Savjeti za kuhanje – Pretvorite se u virtuoza u kuhinji

savjeti za kuhanje muškarac žena zajedno kuhati ukus

Savjeti za kuhanje kako brzo kuhati

Često kuhate kod kuće? A ako ne, koji je razlog? Smatrate li da je previše komplicirano stalno pamtiti recepte i metode pripreme različitih jela? Zapravo, mnogi recepti djeluju pomalo zbunjujuće.

Savjeti za kuhanje – Kuhanje bi trebalo biti zabavno

savjeti za kuhanje kuhanje s djecom majka kći

Mnogim ljudima nedostaje činjenica da zapravo postoji nekoliko glavnih principa koji kuhanje kao takvo bitno olakšavaju. Bez obzira o čemu se radi, postoje neki trenuci koji se pojavljuju uvijek iznova pri kuhanju. Kada znate ove osnovne korake, bilo koje pripremanje obroka relativno je jednostavno. Ako doista želite kuhati ukusnu hranu kod kuće, trebali biste nastaviti čitati današnji članak!

Pokušavamo vam danas biti korisni Savjeti za kuhanje tako da možete brzo pripremiti složenija jela kod kuće i doživjeti više kulinarskog užitka u svakodnevnom životu.

  1. Recept pročitajte barem dva puta!

Mnogi ljudi recepte čitaju prebrzo. Nestrpljivi ste samo znati krajnji rezultat. Naravno da ste mogli propustiti nešto – sastojak ili važan korak u pripremi. To je loše. Jer u svim receptima računaju se upravo te male stvari. Ponekad propuštanje sitnog detalja može dovesti do nesavršenog okusa. To bi zasigurno bio razlog da budete nezadovoljni vlastitim kulinarskim umijećem.

Savjeti za kuhanje – Pažljivo pročitajte recept i marljivo slijedite korake 

savjeti o kuhanju žena čita recept recept kuhano

Recept pročitajte s tablete

Savjeti za kuhanje Žena za kuhanje koja čita recept od povrća

Evo trika: mentalno zamislite svaki trenutak pripreme hrane dok čitate recept. Pobrinite se da to učinite drugi put kad je pročitate. Tako nekako automatski znate što bi trebalo uslijediti: Zamislite možete li prvo uključiti ploču za kuhanje ili biste radije oprali proizvode.

“Mise en place”

“Mise en place” francuski je izraz koji koriste mnogi ugostitelji diljem svijeta. Time se izražava sve što se može opisati kao uspješno kuhanje na visokoj razini. “Mise en place” znači da imate sve potrebne pripreme za hranu – uspješno ste pripremili, izrezali, oprali i zagrijali sve sastojke. Začine i začinsko bilje također morate držati pri ruci. Sada sve izgleda puno lakše i definitivno će se uspješno riješiti. Drugim riječima, prije nego počnete kuhati, sve bi trebalo izgledati kao što vidite u kulinarskim TV emisijama.

Bolje je pripremiti sve proizvode unaprijed

savjeti za kuhanje rezano povrće u skladu s načinom života noža

Praktični savjeti za kuhanje za lakše i brže kuhanje

savjeti za kuhanje imaju sve pripremljeno brzo kuhanje

  1. Očistite tijekom kuhanja

Motivacija za sljedeći pokušaj kuhanja je izgubljena ako ste nakon posljednjeg ostavili sve u prljavštini. Ne dopustite da se to dogodi. Čim zdjela, tava ili lonac više nisu potrebni, treba je očistiti. Ionako se s vremena na vrijeme moraš strpjeti. Ako to učinite, brzo ćete opet imati sve čisto. Ne gubite vrijeme na pranje posuđa i možete se posvetiti kuhanju, a zatim posluživanju. Moderna perilica posuđa također bi bila potrebna u vašoj kuhinji. Ako ga već nemate, nabavite ga što je prije moguće.

  1. Oštri kuhinjski noževi i dobra daska za rezanje

Nabavite što je moguće kvalitetnije kuhinjske noževe. Najbolje je posavjetovati se s nekim tko je jako upućen u temu. Obično vam je potreban profesionalni nož za rezanje dug oko 13 cm. Ovo je nož koji poznajete iz velikih kulinarskih programa. Osim toga, morate imati nož za povrće. To bi trebalo biti dugačko oko 10 cm. Tada će vam trebati nož za kruh i slatkiše.

