Kako prirodno bojati uskršnja jaja – kako sami stvoriti bezopasne boje

uskršnja jaja-prirodna-bojanje-povrtna-temeljac

Bojanje uskršnjih jaja na prirodan način – koristite boje sigurne za hranu

Bliže se uskrsni dani, a naše zabavno raspoloženje raste. Ovaj prekrasan proljetni festival u skladu je s prirodom koja se budi i u potpunosti odražava njezine prirodne boje. Možda jaja ne bojimo slučajno, ali čak znamo i zašto?

Šarena uskršnja jaja jednostavno su dio Uskrsa i nitko ne pita zašto. To je stari običaj u kojem uživamo i koji volimo ponavljati svake godine.

Kad dođe Veliki tjedan, moramo biti spremni za bojanje jaja jer ih smijemo bojati samo u četvrtak ili subotu. Dakle, odluka koju bismo trebali donijeti je: Kako ćemo ove godine bojati uskršnja jaja. Obično to radimo kao i svake prethodne godine, no niste li se zasitili umjetnih boja koje jaje oboje zajedno s bjelanjkom? Ovaj put pokušajte nešto drugačije. Znate li da imate Bojanje uskršnjih jaja prirodnim putem mogao?

Prirodna boja od biljaka i začina

Prirodno bojanje uskršnjih jaja

U tu svrhu trebali biste pripremiti napitak u boji koji će vaša tvrdo kuhana uskršnja jaja obojiti u željenu nijansu.

Možete učiniti sljedeće: Prije nego stavite jaja u lonac da se kuhaju, očistite ih octenom vodom kako bi jaja kasnije poprimila boju. Zatim kuhajte jaja pet do devet minuta, po želji.

U međuvremenu morate pripremiti pivo u boji kako biste u njega položili jaja dok je još vruće. Pola sata bi vam trebalo biti dovoljno da dobijete lijepu, jaku boju.

Vrlo je jednostavno napraviti pivo u boji. Potopite željene zdrobljene biljke, začine ili lišće u vodu i pustite da prokuhaju. Zatim filtrirajte pivo kroz sito i imat ćete bezopasna bojila s kojima možete koristiti svoje Bojanje uskršnjih jaja prirodnim putem limenka. To je tako jednostavno.

Obojite prvo jaje u crveno

uskršnja jaja prirodno bojanje povrća temeljac cikla roza crvena

Naravno da počinjemo s crvenom bojom. Ali kako se pravi pivo u crvenoj boji??

Za crvenkaste nijanse najbolja vam je potrebna cikla.

Pomiješajte dvije čaše vode s dvije čaše naribane repe i pustite da prokuhaju.

Sami stvorite svježu, prirodnu boju

uskršnja jaja prirodno boje korkuma žuti temeljac od povrća

Žute boje možete stvoriti začinima kurkume. Dvije čaše vode i žlica kurkume sve je što vam treba.

Sakupite koru crvenog luka

Bojanje uskršnjih jaja prirodno, temeljac od povrća, kore crvenog luka

Za stvaranje narančasto-crvene / smeđe nijanse potrebna vam je kora crvenog luka. Tri čaše ljuske luka prelije se vodom i naravno prokuha.

Mislite li da su ljuske luka beskorisne?

uskršnja jaja prirodna boja povrtni temeljac ljuske luka narančasta

Dobivate jaku naranču s normalnom kožom luka. Evo omjera pet čaša vode prema dvije čaše kore (ili naribane mrkve).

Crveni kupus za salatu ili povrtni temeljac?

Uskršnja jaja prirodno boje povrtni temeljac crveni kupus

S crvenim kupusom možete obojiti snježnobijela jaja u plavo / ljubičasto, a tamnija jaja u zelenu nijansu. Tri čaše crvenog kupusa obilno se prelijevaju vodom i voila, vaša su uskršnja jaja prirodno obojena!

Vjerojatno ste već primijetili princip bojanja. Možete probati i druge biljke poput špinata, peršina, crnog ribiza, bazge (također sok) ili čega god vam padne na pamet. Želimo vam puno zabave i uživanja u najljepšem proljetnom festivalu uređujući svoj stan na originalan način.