Puhovi se tjeraju jednostavnim, prirodnim sredstvima bez nanošenja štete životinjama

Slično poput vjeverica i voluharica, puhovi su također preslatki i preslatki. Njihove velike, izražajne oči i čupavi repovi daju životinjama nevjerojatno sladak izgled. Nakon što su vam se preselili pod krov, razigrani glodavci zaista će vam ići na živce. Uglavnom zbog prilično dosadnih zvukova koji se mogu čuti noću, sa svih mjesta. Puhovi su uglavnom aktivni noću kada traže hranu. Često se može dogoditi da se raspravljaju oko hrane i stvaraju specifične, dosadne zvukove. Osim toga, tijekom vremena, osim ostataka hrane, skupljaju se i svi ostaci koji stvaraju neugodne mirise i lošu higijenu, a nisu baš zdravi i korisni za vas. Pa što učiniti?

Puhove otjerajte jednostavnim, prirodnim sredstvima

puhovi tjeraju savjete

Osim što su puhovi nevjerojatno slatki, definitivno ne biste trebali pokušavati ubiti životinje, jer su zaštićene. Kazne za kršenje zakona iznose 50.000 eura. Dakle, najviše je dopušteno uhvatiti glodavce živim zamkama i premjestiti ih na mjesto koje im dobro odgovara.

Dodatni savjet: Prilikom kretanja trebali biste imati na umu da puhovi imaju izrazito snažan osjećaj doma i da lako mogu ponovno pronaći svoja gnijezda. Stoga biste ih trebali premjestiti što je dalje moguće, najmanje 25 kilometara od svog doma.

Puhovi se također vole useliti u ljetnikovce i staje

istjerati puhove iz vrtne šupe

Puhove otjerajte prirodnim sredstvima

Ovi izvanredni glodavci imaju izuzetna čula sluha i mirisa. Stoga možete pokušati otjerati puhove redovitim, jakim zvukovima. Na primjer, poput tjeranja madeža. Ono što bi bilo još učinkovitije su različite, jako mirisne tvari i bilje koje su zapravo jako korisne za nas ljude. Jedan od najboljih i najučinkovitijih lijekova protiv puhova je tamjan. Njegovi kristali osvijetljeni su u malim zdjelicama, a sobe pod krovom ili u vrtnoj šupi dimljene su dimom. Mali glodavci ne podnose ovaj miris i u mnogim slučajevima ubrzo bježe.

Pomiješajte tamjan s lavandom

Otjerivanje tamjana i lavande s puha

Aroma mente također je prilično nepopularna kod puhova. Svježe lišće mente možete razasuti po tavanu ili upotrijebiti vrećice čaja pored rupa ispod crijepa. Ulje mente razrijeđeno vodom također se može češće ispuštati u zrak pomoću bočica s raspršivačem, tako da životinje mogu intenzivno osjetiti miris i pobjeći.

Osim mente, možete probati i ulje ružmarina ili crnog sjemena

Puhove tjerajte s metvicom

Također, redovito palite tamjanove štapiće s lavandom ili sandalovinom. Također možete eksperimentirati s drugim okusima, poput Palo Santoa itd. Osim puhova, većina insekata poput pauka i komaraca uopće ne odbija te mirise. Na ovaj ćete se način riješiti i takvih štetočina. Odličan nuspojava!

Štapići stvaraju meditativnu, opuštenu atmosferu u prostoriji

istjerati tamjanove štapiće do puha

Dodatni savjet: Psi i mačke u kući ili u vrtu mogu učiniti mnogo da potjeraju puhove.

Otjerajte puhove jednostavnim kućnim lijekovima

Osim gore navedenih prirodnih lijekova, za puhove možete uspješno koristiti i neke kućne lijekove. Na primjer, miris konvencionalnih višenamjenskih sredstava za čišćenje prilično je uvredljiv za životinje. To im se ne sviđa i uz daljnju uporabu najvjerojatnije će pobjeći.

Stoga biste takva sredstva za čišćenje trebali češće prskati, čak i ako ne čistite

Otjerajte puhove deterdžentima

Lakovi za namještaj također nisu popularni kod Siebenschläfera. Njihov intenzivan miris plaši glodavce. Dakle, ako želite otjerati puhove, trebali biste sami preraditi namještaj pod krovom ili čak i drvene grede lakom ili čak impregnirati lakom za drvo.

Polirajte što češće možete

Otjerajte puhove lakom za namještaj

Kako biste imali trajan uspjeh u tjeranju glodavaca, savjetujemo vam da kombinirate ove bezopasne metode i češće ih koristite. Budite strpljivi i dosljedni. Jer samo na taj način u konačnici možete otjerati puhove.

A ako baš ne gnjavite životinje, možete se čak i sprijateljiti s njima

glis glis puhovi prodaju prirodne proizvode

  Puhovi vole jesti orahe, sjemenke i svježe voće

puhove otjerati glis glis

puhovi tjeraju plodove i sjemenke

puhovi otjeraju kućne lijekove

Puhovi otjeraju ulov i živi se presele

U jesen su spremni izabrati mjesto za zimski san

puhovi tjeraju žive zamke

Tada neprekidno spavate oko sedam mjeseci …

puhovi otjeraju hibernaciju

… i ne budi se ponovno do travnja-svibnja

Puhove otjerajte samo prirodnim sredstvima

Ljeti odgajate svoje mališane i opet stavljate slaninu

puhovi tjeraju očuvanje prirode