Olakšajte djeci odgovarajuću školsku torbu

Nepravilno naprezanje može dovesti do ozbiljnih problema s leđima kod djece, od kojih se neki pojavljuju tek u odrasloj dobi. Oni mogu varirati od neusklađenosti do kronične boli. Jedan od razloga za to je preteška i neprijateljska školska torba, što znači da učenici osnovnih škola moraju nositi preveliku težinu na leđima.

Kriteriji za torbicu prilagođenu leđima

  1. Školska torba treba biti prilagođena kralježnici, a ne veća od djetetovih leđa, tako da kralježnicu ravnomjerno opterećuje.
  2. Leđa uvijek trebaju biti podstavljena i stoga ugodna za nošenje.
  3. Remeni torbe za knjige trebaju biti podesivi i podstavljeni tako da se torba može prilagoditi bilo kojem leđima.
  4. Remeni za bokove i prsa osiguravaju optimalno prianjanje, što sprječava klizanje torbe tijekom hodanja.

školska torba školske torbe učenički ruksaci nose zdrave

Pravo opterećenje je presudno

Stres ne znači izravno preopterećenje, čak ni s djecom. Rasprostranjena norma da pakirana torba može težiti najviše 10 do 15 posto nije posve točna. Svako je dijete individualno i različite snage. Stoga dvije osobe iste dobi mogu nositi torbe za knjige različite težine ovisno o njihovom stasu i stanju. Ipak, prednost je ako je torbica što je moguće lakša jer je još uvijek ispunjena raznim školskim predmetima. Proizvođači marki poput Scout, McNeill, DerDieDas i Ergobag – na primjer ovdje viđeno – obratite pozornost na osobito malu težinu pri projektiranju i proizvodnji svojih modela.

torba školske torbe derdidas flyweight soccer

Savjeti za rasterećenje djeteta u svakodnevnom školskom životu

  • Izbjegavajte pretešku školsku torbu pazeći da vaše dijete spakira samo ono što mu je zapravo potrebno za nastavu.
  • Knjige koje tog dana nisu potrebne u školi često se ne mogu ostaviti samo kod kuće, već se mogu staviti i u određene predmete u školi.
  • Boce za piće od stakla ili metala obično su vrlo teške. Stoga je bolje koristiti plastične. Također možete razgovarati s razrednikom kako biste provjerili postoji li usluga za piće za razred.
  • Vaše dijete treba spakirati torbicu tako da svjetlosni predmeti budu dalje, a teški predmeti bliže tijelu. Zbog toga je težište torbe blizu leđa, što čini torbicu lakšom i prijatnijom za nošenje.

školska torba školske torbe zdrava nosi učenica

školske torbe školske torbe zdrava leđa ergobag

školske torbe proizvođač marke ergobag