Vježbe za ketletle kod kuće – fit usprkos Coroni

Kettlebell, okrugle težine ili češće poznat kao engleski kettlebell, popularan je uređaj za fitnes za trening snage i kardio. Zbog svoje pristupačnosti, relativno male cijene i veličine, kettlebell je savršen za mnoge različite vježbe kod kuće ili u vlastitoj prostoriji za fitness. Njegova je najbolja kvaliteta, međutim, to što omogućuje iznenađujuće složene vježbe cijelog tijela u kućnom okruženju. Kettlebell je okrugla težina s okruglom ručkom izrađenom u cijelosti od željeza ili čelika, donekle sličnoj kugli za kuglanje ili topovskoj kugli. Danas na tržištu postoje utezi za svaku razinu vježbanja, od sićušnih 1 kg do ogromnih 100 kg. Vježbe s grijačima obično se nadopunjuju vježbama s medicinskom loptom, trakom, bučicama i drugim malim spravama. Međutim, redoviti treninzi, čak i sa samo jednim kettlebellom, mogu dati izvanredne rezultate za vašu figuru. Ovdje ćemo vas upoznati s prednostima vježbanja i pokazati vam neke jednostavne vježbe za kettlebell.

Vježbe za Kettlebell za fitness profesionalce i početnike

Vježbe za Kettlebell kod kuće - fit usprkos Corona čučnjevima s utezima

Prednosti vježbi s kettlebellom

Kettlebell je iznimno učinkovit i praktičan uređaj za fitnes koji nikako ne smije nedostajati u vašem programu treninga snage i kardio treninga. Kettlebell ima brojne prednosti za mišiće i opće zdravlje. Evo nekih od najvažnijih.

Sagorijevanje kalorija i masti: Svaki mali pokret u svakodnevnom životu troši kalorije.

Tijekom vježbanja, međutim, vrijednosti se brzo povećavaju i daju željene rezultate, odnosno sagorijevanje masti. Za razliku od naizgled sličnih bučica, kettlebell ne opterećuje samo vrlo određene mišićne skupine, već i cijelo tijelo. Ovo sagorijeva tone kalorija tijekom i nakon treninga. U prosjeku, pravilno izvedene vježbe s kettlebellom sagorijevaju do 20 kalorija u minuti.

sila– i ustrajnost-Pojačaj: Redovite vježbe s kettlebellom čine vas fit, to je jasno. Međutim, fokus ovog oblika treninga uglavnom je na izgradnji praktične snage i izdržljivosti, a ne na mišićnoj masi.

Vježbe za ketlelle treniraju cijelo tijelo

Vježbe za ketlebell kod kuće - fit usprkos vježbi zamaha Corona

Poboljšajte aerobikn i anaerobnin kapacitet: Čak i vježbe s kettlebellom niskog intenziteta jačaju srce i pluća. Izvrsno se kombiniraju s programima vježbanja HIIT -a poput Tabate, koji povećavaju i vaš aerobni i anaerobni kapacitet.

Poboljšano držanje: U današnje vrijeme sve više ljudi provodi život sjedeći, a držanje im je često pogrbljeno, nezdravo i neugodno. Vježbe s grijačima pomažu u tome da se suprotstave vježbanjem posturalnih mišića, jačanjem i ispravljanjem kralježnice.

Nježno na zglobovima: Trening s utezima stavlja stres na zglobove, što prije ili kasnije ima štetan učinak na naše zdravlje. Vježbe s kettlebellom obično imaju gladak prijelaz između različitih pokreta, što je lako za zglobove.

Fizički i mentalni trening: Prvi spomeni vježbi s kettlebellom mogu se pratiti u staroj Grčkoj. Međutim, starogrčka filozofija nije se usredotočila samo na atletsko tijelo, već i na mentalno zdravlje – zdrav duh u zdravom tijelu. Brzo prebacivanje težine između ruku i prijenos tereta na različite dijelove tijela zahtijeva koncentraciju i koordinaciju.

Redovito vježbanje donosi mnoge koristi duhu i tijelu

Vježbe za ketlebell kod kuće - fit usprkos treningu Corona kettlebell treninga

Vježbe s kettlebellom za cijelo tijelo za početnike i profesionalce

Danas na internetu možete pronaći mnoge različite vježbe koje na ovaj ili onaj način koriste kettlebell. U sljedećim redovima predstavit ćemo vam neke klasične vježbe koje je lako izvesti čak i za početnike. Istodobno, fitness profesionalci također mogu imati koristi od toga i prilagoditi ga prema vašim željama.

