløde madrasser er velegnede til fem år.

Vigtig! Madrasbetrækket skal være aftageligt, så det kan vaskes. Det er meget godt, hvis der er to muligheder – til vinter og sommer..

17

Produktion

At vælge seng til et femårigt barn er stadig en udfordring. Han forstår allerede, hvad han vil have selv, men samtidig er det vigtigt ikke udelukkende at gå i anledning af børns ønsker, men at vælge denne mulighed for ikke at skade babyens helbred.