Živite zdravo uz cvijeće / fitoterapiju – činjenice i savjeti koje vrijedi znati

Živite zdravo – Kako cvjetna / fitoterapija utječe na organizam

Kako liječite umor i upornu napetost? Odlazite li vikendom izvan grada? To je zasigurno jako dobra ideja. I ostalim danima morate osigurati izravan kontakt s prirodom. Ona nam daje puno snage i energije.

Živite zdravo i prepoznajte divljenje moći cvijeća

zdrav život fitoterapija plavo cvijeće bijelo kamenje

Živite zdravo i okružite se biljkama

žive zdrave cvjetne terapije boja efekt

Postoji mnogo načina na koje možete uživati ​​u blizini prirode. Dobra metoda je terapija cvijećem, poznata i kao fitoterapija. Jeste li čuli za to? To je holistička metoda liječenja ljudske duše i tijela.

Poznajete li fitoterapiju kao cjelovitu metodu?

zdrav život zeleno cvijeće što znači učinak

Prekrasni cvjetovi imaju i zdravstvene učinke na ljudski organizam

živo zdravo plavo cvijeće sitno šarmantno

Naš članak o toj temi dijelimo na dva dijela. Prvo bismo željeli podijeliti neke teoretske podatke o biljnoj terapiji i podijeliti svoje mišljenje o tome zašto je ona toliko popularna. U drugom dijelu članka bit ćemo konkretniji. Radi se o određenom aspektu, naime o tome kako boje različitog cvijeća mogu utjecati na nas.

Poznat stoljećima, nedavno sistematiziran

Ljudi su stoljećima uživali u radu s biljkama. Međutim, sistematizirano poznavanje njihovih svojstava nedavno je postignuće.

Prema istraživačima poput Edwarda Bacha, na primjer, biljke akumuliraju puno energije dok rastu. Nakon što su ubrani, oni šire tu energiju oko sebe. Istraživač iscjeljivanja Bach u biljkama vidi određeni potencijal za prevladavanje proturječja između uma i tijela. Upravo iz tog proturječja proizlaze svi drugi problemi, psihički i zdravstveni.

Cvijeće nam pomaže riješiti kontradiktornost između uma i tijela

živi zdrava fitoterapija vaza od žutih narcisa

Biljna terapija krovni je izraz za mnoge holističke metode. Oni se oslanjaju na činjenicu da se biljke mogu promatrati zajedno s našom podsviješću, koja se shvaća kao izvor sve patnje i samog zdravlja. Postoje regionalne struje (u pravilu na nas najbolje utječu biljke u našem okruženju), a postoje i međunarodno raširene metode.

Primjer prve vrste terapije je Bachova terapija cvijećem.

Evo primjera druge vrste: neke teorije o terapiji cvijećem temelje se na znanju stručnjaka da svaka boja predstavlja određenu emociju. Okružujući se cvijećem u odgovarajućim nijansama, odgovarajući stav ili kvaliteta također dolaze do izražaja.

Želite li i sami isprobati fitoterapiju kao metodu??

živi zdravo fitoterapija buket vaza bijelo cvijeće ljubičasta

Znanstveni dokazi

Predmet biljne terapije prilično se ozbiljno shvaća u akademskim i medicinskim krugovima, pa se jedan po jedan odbacuju stari tabui. To pokazuje, primjerice, izvješće “The New York Times” o tome. Ovdje se citira gospođica Nancy Chambers – cijenjena liječnica iz Okružne bolnice Essex. Kaže da njezina praksa govori o sve većoj učinkovitosti fitoterapije i uklanjanju starih tabua. U članku se također napominje da osam sveučilišta u Sjedinjenim Državama uvodi biljnu terapiju kao specijalnost.

Različiti ljudi, različite biljke

Kao što je već spomenuto, fitoterapija uključuje različite smjerove. Prema jednom univerzalnijem, oni utječu na nas svojim bojama.

Bacite suhi buket i s njim mnoge dosadne probleme

Prema Bachovoj teoriji, bacamo svoje probleme zajedno sa suhim buketom. Osim toga, može se više -manje naučiti o karakteru vlasnika prema stanju cvijeća i saksija u kući. Bolesti i drugi životni problemi tada slijede iz karaktera.

Uvjereno cvijeće na vrijeme bacite

živ zdrav fitoterapijski buket u boji

Cvijeće na nas djeluje na različite načine. Ovisi o njihovoj veličini, obliku i raznim drugim čimbenicima. Boja cvjetova također je važna. Ovaj aspekt izgleda cvijeća također je najvažniji osim arome.

U današnjem uvodu u Bachovu terapiju cvijećem stoga ćemo se pozabaviti bojom cvijeća.

Bijeli cvjetovi

Bijeli cvjetovi povezani su s lijepim mislima i dobrim djelima. Preporučuju se za emocionalne krize.

Bijeli tulipani izgledaju tako romantično i nježno

živi zdravi bijeli tulipani bijeli učinak na organizam fitoterapija

Stavite cvijeće u vazu i ukrasite stan

živi zdravi bijeli cvjetovi učinak bijeli

Žuti cvjetovi

Ovo je boja sunca, novog dana, nade i dobrih očekivanja. Žuti cvjetovi pomažu nam kod zaraznih bolesti.

Žuta je svježa boja

zdrav život fitoterapija cvjetni učinak žuta

Donesite proljetno raspoloženje uz žute tulipane

zdrav život žuti tulipani učinci fitoterapije

Crveno cvijeće

Crveno cvijeće simbolizira težnju za pobjedom i uspjehom. Potiču apetit i živčani sustav. Crveno cvijeće dobro je za hormonsku aktivnost ljudi. Oni pomažu u liječenju bolesti unutarnjih organa.

Crvena je dominantna boja

zdrav život crveno cvijeće djeluje na organizam

Crvene ruže elegantan su ukras kod kuće

zdrav život crvene ruže cvjetni ukras značenje

Zeleno cvijeće

Zeleno cvijeće pomaže nam kada se želimo usredotočiti na cilj. Oni i dalje promiču pamćenje i zaključivanje.

Zelene hortenzije lijepe su i tajanstvene

žive zdrave fitoterapije hortenzije svijetlozeleno cvijeće

Cvijeće plavo

Plavi cvjetovi djeluju umirujuće. Suzbijaju agitaciju i agresivnost. Time se također suzbijaju štetne navike.

Plavo cvijeće umiruje

zdrav način života fitoterapija boja koja znači plava

Stoga biste trebali znati da buket cvijeća može značiti više od lijepe geste. Dajte svojim najmilijima često lijepo cvijeće, jer ih možete i zaliječiti.

Kako ćemo saznati je li biljna terapija prava za nas? Znanje o učinku cvijeća, biljaka i u konkretnom primjeru – ljekovitosti njihovih boja oduvijek je bilo intuitivno. To znači da obično možete sami eksperimentirati kako biste saznali osjećate li se bolje zahvaljujući cvijeću ili ne. Sustavno osnovno znanje može vam pomoći da bolje kontrolirate iscjeliteljsku energiju. Ako sve ovo uspije, obično je vrijedno pronaći terapeuta koji vam može pomoći u povećanju učinkovitosti ove metode liječenja.

Cvijeće nije samo ukras, ono je svojevrsna terapija

zdravo življenje bijelo cvijeće ideje za ukrašavanje cvijeće

Na kraju, napomena: terapeut mora biti ljubazan i uljudan prema vama i izazvati duboko suosjećanje i povjerenje. Čim to nije slučaj, terapija obično nema učinka, čak i ako je ista osoba pomogla mnogim drugima.