Detoksikacija vašeg tijela – uz Umeboshi djeluje usput

Kad se osjećate umorno i iscrpljeno, vrlo je prikladno detoksificirati svoje tijelo. Budući da se zagađivači iz hrane, zrak i cijeli naš okoliš s vremenom nakupljaju u našem organizmu i dugo ostaju u njemu u obliku otpadnih tvari i masnih naslaga. Zbog toga su naša tijela često prekisela i patimo od takozvanog oksidativnog stresa. Danas ćemo vam reći kako su Japanci stotinama godina detoksicirali svoje tijelo i osiguravali održivo zdravlje, vitku figuru i vitalniju energiju svaki dan.

Detoksikaciju tijela s umeboshi

umeboshi detox detoksificira tijelo

Što je umeboshi?

Jedna od tajni detoksikacije tijela u Japanu naziva se umeboshi. Doslovno prevedeno znači ume (šljiva) i boshi 干 (suho). Dakle, radi se o kiselo-slanim kiselim i sušenim japanskim šljivama, točnije marelicama. U načelu se plodovi ume stavljaju u slani lak odmah nakon berbe.

Slično kao i kiseli kupus, odvija se proces čišćenja koji stvara mnogo dobrih bakterija. Plodovi se zatim suše i vraćaju u fermentacijsku tekućinu koja je već sakupljena s nekoliko listova shisoa. Nakon što su gotovi, Umeboshis se čuvaju dugo i prikladni su za svakodnevnu konzumaciju. Japanci vrlo često i sa zadovoljstvom jedu slane šljive. Mnogi započinju dan s umeboshijem i zelenim čajem za doručak.

Japanske šljive imaju prilično kiseo okus, čak i sirove

sirova umeboshi hrana za detoksikaciju tijela

Pripremite umeboshi na tradicionalan način

umetnite umeboshi za detoksikaciju tijela

Plodovi crvenkastu boju dobivaju iz listova Shiso

umeboshi tijelo šljive engifte

Kakve pozitivne učinke ima plod ume?

Umeboshi je jako alkalna i na taj način osigurava bolju kiselinsko-baznu ravnotežu. Osim toga, plod ima izražen antibakterijski i protuupalni učinak, što dodatno jača organizam. Jedna od najvažnijih uloga japanske šljive je detoksikacija. Ukiseljeno voće stimulira bubrege i jetru te time pojačava vlastite tjelesne procese detoksikacije. To ne samo da dovodi do više svježe energije, već i do zdravog mršavljenja i ljepšeg tena. Japanci ne smatraju uzalud umboshija prirodnim sredstvom za pomlađivanje.

Gastrointestinalni trakt također ima ogromnu korist od voća ume. Zahvaljujući bakterijama mliječne kiseline, Umeboshi pruža veliko olakšanje ne samo za zatvor, već i za mnoge druge tegobe poput gastritisa i gubitka apetita. Sve u svemu, ovaj lijek potiče probavu, detoksicira tijelo i jača imunološki sustav. Što ste drugo mogli očekivati ​​od ovako malog voća??

Izvanredno voće s različitim učincima

zdrava umeboshi detoksikacija tijela

I doista! Umeboši mogu učiniti još više. Na primjer, možete se osloniti na njega ako vam ujutro zatreba pomoć. Dakle, kad imate mamurluk, jedna ili dvije umeboshi šljive ublažavaju glavobolje i druge tegobe na potpuno prirodan način opskrbljujući organizam potrebnim mineralima.

Ume plodovi također mogu tvrditi da su učinkovit lijek za žene. To je zato što sadrže puno željeza i imaju vrlo pozitivan učinak na menstruaciju. Svojim visokim sadržajem hranjivih tvari također reguliraju hormonsku ravnotežu te su vrlo korisne čak i tijekom trudnoće za majke i nerođene bebe. Naravno, ako imate bilo kakvih nedoumica, morate se prethodno obratiti liječniku za savjet.

Izvorni japanski lijek pomaže kod mnogih bolesti

Kisela japanska šljiva (umeboshi).

Kako se umeboshi može konzumirati??

Kao što je već spomenuto, umeboshi se čak može jesti i ravno za doručak. Međutim, onigiri sa slanim šljivama i takozvani Hinomaru Bentō vrlo su popularni. Tradicionalna japanska kutija za ručak ispunjena je rižom i ukrašena crvenim voćem ume. Cijela stvar simbolizira japansku zastavu i vrlo je popularna kod mladih i starih. Zdravo voće se naravno može dodati u mnoga druga jela ili jednostavno začiniti njime. Može se koristiti i cijela, kao lijep vizualni naglasak, ili je izrezana na komade i pomiješana s ostalim sastojcima.

Onigiri s umeboshi

sushi umeboshi zdrava prehrana tijelo detoksificirati

Hinomaru Bentō s prilogom

japanska šljiva umeboshi detoksikacija tijela

Japanski rezanci od riže sa sezamom i umeboshi

jela umeboshi paste zdravo tijelo detoksikacija

Vjerujte stoljetnim znanjima s Dalekog istoka!

alkalna hrana umeboshi tijelo detoksificirati

ukiseljene umeboshi šljive detoksiciraju tijelo

tijelo detoksikacijska hrana umeboshi šljiva

umeboshi japanska šljiva tijelo detoksikacije