Savršene boje za vaš interijer: 11 načina do prave palete boja

savršene boje za vaš interijer šareno lišće

Savršene boje za vaš interijer: 11 načina do prave palete boja

Gdje možete pronaći boje koje volite? I samo zato što volite sjenu, znači li to da je prikladna za vaše zidove? Pogledajmo pobliže inspiraciju u boji. Ovdje ćete pronaći savjete koji će vam zasigurno pomoći.

Nadahnite se krajolikom koji volite.

Odaberite svoju boju koja se zajedno pojavljuje u prirodi. Plaža je primjer krajolika pod jednom shemom boja – boje pijeska, vode i neba lijepo djeluju poput lakiranih boja, kao i na namještaju i priboru.

Nadahnite se bojama kroz slikovite pejzaže

savršene boje za vaš interijer

Posegnite za bojama koje vas inspiriraju na šetnjama i putovanjima. Ponesite fotoaparat sa sobom i zabilježite te male detalje koji vas inspiriraju. Brzo snimanje fotografija kamerom telefona je u redu – bit je važniji od kvalitete slika. Ponekad duh mjesta zaista zasja bojama koje vas fasciniraju.

Plavo -zeleni tonovi – rustikalna romansa

savršene boje za vaš interijer plavi tonovi i kamenje

Uočite suptilne boje po kojima se krećete. Obratite posebnu pozornost na suptilne nijanse i nijanse po kojima se krećete jer one mogu postati sjajne palete boja. Možda ste privukli bogate smeđe boje istrošene kože i starog drveta. Ako volite plavo, to je ponoćno plavo, blijedo ili francusko aqua plavo?

 Glatke prirodne boje – prekrasan namještaj za dom koji je otkrila novinarka dizajna interijera Holly Marder

savršene boje za vaš interijer kožni holly marder smeđih tonova

Napravite eksperiment s oznakom boje. Ova je vježba vježba za vašu kreativnost i vizualni osjećaj. Potražite nijanse jedne boje za fotografiranje svaki dan dok ih sve ne prekrijete. Očistite oči o lijepom povrću u kantama za proizvode, grafitima na zidu, hrpi veziva vedrih boja u vašem uredu – nigdje nije zabranjeno.

Šareno i svježe

savršene boje za vaš interijer šareni tonovi lijepo povrće

Pogledajte robne marke dobrih restorana, trgovina i drugih poduzeća. Trgovine su često velika mjesta za traženje boja jer se jako pazi da ih zadržite na dopadljiv način. Sljedeći put kad odete u trgovinu ili restoran i zaista uživate u tamošnjoj atmosferi, zastanite i zapitajte se zašto. Pomnije pogledajte svoju okolinu – je li to boja zbog koje se osjećate dobro? Pokušajte imenovati ono što vam zaista odgovara.

Neonske boje mogu uvelike pomoći prilikom kupovine

savršene boje za dizajn vašeg interijera

Obratite pažnju na izlog. Kad ste u trgovini, obratite posebnu pozornost na lijepe prikaze predmeta i cvijeća – posebno privlačne kombinacije boja. Zapazite koja je boja korištena u većem otkosu i koja boja probija aranžman.

Izvrstan ukras izloga – gozba za oko

savršene boje za vaše kupce interijera razne boje

Pogledajte arhitekturu kuće i regiju u kojoj živite. Koje se boje obično koriste za predstavljanje vrste kuća? Primjećivanje ne znači da morate slijediti sve, ali vam može pomoći u procesu preuređenja vašeg doma. Na primjer, jugozapadni domovi koriste zemaljske tonove koji izvrsno nadopunjuju krajolik.

Meksički štih u naranči s prekrasnim kaktusima

savršene boje za vaš interijer meksički štih narančasta s kaktusima

Dopunite ono što već imate. Pogledajte što već imate u svom domu – više volite namještaj koji je presvijetli, s jakim bojama i uzorcima? Ako je tako, možete uspostaviti ravnotežu s neutralnim zidovima. Ako s namještajem volite bijelo, bijelo i bijelo, možda biste dodali suptilan, neutralan interes za vašu čistu estetiku. Procijenite završnu obradu u vašem domu (podovi, pulti itd.) Jer ih možete koristiti za pronalaženje komplementarnih boja zidova.

Ukusan namještaj za dnevnu sobu s ljubičastim akcentima

savršene boje za vaš interijer bijeli zidovi ružičasti ljubičasti naglasci holly marder

Zapamtite što ste pročitali za inspiraciju. Ukrašavanje knjiga je, naravno, divno, ali nadahnite se i grafičkim dizajnom, fotografijama i vrtlarskim knjigama te svim vrstama časopisa. Spremite slike koje pozovete i počnite ih prikupljati.

Knjige mogu inspirirati čak i izvana

savršene boje za vaš interijer eklektične prirodne boje

Eksperimentirajte s inspiracijskim pločama. Ploča koja radi za nekog drugog možda neće raditi za vas – stoga pokušajte s različitim metodama dok se ne odlučite za nešto zabavno. Neki vole fizički čin rezanja i sedlanja listajućih stranica na dasku, drugima se ovo može učiniti nespretnim. Sakupite predmete u zdjelu ili košaru, gurnite svoja otkrića u fascikl ili stavite stvari u veliku mapu.

Nadahnuti i dobro organizirani na radnom mjestu kod kuće

savršene boje za vašu inspiracijsku ploču za interijer na poslu

Naučite procijeniti ono što vidite. Odabir boja za vaše zidove vrlo je osoban proces. Najbolji način da naučite što vam odgovara ili ne radi je da počnete obraćati više pažnje na boju … posvuda.

Što kažete na opuštajuću nijansu zelene

savršene boje za vaš interijer opuštajuće u zelenoj boji