Prije nego nastavimo, željeli bismo istaknuti nekoliko ključnih pravila za ovu vrstu obuke. Važno je odabrati kettlebell odgovarajuće težine za vas. Idealni uređaj za fitnes trebao bi vam omogućiti da napravite najmanje 5, a najviše 20 ponavljanja s njim. Inače, kettlebell je za vas ili pretežak ili previše lagan. Većina početnika počinje s kettlebellima težine između 5 i 15 kg. Zatim se nakon nekoliko mjeseci možete prebaciti na teže ponavljanjem 5-20 testa.

Za početnike, trajanje treninga s kettlebellom ne smije biti duže od 30 minuta. Također se preporučuje da vježbate tri puta tjedno za najbolje rezultate. Naravno, prije vježbi s kettlebellom uvijek se dobro zagrije.

Važno je odabrati odgovarajuću težinu kettlebella za svoju razinu vještine

Vježbe za kettlebell kod kuće - fit, unatoč Coroni, odaberite odgovarajuću veličinu

Ljuljanje s kettlebellom

Ova vježba istovremeno opterećuje ramena, cijela leđa, kao i stražnjicu, bedra i mišiće trupa. Prvo, stanite u širini ramena i držite kettlebell ravnih ruku. Sada ga lagano sagnite između nogu, a zatim ga zamahnite prema gore. Podignite dok se kettlebell ne nađe točno iznad vaše glave. Ispružite ruke, noge i leđa. Pokret dolazi iz kuka. Vratite se u početni položaj ravnih leđa. Ponovite 15 do 20 puta. Uz lakši kettlebell ili malo više iskustva, istu vježbu možete izvesti samo jednom rukom.

Ova lagana vježba je iznenađujuće naporna i čini da se brzo fit

Vježbe za ketlebell kod kuće - fit usprkos zamahu Corone s težinom

Vježbe za ketlebell kod kuće - fit usprkos vježbi zamaha Corona s kettlebellom

Tursko ustajanje (TGU)

Ovo je vježba za cijelo tijelo koja se fokusira na ravnotežu, koordinaciju, snagu jezgre i stabilnost. Uglavnom utječe na mišiće ramena, trbuha i kukova. Zbog složenosti i prirode na više razina TGU-a, za vas smo odabrali video vodič koji vam pokazuje što točno trebate učiniti.

Ovu vježbu uvijek radite na debeloj prostirci za jogu

Vježbe za ketletle kod kuće - fit usprkos Corona tgu turske get up vježbe

Napadi s dva kettlebella

Ova vježba trenira vaša ramena, leđa, trbuh, bedra i stražnjicu, kao i vašu koordinaciju. Za početak, uhvatite dvije kettlebelle objema rukama i držite ih sa strane. Stanite u širini ramena, a zatim napravite dug iskorak korak naprijed s uspravljenim leđima. Pažljivo koljenom dotaknite pod. Ponovo se polako gurnite unatrag i vratite u početni položaj. Promijenite strane i ponovite s drugom nogom.

Postoji mnogo različitih varijacija ove vježbe. Možete držati oba kettlebella neposredno iznad glave, ispred prsa poput šipke ili na oba ramena. Možete samo upotrijebiti jedno kettlebell i držati ga uz prsa, gurnuti ga u obliku 8 između nogu i tako dalje.

U parovima i uz glazbu sve teške vježbe bit će vam malo lakše

Vježbe za ketlebell kod kuće - fit usprkos koronskim skokovima s težinom

Vježbe za ketlebell kod kuće - fit usprkos koronskim iskoracima s varijantom kettlebell

Vježbe za kettle izvrstan su način da se riješite loše navike da uvijek tražite izgovore za propuštene treninge. Izvode se samo tri puta tjedno i ne zahtijevaju više od 20 minuta za dovršetak. Vaš trud definitivno se isplati!

Sklekovi s razlikom

Vježbe za ketlebell kod kuće - fit unatoč sklekovima s koronom s težinom

Malo magnezija u prahu spriječit će da vam kettlebell sklizne s ruku

Vježbe za kettlebell kod kuće - Fit usprkos vježbama s utezima Corona magnezij kod kuće