Odaberite pravi nož

noževi za kuhanje noževi različitih veličina

Izrežite povrće desnim nožem

savjeti za kuhanje proizvodi daska za rezanje priprema hrane

Pripremite začine

savjeti za kuhanje rezanje proizvoda priprema životni stil

Imajte nekoliko noževa koji ispunjavaju različite funkcije

savjeti za kuhanje opremanje kuhinje nož za kuhinjski pribor

Cijepač vam treba samo kada režete velike komade mesa. Daska za rezanje nije manje važna. Trebao bi biti izrađen od visokokvalitetnog drveta i po mogućnosti imati pravokutni oblik.

Daska za rezanje netradicionalnog oblika

savjeti za kuhanje daska hrana način života

Pri rezanju povrća bolje je uvijek koristiti dasku za rezanje

za kuhanje koristite odgovarajuće noževe

Nažalost, na dasci za rezanje skuplja se mnogo bakterija. Iz tog razloga, vrlo je važno redovito mijenjati kuhinjsku ploču. Uvijek ga temeljito operite nakon svake uporabe. U načelu bi također bilo bolje da različite proizvode režemo na različite kuhinjske ploče.

  1. Osigurajte sigurnost oko ploče za kuhanje

Postoji nekoliko glavnih pravila koja kuhanje čine sigurnijim. Na primjer, ručka tave treba biti okrenuta prema zidu prilikom prženja. Inače biste ga mogli slučajno dodirnuti dok prolazite i vruća tava se može prevrnuti. Nadalje, ploča za kuhanje trebala bi vam biti prikladno na određenoj visini kako se ne biste slučajno opekli. Tanjure i ostalo posuđe također treba postaviti tako da se ne prevrnu trajno.

Moderna i funkcionalna kuhinjska oprema olakšava kuhanje

savjeti za kuhanje moderna kuhinjska oprema bijela ploča za kuhanje kuhinjskog namještaja

Budite dovoljno pažljivi tijekom kuhanja

savjeti za kuhanje ploče za kuhanje budite pažljivi u kuhinji

  1. Nemojte raditi previše stvari istovremeno

Možda ćete morati kuhati u međuvremenu tijekom kuhanja. Ali ne biste trebali raditi puno u isto vrijeme. Takve radnje koje odvlače vašu pozornost od kuhanja ili zahtijevaju visoku koncentraciju moraju se izbjegavati. Barem na početku, dok se još uvježbavate u kuhanju, ovo je princip na kojem biste trebali djelovati.

Raditi više stvari u kuhinji istovremeno nije uvijek dobra ideja

savjete o kuhanju žena pere suđe telefonirajući

Kao što sam rekao, možete učiniti nešto u kuhinji dok kuhate – očistiti između ili pročitati nešto malo. Nakon što je obrok završen, zapravo nemate toliko posla i imat ćete dovoljno vremena za obaviti ostatak posla.

  1. Prvi put se držite recepata

Naš savjet za one koji dugo ne kuhaju je sljedeći: nemojte toliko eksperimentirati s receptima! Na ovaj način ćete bolje naučiti osnove kuhanja. Nakon što ih stavite, vaš sljedeći obrok ima mnogo veće šanse za uspjeh.

Sažetak

Dakle, ovdje je mali pregled onoga što nam je potrebno za početak rada u kuhinji. Svaki put kad se odlučite za novi recept, pročitajte ga dva puta. U međuvremenu, vizualizirajte proces. Nabavite potrebne proizvode i pripremite ih za proces kuhanja. Strogo slijedite navedene korake i pokušajte održavati sve u svojoj kuhinji tijekom kuhanja. Pazite na vruće aparate i posuđe. Ne napuštajte kuhinju dugo.

Kuhanje s omiljenom osobom ugodnije je

Savjeti za kuhanje Mladi ljubitelji kuhanja salate zdrave hrane

Marljivo kuhajte i okusite krajnji rezultat

Savjeti za kuhanje žena koja kuha u kuhinji

Uživajte u procesu pripreme hrane i pobrinite se da sve bude zabavno. Osim toga, ne biste trebali biti obeshrabreni jednim ili drugim neuspješnim pokušajem.

Odaberite prave začine za jelo

savjeti za kuhanje biti dobar kuhar marljivo strastveno kuhanje

Kuhanje s prijateljima

savjeti za kuhanje djevojke kuhaju crvene kuhinjske ormare

Djeca uče kuhati

savjeti za kuhanje djeca uče kuhati način života

Zdravo kuhanje

Savjeti za kuhanje žena za kuhanje daske za rezanje