Smeđa zidna boja: Otkrijte skladan učinak smeđih tonova

ideje za zidni dizajn smeđe boje za zidove s bojom

Pravila dizajna zidova tamnosmeđe boje

Sve više modernih vlasnika kuća traži nove ideje za neutralni zidni dizajn. Unutar toga traže sve više raznolikosti. Ponovno se otkrivaju neke nijanse koje se smatraju tmurnima ili dosadnima. Postoje i neke predrasude prema smeđoj boji.

Zidni dizajn u boji

smeđa zidna boja zidni dizajn bojom

Nekoliko smeđih nijansi, poput čokolade ili varijanti sa zlatnim ili sjajnim akcentima, među najnovijim su ponudama na tržištu.

Smeđa zidna boja – sklad i ravnoteža

smeđe zidne boje ideje interijera dnevnog boravka

Slikanje zidova zabavno je i unosi novu energiju u kuću

smeđa zidna boja boje zidova dizajn zidova bojom

Uspješne kombinacije sa smeđom

Ne bi bilo pretjerano reći da su kombinacije sa smeđom jedna od najvećih tema u dizajnu. Postaje sve aktualniji. Dva su smjera posebno aktualna:

Prvo, dobro razmislite o mogućnostima kombiniranja različitih smeđih nijansi. Istodobno, dizajneri rade na novim i novim varijantama za uspješno kombiniranje smeđe s drugim nijansama.

Koje boje idu zajedno?

smeđa zidna boja boje zidove koje boje idu zajedno

Kako bi se postigao najbolji mogući učinak, cijelu bi stvar tada trebalo optimalno prilagoditi odgovarajućem funkcionalnom kontekstu i osvjetljenju.

Prednosti tamno smeđih nijansi

Tamno smeđe nijanse u različitim oblicima mogu se koristiti u bilo kojoj prostoriji. To se posebno odnosi na hodnik, kupaonicu, gostinjsku sobu i kuhinju.

Otkrijte prednosti tamno smeđe zidne boje

smeđa zidna boja zidni dizajn spavaće sobe bojom

Dizajn smeđih zidova možete koristiti svugdje gdje želite širiti više mira i spokoja. Ova boja ima takav psihološki utjecaj na većinu ljudi, kao i zelena i smeđa.

Vjeruje se da bi vas veće količine smeđe boje mogle zaštititi od stresa i briga. Ovaj učinak ima jednostavno objašnjenje: smeđa je konzervativna i nesvjesno nas podsjeća na obitelj, tradiciju, a time i na sigurnost.

Zemljano smeđa

smeđa zidna boja zidnog dizajna s rustikalnom komodom u boji

Nedostaci dizajna zidova tamnosmeđe boje

Međutim, prije nego što se odlučite za dizajn tamnog zida, također biste trebali dobro upoznati njegove nedostatke. Vrlo vam je teško s njom postići skladnu jednobojnu odluku. Kombiniranje različitih nijansi iste boje vrlo je moderno.

Koje boje ide uz smeđu?

Ideje za zidni dizajn smeđe zidne boje zidne naljepnice cvijeće

Međutim, ako sve to učinite u smeđoj boji, soba će izgledati prilično skučeno i mračno.

Ako želite smeđu u ambijentu, morali biste je kombinirati s drugim bojama.

Izuzetak mogu biti neke vrlo velike i vrlo dobro osvijetljene sobe. U njima možete isprobati smeđu boju kako bi sve izgledalo malo manje i ugodnije. Dakle, ne trebate previše namještaja i drugih detalja u interijeru.

Kreativni zidni dizajn u smeđoj boji

ideje za zidne boje smeđe boje za dizajn zidova u boji

Bež boja zida

smeđa boja zida dnevna soba boje zidova bež

Prirodna boja zida savršeno se slaže sa bojama zidova smeđom i bež

smeđa zidna boja dizajn dnevne sobe zidnom bojom

Tamno smeđa i bijela

Jedna od najoptimalnijih kombinacija je ona tamno smeđe i bijele. Za moderni dizajn možete ih čak nazvati i klasičnim. Uvedite smeđu kao zidnu boju. Bijele točkice tu i tamo zaokružuju moderan izgled sobe. Bijelu boju možete koristiti za zavjese, uzglavlja, određene predmete i površine ispred zida.

