Zašto biste trebali imati narezani limun u spavaćoj sobi

Već neko vrijeme postoji na internetu da narezani limun može učiniti čuda u spavaćoj sobi. Probali smo i … WOW! To je doista istina. Već dva tjedna svaku večer stavljamo uz krevet svježe limune, prerezane na pola, a ujutro zapravo ustajemo mnogo lakše i odmornije. Logičan, utemeljen učinak ili više slučajnost? Željeli bismo to znati točnije i razmotriti stvar bliže. Ne samo da znanstvene studije dokazuju brojne, korisne aktivne sastojke limuna za naše zdravlje, već i mnogi ljudi koji su probali limun u spavaćoj sobi vrlo često izvještavaju o svom dobrom iskustvu s njim. Vaš san se značajno poboljšao, dišni putevi su postali jasniji, pa su čak i alergičari i astmatičari imali koristi od toga. Uglavnom, svi tvrde da im ide bolje i da su češće dobro raspoloženi.

Limun u spavaćoj sobi za dobar san

Limun je u spavaćoj sobi ležao zdrav

Čudotvorni lijek od limuna

Brojna su istraživanja već dokazala da limuni mogu potaknuti neurotransmiter serotonin u mozgu. Uz aktivni sastojak limonen, za to su zaslužni i drugi vrijedni sastojci koji se nalaze u limunu. Sve zajedno ubrzava imunološki sustav i ujedno osigurava veselo raspoloženje.

Na taj se način ovi zlatni plodovi također mogu uspješno koristiti za blago depresivno raspoloženje ili protiv zimskog plavetnila.

Pa čak i miris svježeg limuna … ova divna aroma, koja nas podsjeća na ljeto i egzotične krajolike, čini nas oduševljenima. Ne samo da se raspoloženje poboljšava u trenu, već se i dišni putevi pročišćavaju, a astma, prehlada i alergije učinkovito se sprječavaju ili barem ublažavaju.

Svježi limun samo prepolovite

narezan limun u spavaćoj sobi zdrav zrak

Stoga pazite da kod kuće uvijek imate svježe limunove ili limete te svaku večer prije odlaska na spavanje prerežite voće na pola ili na manje komade. Stavite ovo na noćni ormarić pokraj kreveta ili ga stavite u zdjelu koja tada može ostati na podu. Za one koji vole intenzivnije, preporučujemo da stavite nekoliko kapi čistog ulja limuna na rupčić ili na plahtu i pustite se da vas ponese nebeski svjež miris.

S narezanim limunom u spavaćoj sobi svako jutro se probudite mnogo odmorniji

savjeti za zdrav san limun u spavaćoj sobi

Limun žuti naglasci također osiguravaju više dobrobiti u spavaćoj sobi

žuto cvijeće baca jastuk limun u spavaću sobu

 Uživajte u detoks vodi s limunom svaki dan

Limun se također može uživati ​​tijekom cijele godine u svježe iscijeđenom soku razrijeđenom vodom. Budući da je dobro poznato da ako život daje limune, treba od njih napraviti limunadu. Usput, nije loša ideja. Budući da limuni sadrže puno antioksidansa, vitamin C, kalij, magnezij i aktivirajuće voćne kiseline, koje su vrlo učinkovite protiv upala, virusa i bakterija, pomažu vam u mršavljenju i jačaju imunološki sustav. Osim toga, detoksikacijska voda s limunom ima vrlo dobar učinak na probavu te pomaže protiv gihta i bubrežnih kamenaca, jer je alkalna i može vrlo učinkovito detoksicirati tijelo.

Nutricionisti i alternativni stručnjaci stoga savjetuju da pijete vodu s limunom svaki dan natašte. Po želji se ovo može zasladiti s malo meda ili stevije.

Općenito, češće pripremajte svježe cijeđene sokove od agruma!

pijte limun u spavaćoj sobi zdrav sok

Limun ima i druge zdravstvene i kozmetičke prednosti

Limun u spavaćoj sobi savjet zdrav

Oprez! Ako imate alergiju na citruse, ne biste trebali koristiti nijedan od njih, uključujući vodu za detoksikaciju i eterična ulja.

Udahnite svježinu limuna i rano ujutro

limun u spavaćoj sobi spava bolje savjete

Zaključak:

Limun i agrumi općenito sadrže brojne zdrave hranjive tvari i maze nas svojom nebeskom aromom koja nas vodi na krajnji jug. Ne samo da se jača i stimulira probava i imunološki sustav, već se poboljšava i raspoloženje i noćni san. Zato uživajte u limunu što je češće moguće, ne samo u vodi za detoksikaciju, već i kao kozmetičkoj i aromaterapiji.

Nikada ne zaboravite formulu: Čistoća + svježina + bolji san = limun u spavaćoj sobi!

Imajte ovo na umu: ostanite zdravi i vitalni i radujte se ovom dragocjenom daru, koji se zove život!

Mala se djeca vole igrati s plodovima – uvijek organske kvalitete, naravno

organski limun u dječjoj igri spavaće sobe

Limun u spavaćoj sobi možete rezati i unakrsno

narezani limun držite u spavaćoj sobi

Također općenito koristite limunove i limete kao izvorni ukras

limun u spavaćoj sobi limeta zdrava

Zašiljeni klinčićima, limunom i limetom pomažu protiv komaraca i moljaca

limeta klinčići limun u spavaćoj sobi

Zidna boja u limun žutoj boji osvježava cijeli ambijent u spavaćoj sobi

boja zidova limun u spavaćoj sobi

Upotrijebite sunčanu boju kao naglasak na prozorima, jastucima i kućnim dodacima

limun u spavaćoj sobi žuti jastuci stolna lampa prozorske žaluzine

Limun također dobro izgleda kao ukrasni motiv za posteljinu

limun u posteljini za spavaću sobu

Zidna dekoracija limunom također nije loša ideja

slika limuna u zidnoj dekoraciji spavaće sobe

Neka vaše tijelo i um imaju koristi od ovih istinskih dragulja prirode!

zdravi savjeti limun u spavaćoj sobi