Najmanja beba na svijetu ide kući

the Sveučilište Keio u Tokiju je u utorak izvijestio da je najmanja beba na svijetu, teška samo 268 grama po rođenju, otpuštena iz bolnice nakon što je narasla na 3.238 grama i može se prirodno dojiti. Ovo je rekla majka dječaka, čije ime nije objavljeno iz pravnih razloga: “Sve što mogu reći je da sam sretna što je odrastao jer, iskreno, nisam znala može li preživjeti.”

Najmanja beba na svijetu bila je jedva teža od pakiranja maslaca odmah nakon rođenja! Možete li to zamisliti??

Najmanja beba na svijetu, koja je pri rođenju težila samo 268 grama, sićušna ide kući na odjel intenzivne njege

Sveučilište je izvijestilo da je dječak rođen u kolovozu 2018. nakon hitnog carskog reza. Razlog tome? Njegova težina se prestala povećavati do 24 tjedna trudnoće. Beba je pri rođenju bila tako mala da je mogla stati u dvije šake. Iskusni liječnici prvo su je liječili na odjelu intenzivne njege novorođenčadi u bolnici.

Kontrolirali su njegovo disanje i prehranu kako je stalno rastao i na kraju se mogao prirodno dojiti. Najmanja beba na svijetu napustila je bolnicu u srijedu, 20. veljače. Zapravo dva mjeseca ranije nego što je planirano.

Liječnikov prst ovdje izgleda apsolutno kolosalno!

Najmanja beba na svijetu, koja je pri rođenju imala samo 268 grama, odlazi na odjel intenzivne njege

Dječaku je nekoliko mjeseci kasnije puno bolje

Najmanja beba na svijetu, koja je težila samo 268 grama kada se rodila, ide kući. Najmanja beba odlazi kući

Najmanja beba na svijetu jedan je od ostala četiri sićušna dječaka na svijetu

Dječak iz Tokija sada se smatra novim rekorderom najmanjeg dječaka na svijetu koji zapravo preživi nakon rođenja. Prethodni rekorder rođen je u Njemačkoj 2009. godine s težinom od 274 grama. Najmanja djevojčica također je rođena u Njemačkoj 2015. godine s težinom od samo 252 grama.

Novi rekorder napokon s osmijehom može kući

Najmanja beba na svijetu, koja je težila samo 268 grama kada se rodila, ide kući, mališan se može otpustiti

Od 1936. u svijetu je bilo ukupno 23 beba koje su prerano preživjele i imale manje od 300 grama. Prema Registar najmanjih beba međutim, na ovom su popisu samo četiri dječaka. Stopa preživljavanja najmanjih beba znatno je niža kod dječaka u odnosu na djevojčice. Prema riječima stručnjaka, to je dijelom posljedica sporijeg razvoja pluća kod muških beba. Međutim, dječak iz Tokija imao je neobično dobro razvijeno srce, pluća i mozak za bebu njegove veličine.

“Želim da ljudi znaju da se bebe mogu vratiti kući dobrog zdravlja, čak i ako su rođene male”, rekao je liječnik dr. Takeshi Arimitsu.

Nije li sladak?

Najmanja beba na svijetu, koja je težila samo 268 grama kada se rodila, odlazi kući, najmanji dječak konačno ide kući