Ako želite koristiti rustikalne naglaske, odaberite odgovarajuću boju zida u smeđoj boji

smeđa zidna boja zidnog dizajna s hodnikom u boji

Tamno smeđa i bež

Kao nedostatak tamno smeđeg zidnog dizajna spomenuli smo poteškoće u stvaranju lijepog jednobojnog rješenja. Međutim, ovdje imamo zanimljivo rješenje! Pogodan je za sve koji ne žele bez tamno smeđeg ili jednobojnog zidnog dizajna.

Kombinirajte boje zidova

smeđa zidna boja bež dizajn zidnog dnevnog boravka s bojom

Kombinirajte tamno smeđu i bež boju. Dakle, nemate nijanse jedne te iste boje. Ipak, odnos između dvije nijanse dovoljno je velik da se rezultat može nazvati jednobojnim.

Ne zaboravite: što je soba manja, bež bi trebala biti svjetlija.

Jedna od velikih prednosti kombinacije bež-smeđa je njen univerzalni karakter

smeđa zidna boja feng shui boje spavaće sobe smeđa bež

Tamno smeđa i ružičasta za vrtić

Kombinacija tamno smeđe i ružičaste univerzalna je i osvježava sobu. Posebno je prikladan za dječju sobu. Što su djeca manja, ružičasta može biti svjetlije. Ova kombinacija boja može se jednostavno učiniti “odraslijom”. Ako prefarbavate, samo odaberite neutralniju varijantu za ružičasti zid.

Smeđa i ružičasta skladna su kombinacija boja za dječju sobu

smeđa zidna boja dječja soba smeđe ružičasti zidni dizajn s bojom

Žuta se također jako dobro slaže sa smeđom 

smeđa zidna boja rasadnik boje zidni dizajn s bojom

Kreativan dizajn zidova dječje sobe potpuno u bež boji

smeđa zidna boja boje zidove u dječjim sobama

Tamno siva i zeleno-žuta

Ova kombinacija ispunjava kuću skladom i optimizmom. Podsjeća nas na šumu i čistu prirodu. Jer upravo se tamo tamno smeđe i zeleno-žuto u kombinaciji pojavljuju prilično često.

Topla shema boja u dnevnoj sobi

smeđa boja zida žuta čija boja ide uz smeđu

Tamno smeđa i ljubičasta

Ova kombinacija je vrlo učinkovita. Izvrsno je za sobe za posebne događaje. Budi i izaziva osjetila. Tamno smeđa i ljubičasta čine tamošnje iskustvo nečim posebnim i nezaboravnim. No, ovo možda nije najbolji izbor za sobe u kojima često boravite. Stalno gledanje svijetlih boja može biti iscrpljujuće i neugodno.

Elegantni naglasci u ljubičastoj boji

smeđa zidna boja zidnog dizajna sa smeđom bež ljubičastom bojom

Tamno smeđa, narančasta i plava

Ova kombinacija je izvrsna, a najbolje djeluje kada su prisutne sve tri nijanse. Uzmite smeđu boju kao pozadinu. Naglasi tada moraju biti u plavoj i narančastoj boji.

Plava donosi hladnoću i svjetlost, narančasta čini sobu blistavijom i svježijom, smeđa čini cijeli izgled stabilnijim, tradicionalnijim i otmjenijim.

Harmonična i opuštajuća shema boja u spavaćoj sobi

smeđa zidna boja zidovi spavaća soba dizajn zidova bojom

smeđa boja zida koje boje idu zajedno

smeđa zidna boja kupaonica betonski zidovi drveni namještaj

smeđa zidna boja klasični dizajn interijera u spavaćoj sobi smeđa zidna boja klasični zidni dizajn dnevnog boravka u boji smeđa zidna boja rustikalna kupaonica dizajn zidnih ideja smeđa zidna boja rustikalne ideje za zidne dnevne sobesmeđa zidna boja zidnog dizajna s idejama za spavaću sobu u boji smeđa boja zidova u boji dnevne sobe u boji smeđi zidni zidni dizajn u boji s ormarićima za dnevnu sobu u bojismeđa zidna boja zidovi dnevne sobe obojiti zidni dizajn bojomsmeđa zidna boja zidni dizajn sa spavaćom sobom u boji