Zdrava prehrana za djecu: savjeti za raznoliku hranu

Savjeti za zdravu prehranu djece

Vrhunska jela za zdravu prehranu djece

Teško je reći što bi bilo teže: omogućiti djeci zdravu prehranu ili ih natjerati da jedu više. Djeca vole sve što je obojeno, ukusno, puno šećera i općenito nezdravo.

Držanje ove prisile pod kontrolom i pravilan razvoj njihovog ukusa jedan je od najvećih izazova s ​​kojima se roditelji suočavaju.

Raznovrsna hrana za najmlađe

Zdrava hrana za djecu voćna lubenica

Sve je lakše nego što mislite

Kao i u drugim životnim situacijama, svakodnevni pritisak i stres čine da se neke stvari čine mnogo težima nego što zapravo jesu. Ne morate biti zdravstveni djelatnik niti trošiti strahovito mnogo novca da bi vaša djeca bila zdrava i ukusna.

Stvorite smiješne voćne likove

Zdrava prehrana za djecu voće kivi grožđe

Zabilježite samo nekoliko osnovnih proizvoda. Kad god nedostaju resursi, bilo da se radi o više novca ili vremena, možete staviti naglasak na to.

Zaista je zabavno!

Zdrava prehrana za djecu Jež od grožđa od kruške

voće

Pokušajte zadovoljiti poriv mališana da uz voće pojedu nešto slatko. Razne slastice i zanimljivi oblici prezentacije također su od velike pomoći.

Kombinirajte s orašastim plodovima i medom za intenzivniji okus.

Jedite svježe voće između i za desert

Zdrava prehrana za djecu svježe voće

povrće

Povrćna misija nije tako nemoguća kako bi neki mislili. Većinu vremena samo trebate biti kreativniji. Lisnato povrće može se dodati ukusnom sendviču. Ostale sorte mogu se izrezati u zanimljive oblike.

Budi kreativan!

Zdrava prehrana povrća za djecu

Jaja

Jaja su proizvod koji se također može ponuditi u mnogo zanimljivih oblika. Većina djece ih voli. Jaja osiguravaju dovoljno bjelančevina u organizmu.

Pečena jaja zdrav su doručak za vas i vašu djecu

Zdrava hrana za djecu pečena jaja

I tvrdo kuhana jaja

Zdrava hrana za djecu kuhana jaja

jogurt

Zdrava prehrana za djecu praktički je nemoguća ili teško moguća bez jogurta. To dolazi u mnogo različitih oblika. Najzdravija je u prirodi jer nema šećera. Jogurt ima bolji okus s ukusnim voćem i orašastim plodovima nego zaslađen.

Zdjela jogurta utažuje malu glad

Zdrava hrana za djecu jogurt

Jogurt s voćem zdrav je desert 

Zdrava hrana za djecu jogurt s voćem

sir

Sir je zdrav i općenito popularan kod djece. Iskoristite priliku da “prodate” drugu manje popularnu hranu. S njim napravite sendviče i tepsije s povrćem.

Mliječni proizvodi i sirevi

Zdrava prehrana za djecu mliječni proizvodi sir

Zrna

Uz jogurt, med, mlijeko i druge zdrave delicije imate priliku nikome uspješno ponuditi žitne proizvode. Činite što češće dobar doručak.

Kuhanje s proizvodima od žitarica

Zdrava prehrana za žitarice djece

Začini za orijentalni okus

Zdrava hrana za djecu. Orijentalni okus. Začini

riba

Moramo li reći nešto o utjecaju ribe na zdravlje? Mislimo da je o tome posvuda napisano više nego dovoljno. Vaš bi zadatak u smislu zdrave prehrane za djecu bio učiniti riblji obrok tako ukusnim i manje zastrašujućim (npr. Bez očiju).

Ukusna jela od ribe

Zdrava prehrana za djecu riblje jelo sa salatom

Kokice

Sigurno je ovo jako dobra vijest za mnoge roditelje i njihovu djecu, zar ne? Kokice imaju malo masti, dobrog su okusa i također su zdrave. Dobar je izvor antioksidansa, prema istraživanjima.

Djeca vole jesti kokice

Zdrava djeca jedu kokice

Nakon ovog popisa, čini li vam se zdrava prehrana za djecu još uvijek kompliciranom? Sve je to prilično jednostavno, zar ne? Uz malo mašte, jela izgledaju i tako da mališani zaista dobiju apetit za to. I ti, ili?