Zdrava prehrana: Ovo je najbolji način za organiziranje hladnjaka

Naravno, nitko ne može zamisliti zdravu hranu bez kvalitetnih proizvoda. Hoće li se pravilno skladištiti ili ne, ovisi o hladnjaku i načinu na koji se distribuira i organizira. Različita područja imaju različite temperature. Za neke proizvode prikladnije su hladnije zone, a druge – toplije zone. Ako znate ova pravila i specifičnosti različitih namirnica, mogli biste značajno poboljšati kvalitetu svog života u nekoliko jednostavnih koraka.

Povrće bi trebalo biti na polici – to je važno za zdrav život!

povrće zdrave prehrane u hladnjaku

Čuvajte proizvode u zamrzivaču za zdravu prehranu

Krov zamrzivača namijenjen je hrani koja se mora duboko zamrznuti. Tu spadaju sladoled, smrznuto povrće i meso. Neke proizvode od tijesta možete i duboko zamrznuti kako bi se kasnije odmrznuli i bili spremni za pripremu.

Evo nekoliko savjeta koji bi mogli biti malo detaljniji: Jaja i umaci od tjestenine jednako su važni ako ih morate dugo držati u dobroj kvaliteti.

Zapravo možete zamrznuti kruh u zamrzivaču. Možete ga ponovno koristiti čak i nakon nekoliko mjeseci. Važno: Na drugim mjestima u hladnjaku jednostavno će se osušiti. Tajna je u tome što jako dobro pakirate proizvode. Na taj način neće izgubiti svoju kvalitetu. Pokušajte optimalno distribuirati proizvode kako biste uštedjeli energiju.

Ostavite dovoljno prostora u hladnjaku za zdravu hranu

odlična i ukusna hrana zdrava prehrana

Distribucija proizvoda na vratima hladnjaka

To je topliji dio hladnjaka. Tu bi trebale otići namirnice koje mogu ostati najdulje. Na primjer, ne biste trebali držati jaja i mlijeko ovdje. Ovdje se mogu staviti umaci, voda i drugi slični proizvodi. Sve su to namirnice koje dobro podnose promjenu temperature. To je vrlo važno jer se vrata hladnjaka uvijek iznova otvaraju i zatvaraju.

Zdrava hrana s najduljim vijekom trajanja mora ići na vrata!

zdrava prehrana za očuvanje raznih proizvoda

Gornje police

Kako biste sebi osigurali zdrav obrok, morate na gornje police rasporediti proizvode kojima je potrebna nepromijenjena temperatura. Ovdje se stvari koje ne trebaju toplinsku obradu mogu spremiti na najprikladniji način. Uglavnom se radi o ostacima hrane i pića, starom mesu, gotovim jelima. Ovdje treba čuvati i šumske plodove. Lako su im dostupni i dugo ostaju u dobrom stanju.

Plastične kutije s hranom – još jedna izvrsna ideja za zdrav život

zdrava hrana u pakiranju

Donje police

Tako da možete jednostavno kuhati zdravu hranu, distribuirati sirovo meso, jaja, plodove mora, mliječne proizvode na donjim policama. Međutim, meso treba odvojiti od ostale hrane. U idealnom slučaju, trebao bi biti na zasebnoj polici. Ostavite u originalnom pakiranju, na tanjuru ili u drugom spremniku. Važan savjet: nemojte pretrpati police. Hladni zrak mora se moći slobodno kretati u hladnjaku. Ako to nije slučaj, tada se hladan zrak skuplja na nekim mjestima. Ograničeni prostor također je dobar za uštedu električne energije.

Odvojeno voće i povrće u hladnjaku – to je važno za zdrav život

izvrsna ladica s povrćem zdrava hrana

Ladice

Svrha ladica je zadržati zrak manje ili više vlažnim. Tako će se povrće i voće održavati u dobrom stanju. Ipak, nemojte pogriješiti što ste sve ove proizvode pohranili na jedno mjesto. Odvojite mnogo voća, poput jabuka, breskvi, krušaka i dinja Etan daleko. Ovaj plin pomaže im u sazrijevanju. Kao rezultat toga, dio se povrća pokvari. Izbjegnite to držeći ih u različitim ladicama.

Na kraće vrijeme povrće se moglo odložiti i na gornje police

zdrava hrana ideja o različitim proizvodima

Zdrava hrana u hladnjaku

Ako želite koristiti prostor na hladnjaku za spremanje boca vina ili kruha, prestanite s tim. Kako bi regulirao hladnu temperaturu unutra, kondenzator ispumpava topli zrak. Ide preko hladnjaka, tj. Na upravo spomenutu površinu. To mijenja kvalitetu tamo uskladištenih proizvoda i to nije dobar preduvjet za zdravu prehranu.

Možete živjeti zdrav život čak i s malim hladnjakom 

zdrav život s malim hladnjakom

Što zamrznuti, a što – ne?

Neki od proizvoda jednostavno se ne smiju držati u hladnjaku. Na primjer, rajčica će izgubiti dobre kvalitete. Uključeni su i luk, bundeva i krumpir. Avokado je točno na svom mjestu u kuhinji. Međutim, ako želite usporiti proces zrenja, stavite egzotično voće u hladnjak. Najbolje je bilje držati u vodi na jednoj od kuhinjskih površina. Po jako vrućem vremenu možete ga ostaviti neko vrijeme u hladnjaku. Bolje ih je držati u vodi.

Da biste živjeli zdravo, morate pratiti redoslijed u hladnjaku

sjajna ideja za zdrav život u hladnjaku

Možete ga staviti u hladnjak, ali ne morate!

Postoje neke namirnice koje se mogu čuvati u hladnjaku i izvan njega. Oba pristupa imaju svoje prednosti. Prirodna ulja se ne mogu skladištiti zajedno izvan hladnjaka. Unutar toga je moguće i zadržavaju svoje kvalitete. To se također odnosi na integralno brašno i ulja s ograničenim masnim kiselinama. To uključuje uljanu repicu, ovčje ulje i maslinovo ulje. Međutim, ako češće koristite ova ulja, kućna temperatura je bolja ideja. U protivnom će se smrznuti.

Čuvanje proizvoda u staklenci važan je korak za zdrav život

različite čaše malog hladnjaka

Kako to radite u praksi??

Najbolje što trebate učiniti je staviti popis oznaka s oznakama na vrata hladnjaka. Ove također možete držati negdje u blizini ako ih ne želite objesiti iz estetskih razloga. Glavna stvar je da se naviknete na sva ova pravila. Tako ćete naučiti više o pojedinim proizvodima i jednostavno voditi zdrav život. Na kraju, ne zaboravite čistiti hladnjak jednom mjesečno. To znači da tamo ne ostaje led i troši se manje energije. Jer zdrava okolina znači i zdrav život.