Savjeti za njegu kože – Popularni savjeti za njegu kože koje radije ne biste slijedili

Savjeti za njegu kože koji su više mit

Mnogi popularni savjeti za njegu kože nemaju stvarnu osnovu, a neki su čak i štetni. Želite li pobjeći od lažnih mitova i dati sebi više zdravlja i ljepote?

Njega kože – Pravilna njega osigurava dugotrajnu ljepotu!

savjeti za njegu kože lijepa koža mlada

Njega vaše kože – savjeti za lijepu kožu

njega kože kupiti kozmetika koristiti kremu

Sada otkrivamo neke od najpopularnijih savjeta za njegu kod kuće kojih ste se dosad držali.

Znači samo iz jedne kozmetičke linije

Kao rezultat oglasnih kampanja, mnogi korisnici ostavljaju dojam da bi trebali kupovati samo proizvode za njegu iste marke, čak i iz iste serije. Prema opisu, oni se međusobno nadopunjuju i upotpunjuju učinak. Ali to je istina u vrlo rijetkim slučajevima. Inače možete kombinirati proizvode za njegu različitih marki. Samo moraju odgovarati vašoj koži ili tipu kose.

Odabir kozmetike

savjeti za njegu kože birajte kozmetiku

Noćna i dnevna krema su iste

U stvarnosti, noćne i dnevne kreme imaju vrlo različite funkcije. Prvi je prvenstveno namijenjen pružanju koži odgovarajućih aktivnih sastojaka, a svakodnevna njega usmjerena je na zaštitnu funkciju.

Kupite noćnu i dnevnu kremu

njega kože ljepota savjeti zdravlje lifesytle

Zato kupite oba proizvoda. Dugoročno, neće vas koštati previše jer ih ne koristite istovremeno.

Bore nastaju kada je koža previše suha

Ovo je također lažni mit i može naštetiti mnogim ženama. Na temelju tog uvjerenja svoje napore za njegu kože usmjeravate u apsolutno pogrešnom smjeru. U stvari, bore nastaju zbog nedostatka kolagena. Stoga hidratantni proizvodi poboljšavaju izgled, ali ne utječu na proces starenja.

Zašto se zapravo stvaraju bore??

savjeti za njegu kože bore mitovi

U tu svrhu radije biste trebali kozmetiku s dobrim faktorom zaštite od sunca jer sunčeve zrake posebno uništavaju kolagen. Osim toga, vaša kozmetika mora sadržavati puno antioksidansa.

Morate započeti njegu protiv starenja što je prije moguće

To je jedan od najštetnijih savjeta za njegu kože. Proizvodi protiv starenja imaju mnoge sastojke koji su apsolutno neprikladni za mladu kožu. U najboljem slučaju postaje jako nadražen, au najgorem slučaju proizvodnja kolagena je poremećena. Tako biste čak mogli postići suprotno započinjanjem njege prerano.

Mladu kožu primjereno tretirajte

savjeti za njegu kože lijepa koža pravilna njega

Kad koristite hidratantnu kozmetiku, vašem licu više nije potrebna voda

Morate popiti veliku količinu vode ako želite da vaša koža izgleda dobro. Nijedan režim hidratacije to ne može nadoknaditi ako se ne pridržavate ovog pravila.

Voda je važna za lijepu kožu

njegu za kožu slijedite prave savjete lijepa koža vode

Morate redovito mijenjati proizvode za njegu

Jedan od popularnih savjeta za njegu kože je ovaj koji kaže da biste proizvode za njegu trebali redovito mijenjati jer se koža navikne na njih i više nemaju nikakav učinak. To uopće nije točno: ako određeni agens može dobro utjecati na vašu kožu, ne treba je mijenjati.

Pažljivo birajte proizvode za njegu kože

mitovi o njezi kože lijepi savjeti za kožu

No postoji još nešto što svakako morate imati na umu: s vremenom i sa svakom promjenom godišnjeg doba, potrebe kože se mijenjaju i svoju njegu morate prilagoditi u skladu s tim.

Ljeti je koži potrebna dobra zaštita od štetnih zraka sunca

savjeti za njegu kože ljeto pravilna njega

Zimi je i koži potrebna posebna njega

savjeti za njegu kože različita godišnja doba

Kreme za kožu možete koristiti do isteka roka valjanosti na pakiranju

U načelu je to točno, ali samo ako pravilno čuvate kremu. Bolje je kupiti manje količine i brzo ih potrošiti. Važno je da uvijek izvadite malu količinu kreme čistim prstima kako ondje ne bi ostale bakterije.

Pravilno čuvajte kremu za kožu

za njegu kože pravilno koristite kremu za kožu

Skupa kozmetika je više kvalitete

Cijena nije uvijek znak dobre kvalitete. Radije pogledajte gdje je proizvod napravljen i kakve aktivne sastojke ima. Kritički se zapitajte mogu li se oni obraditi po niskoj cijeni. Ako je to istina, kozmetika može biti jeftina.

Odaberite pravu kozmetiku za vas

pravilno koristite trgovinu krema za njegu kože

Nabavite testere i osjetite njihov učinak na kožu. Kako se osjećaju najbolji je pokazatelj kvalitete proizvoda.

Saznajte: vaša koža vrijedi!

Ovi pogrešni savjeti za njegu kože pokazuju važnost dobrih informacija. Najbolje je imati dobro opće obrazovanje o zdravlju kože i kose. To uključuje i odgovarajuće proizvode za njegu i kulturu osobne higijene. Ovo je jedini način da izbjegnete zamku pogrešnih savjeta i neetičnih marketinških strategija.