Savjeti prve njege kože za zimu

Koja njega kože vam je apsolutno potrebna u hladnoj sezoni

Gruba i suha koža po cijelom tijelu, kao i ispucale i ispucale usne neke su od onih stvari koje nas često mogu mučiti zimi. Da biste prevladali ovaj problem, trebate hidratantne kreme s više masti nego ljeti i aktivnosti koje povećavaju proizvodnju sebuma.

Uzroci grube i ispucale kože

Sve počinje zaštitom od čimbenika koji kožu čine grubom; izvana morate odjenuti odjeću i pribor koji štite kožu od hladnoće i vjetra. Unutar stana morate distribuirati biljke ili druge izvore vlage. Na ovaj način suzbijate suhoću koju uzrokuju radijatori.

Prilikom grijanja kod kuće, temperaturu u prostoriji držite što je moguće bliže vanjskoj temperaturi. Velike fluktuacije i temperaturne razlike obično su razlog suhih mrlja na licu i cijelom tijelu.

Pronađite pravu glavnu njegu za zimu

savjeti za njegu kože zimski proizvodi za njegu kože

Zimska odjeća drugi je glavni faktor problema s kožom tijekom hladne sezone. Ako se zbog jednog džempera osjećate svrbež i napetost od drugog, vjerojatno ste alergični na nešto u prvom ili vam neće dopustiti da koža diše. To može biti posljedica materijala ili boja koje sadrži, a koje ne podnosite dobro.

Saznajte što je dobro i loše za vas i upotrijebite to kao osnovu za sljedeće kupnje. Bolje je kupiti manje zimske odjeće i usredotočiti se na kvalitetu.

Jednostavni rituali za lijepu kožu zimi

Zaštita od hladnoće i suhoće može biti tako jednostavna: možete uzeti toplu kadu s odgovarajućim sredstvom za njegu. To su, na primjer, većina eteričnih ulja. Jačaju prirodni sloj kože koji inače pukne zimi zbog štetnih utjecaja.

Dobri proizvodi za njegu kože zimi često sadrže i ekstrakte iz mlijeka (ili iz veganskih alternativa ovim), voća i drugih zdravih tvari.

Budite strpljivi i volite svoju kožu svake sezone!

savjeti za njegu kože domaće maske prirodni proizvodi

Što su proizvodi za njegu raznovrsniji, to su vitamini i drugi zdravi sastojci raznovrsniji kojima opskrbljujete kožu zimi. Ove nam je sezone potrebno više jer ih u prehrani unosimo u manjim količinama.

Nježno čišćenje je redoslijed dana zimi

Izbjegavajte agresivne pilinge u hladnim godišnjim dobima. Smanjite njihovu uporabu što je više moguće i koristite prirodne alternative za suhu kožu, poput mješavina limuna i meda ili maski sa sodom za pranje. Izbjegavajte izlaganje plamenu i toplini: nemojte sjediti izravno naspram kamina ili neposredno uz radijator.

Ne ostavljajte konvencionalni sapun na koži lica

savjeti za njegu kože njega lica zimska voda

Pripremite nježne pilinge lica od prirodnih sastojaka

savjeti za njegu kože suha koža sami napravite maske za kožu zimi

Koliko kozmetički proizvod mora biti mastan za zimu??

Najbolje je koristiti kozmetiku čija baza voda u ulju ima odgovarajuće proporcije za vas. Prvo što trebate učiniti je saznati koliko je vaša koža zapravo osjetljiva. Ako su ti simptomi često prisutni, ako redovito dobivate crvene suhe mrlje, tada bi kozmetika trebala sadržavati što manje aktivnih sastojaka.

Osim toga, kozmetički proizvodi moraju imati točan postotak masti. Ovo ne smije biti ni premalo ni preveliko. To možete saznati kroz praktični test. Nanesite kremu na kožu: trebala bi se upiti u roku od oko 5 minuta. Za kraće vrijeme potreban vam je proizvod za njegu s manjim postotkom masti, a za dulje – s većim.

Kokosovo ulje jedan je od najboljih prirodnih lijekova za vašu kožu zimi

savjeti za njegu kože njega lica kokosovo ulje maske za lice zima

Pilinge i kreme možete duže čuvati u hladnjaku

savjeti za njegu kože zimska njega sami napravite maske za lice

Pravilna prehrana

Savjeti za njegu kože vezani uz pravilnu prehranu uključuju odgovarajući jelovnik. To bi se trebalo izmjenjivati ​​s vitaminima i mineralima. Proizvodi koji sadrže omega-3 drugi su prioritet.

Odvojite vrijeme za odabir

Za većinu ljudi glavna njega u hladnoj sezoni najbolje funkcionira s nekoliko pažljivo odabranih proizvoda. Obavezno je savjetovanje s medicinskim kozmetičarom ili dermatologom. Ako nemate vremena, prvo biste trebali nabaviti testere kod kuće od odabranih proizvoda. Isprobajte njihove učinke prema navedenim kriterijima. Zatim odaberite koji vam najviše odgovara.

Priroda se pobrinula za sve

savjeti za njegu kože zimski kućni lijekovi voće vitamini minerali

Vjerujte njihovoj snazi ​​i mudrosti

savjeti za njegu kože njega lica sami napravite maske za lice

Pripremite piling za lice od badema

savjeti za njegu kože njega lica maska ​​za lice recept bademi

Med i limun – nenadmašan beauty duo

savjeti za njegu kože njega lica med limun maska ​​za lice

Koristite vrijedna eterična ulja

savjeti za njegu kože njega lica omega 3 masna kiselina eterična ulja

Dopustite sebi da se razmazite!

njege kože domaće zimske maske za lice

Ljekovito bilje posebno se preporučuje za maske za lice

savjeti za njegu kože njega lica sami napravite kremu za lice

Radije šminkajte od prirodne kozmetike

savjeti za njegu kože njega lica make up zima

Zaštitite svoju kožu odgovarajućom njegom lica i mekom zimskom odjećom

savjeti za njegu kože domaći proizvodi za njegu sami napravite maske za lice

Neki od najvrjednijih sastojaka za vašu kožu

savjeti za njegu kože prirodni proizvodi sami napravite maske za lice zimi

savjeti za njegu kože suha koža zimsko maslinovo ulje smeđi šećer