Negativni ioni pozitivno utječu na naše zdravlje

Negativni ioni su atomi kisika koji su nabijeni dodatnim elektronom. U prirodi nastaju djelovanjem vode, zraka i sunčeve svjetlosti. Negativno nabijeni ioni najčešći su na otvorenom, osobito u blizini tekuće vode ili nakon oluje.

Možda znate i taj jedinstveni miris u zraku i onaj poseban osjećaj kada ste na plaži ili u blizini vodopada. To zapravo znači da je tijelo zasićeno negativnim ionima.

Uživajte u svježem zraku punom negativnih iona na otvorenom

Negativni ioni pozitivno utječu na naše zdravlje

Ne biste li sa sobom ponijeli ovaj ugodan osjećaj doma i uživali na svježem zraku? Međutim, to je moguće! Sve što trebate je ionizator koji stvara negativne ione i osigurava uklanjanje alergena iz zraka u vašem domu. Ionizator za kućanstvo također ima neke pozitivne učinke na vaše zdravlje.

Koje su? Saznajte u nastavku …

Što rade negativni ioni??

Kad su negativni ioni visoko koncentrirani, mogu pročistiti okolni zrak od spora plijesni, peludi, mirisa, dima cigareta, bakterija, virusa, prašine i drugih opasnih čestica zraka.

To je moguće jer se negativni ioni kombiniraju s pozitivno nabijenim suspendiranim česticama koje se sastoje od čestica prljavštine i drugih zagađivača. Zbog toga su klice, plijesan, pelud i drugi alergeni preteški. I oni padaju na tlo ili se pričvršćuju na obližnju površinu. Time se uklanjaju iz sobnog zraka i više ne mogu uzrokovati astmu, alergije i, na primjer, plućne bolesti.

Negativni ioni su atomi kisika koji su nabijeni dodatnim elektronom

Zdravlje negativnih ionskih ionizatora

Nažalost, u našim domovima i na radnim mjestima nema dovoljno negativnih iona. Čak i ako držite prozore otvorene, koncentracija negativnih iona u zraku je preniska. Tome doprinosi zagađenje zraka u velikim gradovima i svi klimatizacijski i električni uređaji koji stvaraju puno pozitivnih iona.

Nažalost, zrak u gradu je zagađen i bogat pozitivnim ionima 

Pročišćivač svježeg zraka s negativnim ionima

Kako djeluju ionizatori?

Već imate ionizator kod kuće, a da toga niste ni svjesni. Kada se tuširate, negativni ioni se prirodno stvaraju. Vjerojatno je to razlog zašto toliko ljudi ujutro treba tuširanje da bi se probudilo.

Sada znamo još jedan razlog zašto je tuširanje tako dobro za nas

Prilikom tuširanja stvaraju se negativni ioni

Nažalost, tuš ne može osvježiti zrak u vašoj spavaćoj sobi ili dnevnoj sobi. Srećom, znanstvenici su izumili još jedan, još učinkovitiji način stvaranja negativno nabijenih iona – naime ionizatora.

Ionizatori i bljeskalice imaju nešto zajedno

Metoda ioniziranja negativnih iona munja

Suvremeni ionizatori koriste metodu koja je zapravo slična načinu na koji se munja javlja u prirodi. Kroz zrak između dva elektrona kroz vrh igle prolazi mala količina struje. Što su elektroni bliže vrhu igle, to su bliže međusobno pritisnuti. Budući da se elektroni međusobno prirodno odbijaju, oni se (kad dođu do vrha igle) guraju u najbližu molekulu zraka. Na taj se način pretvaraju u negativne ione, koji su i znanstveno poznati kao anioni. Oni se također odbijaju tako da se proizvode sve više i puštaju sve dalje u prostoriju. I kao dio tog procesa (koji se naziva ionizacija) postaje ozon proizvodi kao nusprodukt.

Ionizator može imati pozitivan učinak na vaše zdravlje

Negativni ionski ionizator svjež zrak kod kuće

Neke zdravstvene prednosti negativnih iona:

Što ionska terapija s ionizatorom može učiniti za vas da poboljšate svoje zdravlje i dobrobit? Ispod su neke od zdravstvenih prednosti negativnih iona:

  • Negativni ioni imaju pozitivan učinak na dobrobit. Često se opisuju kao prirodni antidepresivi.
  • Pokazalo se da ionizatori čiste zrak od prašine, peludi, spora plijesni i drugih potencijalnih alergena.
  • Ionizatori mogu značajno smanjiti viruse i bakterije koji lebde u zraku.
  • Rizik od respiratornih bolesti poput prehlade i gripe, pa čak i peludne groznice i astme značajno je smanjen.
  • Budući da se negativni ioni apsorbiraju izravno u krvotok, oni se bore protiv štetnih slobodnih radikala u tijelu.
  • Istraživanje na Kalifornijskom sveučilištu pokazuje da negativni ioni normaliziraju razinu serotonina u mozgu, potencijalno poboljšavajući pozitivan stav osobe.
  • Negativni ioni smanjuju glavobolje i bolesti. Ionizatori se koriste u bolnicama u Europi jer imaju pozitivan učinak na zdravlje pacijenata.
  • “Negativni ioni povećavaju protok kisika u mozak; što dovodi do veće budnosti, smanjene pospanosti i više mentalne energije ”, dakle Pierce J. Howard, doktor znanosti u Centru za primijenjene kognitivne znanosti
  • Studije su pokazale da negativno ionsko opterećenje također poboljšava tjelesne performanse.

Provodite više vremena u prirodi!

Negativni ioni u prirodi slapaju pozitivnu energiju

Ionizatori i negativno nabijeni ioni koje stvaraju mogu pročistiti zrak, suprotstavljajući se negativnim učincima pozitivnih iona i onečišćenja zraka. A negativni ioni nude mnoge zdravstvene prednosti koje znanost tek počinje otkrivati.

Najvjerojatnije, ako živite u zagađenom gradskom okruženju i u modernoj kući punoj električnih aparata, razmislite o zdravstvenim prednostima negativnih iona. Vrijedi koristiti ionizator. Ostati zdrav!