Boje zidova u spavaćoj sobi koje odmah upadaju u oči

Boje zidova u spavaćoj sobi zeleno -bijeli kombinirani krevet

  Boje zidova u spavaćoj sobi privlače pažnju

Došla je nova godina i mnogi koriste ovaj novi početak kao savršenu priliku da promijene sliku svog stana s nekoliko novih poteza. Spavaća soba je prva soba koju vidite nakon što ujutro otvorite oči, a posljednji prolazni dojam koji vaša osjetila ostavljaju kad navečer zaspite nakon dugog dana opet dolazi iz nje.

Ima li bolje ideje kako osvježiti svoj dom od ideje o potpuno novom sloju boje u spavaćoj sobi?

Spavaća soba – prije i poslije zidnog slikanja

Boje zidova u spavaćoj sobi zeleno -bijeli krevet s baldahinom

Danas predstavljamo četiri opcije boja zidova za vaš boudoir. Svaka je nijansa osebujna na svoj individualan način, ne samo zato što sobu čini privlačnijom s nezaboravnom nijansom, već i zbog svoje svestrane uporabe. Dolje ćete pronaći bogat izbor fotografija koje pokazuju korisnost svake boje u različitim vrstama namještaja, od tradicionalnog do ultra modernog. Da ne spominjemo da smo uključili nekoliko živahnih iznenađenja koja sadrže nekoliko savjeta za zajamčeno izvanredan dizajn sobe, tako da možete biti sigurni da je Nova godina počela sa stilom.

Smaragdno zelena u spavaćoj sobi

Boje zidova u spavaćoj sobi zeleni bijeli naslonjač cvjetnim uzorkom

Počinjemo s Panteoneovom bojom za 2013. godinu: smaragdno zelena. Elegancija, prirodnost, dinamika – smaragdno zelena boja evocira sve ovo i još više. Da ne spominjem da je ova nijansa najbolja za usvajanje svih bujnih zelenih čuda izvana, od vani do udobnosti doma. Duboko zasjenjivanje dragocjenog kamena ove boje može dodati sjaj čak i najjednostavnijoj prostoriji, dopuštajući životu i energiji da prodru u svaki kutak. Umirujuća i smirujuća, ali i nevjerojatno upečatljiva, smaragdno zelena neporeciv je izbor boja za ovu godinu. Ispod vidimo smaragdno zelenu spavaću sobu sa zaista zadivljujućim naglaskom na jednom od zidova koji slavi moć dragocjenih minerala.

Smaragdno zelena također ima svojstvo da izgleda svježe i bistro. Čak i najčišće namještena spavaća soba može se osvježiti ovom nijansom zelene, kao što prikazuje sljedeća slika.

Osim toga, tkanine s biljnim motivima mogu se koristiti za davanje prostorija osvijetljenih nijansama zelene s ovogodišnjim pobjednikom.

Mnoge smaragdno zelene spavaće sobe uživaju u uzorcima stila Hollywood Regency poput ukrašenog stropa nalik na rešetku na donjoj fotografijiBoje zidova u spavaćoj sobi zelena bijela noćna lampa bijeli abažur

Naša sljedeća spavaća soba predstavljena je u ranijem članku Decoista u odjeljku Varijante dekora u tonovima dragog kamenja. Primijetite prosvjetljujući efekt koji može imati malo tamnija nijansa zelene boje u usporedbi sa svjetiljkama i umjetničkim djelima u pravim smaragdno zelenim tonovima.

Zasićene smaragdno zelene boje – zavjese i zidna ogledala

Boje zidova u spavaćoj sobi zelene bijele zavjese za posteljinu

Ako se ne usudite prefarbati zidove, uvijek možete dodati naglaske u odabranoj boji! Donja slika prikazuje zidove posebne teksture, koji su dodatno izraženi dodavanjem zavjesa u bogatim nijansama smaragdno zelene boje. Uzmite Notza, kako se točno ti tonovi odražavaju u zrcalu koje on sam usvaja kroz njegov okvir, tako da se ukupni učinak smaragdnozelene povećava kao rezultat.

mandarina

Boja tangerine tanger ili tangerine bila je Pantoneova boja za 2012. Ne vjerujte da je ova boja već iscrpljena! Zapravo, to je još uvijek boja koju ćete često vidjeti 2013.! U ovoj vatrenoj nijansi crvena i narančasta susreću se u nevjerojatnoj mješavini koja se nameće u svakoj prostoriji koju krasi. Ispod vidimo zid iscrtan u veseloj boji mandarine, čiji ton nadoknađuje svježa bijela boja koja neprestano prekriva ostatak prostorije.

Živo narančasta boja

Boje zidova u spavaćoj sobi narančasta svijetlo pozitivna

Kada govorimo o bijeloj boji, moramo također naglasiti da se naglasci i elementi dekoracije u ovoj jasnoj nijansi mogu posebno dobro suprotstaviti odvažnim nijansama mandarine. Uvjerite se sami u oštar efekt koji bijeli namještaj, bijela lampa i bijeli ukras na stolu stvaraju na sljedećoj slici.

Udoban dizajn spavaće sobe – narančasti zidovi

Boje zidova u spavaćoj sobi narančasti zid tapecirani bijelim uzglavljem

Postoji li još koji ton koji se ističe u kombinaciji s bojom mandarine? Naravno ljubičasta! U nastavku pogledajte krevet za krevet koji se ističe u nijansama anilinske crvene i ljubičaste. 

