Zdrav čaj – Najzdraviji čajevi na svijetu

Zdrav čaj – koje čajeve vrijedi probati?

Farmaceutska industrija važna je za čovječanstvo i njegov oporavak i opći razvoj. Ipak, ona također snosi krivicu za mnogo toga. Lansirala je toliko kemijskih i umjetnih proizvoda da smo polako zaboravili na tradicionalne, zdrave tvari.

Zdrav čaj – pijte čaj i ostanite zdravi

čaj zdravo piće čaj borba protiv prehlade

Farmaceutska industrija osigurava brzo uklanjanje mnogih simptoma bolesti i reklamira proizvode vrlo aktivno i gotovo agresivno. Tako stara istina blijedi u pozadinu da zdrava hrana i ljekovito bilje imaju sporiji, ali trajni ljekoviti učinak.

Zdrav čaj – birajte zdravu hranu i piće

čaj je zdrav zdrav način života

Ako redovito jedete zdravu hranu i ljekovito bilje, teško da će vam trebati kemijski proizvodi iz farmaceutske industrije. Na primjer, želite li preciznije znati koji su najzdraviji čajevi? Možete ih piti svaki dan. Neki od ovih čajeva koriste se i kao začinsko bilje.

Čaj od breze

Čaj se može napraviti od mekog lišća breze. To se jako preporučuje za probleme s bubrezima. Čaj od breze detoksicira tijelo, ima snažan dehidracijski učinak i potiče metabolizam. Također ga možete koristiti za suzbijanje mnogih kožnih bolesti i upala. U proljeće, između ožujka i početka svibnja, dobiva se i brezov sok koji ima vrlo korisna svojstva.

Pripremite zdrav čaj od brezovog lišća

čaj zdrava breza čaj brezovo lišće zdrava hrana

Popijte čaj od breze

Pripremite čaj zdravo bilje od čaja od breze zdravu hranu

Čaj od koprive

Čaj od koprive ne samo da je vrlo zdrav, već se zna i kao izvrstan pick-up. Ovaj se čaj koristi kao lijek i u profilaksi anemije te kod obilnih krvarenja. Ovaj zdravi čaj također može pozitivno utjecati na mnoge gastrointestinalne probleme. Čaj pomaže kod kroničnog bronhitisa. Čaj od koprive može vam puno pomoći kod problema s bubrezima.

Čaj od koprive pomaže protiv brojnih zdravstvenih problema

čaj zdrav priprema čaj od koprive zdrava hrana

Čaj od žalfije

Sva bolna i neugodna stanja povezana sa gastrointestinalnim sustavom mogu se ublažiti redovitom konzumacijom čaja od kadulje. Možete ga koristiti za podršku i pozitivan utjecaj na terapiju i procese ozdravljenja jetre i žučnog mjehura. Kod prehlade možete piti i čaj od kadulje.

Čaj od kadulje dobro utječe na probavni sustav

čaj zdrava kadulja čaj napitak zdravlje

Protiv prehlade se borite čajem od kadulje

Pripremite čaj pijte čaj protiv prehlade

Melissa čaj

Ako ste pod stalnim stresom, čaj od lišća matičnjaka baš vam odgovara. Ovaj čaj je vrlo zdrav, sadrži puno eteričnih ulja i toplo se preporučuje za smirenje. Može ublažiti iritaciju. Naturopati i liječnici preporučuju dnevnu konzumaciju čaja od matičnjaka (2-3 šalice dnevno) najmanje 6 tjedana.

Popijte čaj od matičnjaka za smirenje

priprema čaj čaj od matičnjaka zdrava hrana

Čaj od hmelja

Jedan od najzdravijih čajeva je ovaj napravljen od zdrobljenih čunjeva hmelja. Čaj od hmelja ima analgetski učinak i možete ga koristiti za uklanjanje mnogih upala. Potiču probavu i apetit. Osim toga, čaj od hmelja ima vrlo smirujući učinak kada ste pod stresom. Zdravi čaj od hmelja također će vam pomoći kod poremećaja sna i može vam vratiti dobar san.

Čaj od hmelja ima različit zdravstveni učinak na organizam

Pripremite čaj pijte čaj čaj od hmelja zdrav

Uživajte u čvrstom snu

čaj zdrav čaj učinak zdrava hrana

Čaj od hmelja preporučuje se u stresnim situacijama

stvaranje svojstava čaja od čaja otklanja stres stresna prehrana

Imela

Još jedan vrlo zdrav biljni čaj je imela. Redovita konzumacija imele može sniziti visoki krvni tlak. Ovaj se čaj od davnina koristio protiv epilepsije i histerije.

Čaj od imele se od davnina koristio u borbi protiv epilepsije i histerije

priprema čaja imela zdrava zdrava hrana

U ovom članku nismo uspjeli pokriti sve glavne biljne čajeve. Iz tog razloga želimo nastaviti u drugom članku. Držite se toga, nastavak je uskoro!

Pijte biljni čaj

je li čaj zdrava zdrava prehrana zdrava pića

Uživajte u zdravim čajevima

čaj čaj od koprive čaj učinak