Razigrane, sretne bojeBoje zidova u spavaćoj sobi narančasta ljubičasta ružičasta posteljina

Ponekad je potrebna samo jedna svijetla boja. Drugi put je čarolija u njihovom broju. Žuta, crvena, narančasta i fuksija mogu se izvrsno kombinirati kako bi se stvorila šarena spavaća soba poput slike ispod, koja je već prikazana u prethodnom postu na Decoistu pod naslovom Ideje za dizajn malih spavaćih soba, dizajnirati. Sjene zalaska sunca u svom najplemenitijem obliku!

Ženski interijer spavaće sobe sa stilom

Boje zidova u spavaćoj sobi živopisni jastuci za posteljinu, žuti okvir kreveta

Jeste li ikada zamislili da bi boja mandarine mogla biti savršeno elegantna? Iznad svega, svojom oblogom privlačnim namještajem u stilu Hollywood Regency, kao i opremljenošću umjetničkim djelima i akcentima u komplementarnim nijansama plave, soba ispod pokazuje da ova boja može utjeloviti sjaj.

Klasično i moderno u kombinaciji namještaja

Boje zidova u spavaćoj sobi narančasto bijele knjige uzglavlje

Ponoćno plavo

Ajmo sad malo smiriti raspoloženje umirujućom ponoćnom nijansom. Što ovu boju čini tako ljupkom? Dizajniran je za stvaranje osjećaja dubine bez mraka. Savršeno uspijeva pripadati nautičkim tonovima, a da nije klišej. Izgledati moderno, a da ne postanete sterilni. I također je toliko čudno da se otkriva kao muško bez isključivanja ženske elegancije. Što se tu ne voli ?! Na slici ispod je ponoćnoplava spavaća soba iz stana Icon Interiors u Londonu.

Hirovita, romantična atmosfera u spavaćoj sobi

Boje zidova u spavaćoj sobi tamnoplava moderna ponoć

Zahvaljujući zakrivljenom pogledu s industrijskim okusom, dolje prikazana plava spavaća soba ima neporecivo moderan izgled koji čini metalne naglaske u njoj još prikladnijima za tako jedinstven prostor!

Još prekrasne palete boja u spavaćoj sobiUživajte u raznolikosti dizajna

Boje zidova u spavaćoj sobi tamno plave moderno udobne

U sljedećoj prikazanoj prostoriji ponoćna plava čini idealnu pozadinu za nijanse bijelih, crnih i svijetloplavih tonova.

Boje zidova u spavaćoj sobi tamnoplavi muški stil

Predstavite ukrasne elemente u svježoj bijeloj boji! Zahvaljujući pomorskim asocijacijama koje izaziva, plava boja može izazvati ljetni osjećaj u bilo koje doba godine, osobito u kontrastu s bijelim namještajem (i okruglim ogledalima koja podsjećaju na rupe)!

Boje zidova u spavaćoj sobi zidno ogledalo noćne lampe klasične

Može li ponoćno plavo uopće izgledati ruralno? Odlučite sami! Ispod možemo razlikovati police eklektičnog izgleda pune knjiga i malog niza ukrasnih predmeta na pozadini zida naglašenog ponoćnoplavom bojom. Razigrano umjetničko djelo s neonskim akcentima sprječava da se soba shvati previše ozbiljno!

Boje zidova u spavaćoj sobi tamnoplavi bijeli prekrivači s naglaskom

Kiselo žuto

Završit ćemo s nijansom boje za zidove spavaće sobe koja će jednostavno raznijeti vaš estetski osjećaj! Ili će vam barem oduzeti dah! Kiselo žuta je odvažna nijansa žute sa samo sitnim primjesom zelene boje. Ova boja se vrlo često može vidjeti u kombinacijama s prirodnim nijansama smeđe, kao što je prikazano na donjoj slici.

Boje zidova u spavaćoj sobi jarko žuti uzorak leptira

Sada se prepustite elegantnom prostoru ultra moderne spavaće sobe. Još jednom, nijanse smeđe funkcioniraju kao preferirane akcentne boje, dok je sjaj kiselo žute ograničen na vrata ormara, police, uzglavlje kreveta i ladice stola. Dakle, ovo je koristan trag o tome kako moćno odijelo držati pod kontrolom!

Boje zidova u spavaćoj sobi ugrađene u žuti ormar za madrace

Sada radimo preokret u tradicionalno, što se najmanje očekuje za ovu boju posebno, pogotovo jer u ženskoj spavaćoj sobi prikazanoj ispod postiže svoj učinak u veseloj igri s nijansama boje lososa i nijansama zelene.

Boje zidova u spavaćoj sobi razigran veseo dizajn žuto zelena narančasta

Ostanimo pri djevojačkom stilu. Ne! Idemo dublje! Ova mrežasta spavaća soba svoj snažan učinak crpi iz zasićenih boja kao što su B. Ružičasta i zelena. Teško je zamisliti da bi se isti učinak mogao postići jednostavnim bojanjem zidova u bijelo, nemojte tako misliti?!

Boje zidova u spavaćoj sobi žuti luster ženstven

Približavamo se kraju s ilustracijom sobe koja može stvoriti kiselo žuto raspoloženje usporedbom zlatnožutih zidova i zelenog poda. Bijele tkanine sprječavaju da sobu preplave boje.

Boje zidova u spavaćoj sobi žuto potkrovlje sunčeve svjetlosti

Koja je od svih prikazanih boja danas privukla vašu pažnju? Divite li se jako zasićenoj smaragdno zelenoj boji, obogaćenoj nijansama samog dragog kamenja, prema Pantoneu boje godine? Ili ste vjerojatno fascinirani prodornom vatrom boje mandarine. Može se dogoditi i da ste već uronjeni u blagu eleganciju ponoćnoplave boje. Biste li se protivili uobičajenim očekivanjima i da su zidovi vaše spavaće sobe obojeni kiselkasto žutom bojom? Recite nam svoje mišljenje ostavljajući komentar ispod …