Moderni bazeni – korisne informacije i praktični savjeti za vas

Kako se odlučiti za odabir bazena?

Prvo temeljno pitanje kada je u pitanju Bazeni je: Zašto mi zapravo treba bazen? Sve ostalo slijedi nakon toga. Razlozi za vrtni bazen, na primjer, brojni su. Šik i prostran bazen može pretvoriti vaš vrt u ugodno ljetovalište.

To bi ljeti moglo postati mjesto susreta vaše obitelji

bazeni-obitelj-veselje-bazen za slobodno vrijeme

Možete napraviti vrhunsku zabavu oko bazena. Možete se potpuno isključiti nakon dugog dana na poslu ili redovito trenirati. Možete čak dodati bazen u svoj unutarnji prostor dodavanjem prostrane terase i ugodne vanjske kuhinje.

No prije nego što prijeđete na akciju, morate uzeti u obzir nekoliko stvari.

Visina bočnih stijenki bazena bila bi vrlo važna. Kako bi se osigurala stabilnost bazena, za veće varijante treba planirati znatno produbljivanje. U ovom trenutku javni sektor dolazi u pitanje. Prilikom kopanja, čak i u vlastitom vrtu, svakako biste trebali obavijestiti lokalne građevinske vlasti o svom građevinskom projektu.

Dragocjena vlaga na vrućem suncu

bazeni čistoća bazena bazen

Osim toga, možete pustiti mašti na volju i naručiti svoj vrlo poseban bazen. Stručni proizvođači također će vam ponuditi višestruku raznolikost oblika i dizajna. Okrugli, ovalni, pravokutni, osmokraki ili čak potpuno neobični – sve ovisi o vama.

Klasik među Bazeni je onaj od kamenja. Prekrivena je posebnom izolacijskom pjenom i presvlakom, a umivaonik je obično prekriven pločicama ili debelom folijom. Njegove prednosti su vrlo jasne: trajnost, sloboda dizajna i stabilnost. Nedostaci koje treba spomenuti su troškovi nabave i napori za održavanje.

Grijanje

Evo nekoliko najčešćih načina zagrijavanja vašeg vrtnog bazena:

  • potpuno konvencionalno – s plinom, krutim gorivom ili uljem
  • s električnim grijačem vode
  • sa sve popularnijom toplinskom pumpom
  • s izmjenjivačem topline kroz centralno grijanje kuće
  • kroz poseban solarni sustav za bazen
  • s kombiniranim sustavom s solarnim sustavom kuće

Opustite se mirne savjesti!

bazeni solarni sustav za grijanje vode

čišćenje

Sve počinje stvarnim pokrivanjem ili pokrivanjem bazena. Na taj se način prvi put smanjuje opadanje cvijeća, lišća, osip travnjaka i izmet ptica.

Dvostruka zaštita vašeg bazena

bazeni natkrivanje bazena

Ali ono što vam apsolutno treba je sustav filtera. Možete se odlučiti za sustav s ručnim ili električnim aktiviranjem ili izravno naručiti elektronički upravljački program.

Sljedeći korak do čistoće u vašem bazenu bila bi sredstva za čišćenje. Pripravci klora koriste se vrlo često. To će ukloniti bakterije u vodi. Međutim, od 80-ih godina sve se više koristi sve više pripravaka bez klora koji su ljubazni prema prirodi.

Ozon se također nedavno koristio kao alternativna metoda čišćenja. To je snažan oksidator i uvijek se izrađuje na licu mjesta u generatoru ozona. Ova vrsta čišćenja nije samo ekološki prihvatljiva, već je i potpuno bezopasna za ljudsko zdravlje. Preporučuje se čišćenje svakog bazena najmanje jednom godišnje.

Automatsko sredstvo za čišćenje bazena uvijek je dobra ideja

bazeni bazen čistoća bazena čišćenje

PH

Još jedna stvar koju treba imati na umu je pH vrijednosti vode. Izmjerite ovo svaki put nakon punjenja. Idealne vrijednosti su između 7,0 i 7,4. Viša pH vrijednost može uzrokovati neugodnu iritaciju kože i biti razlog za stvaranje naslaga kamenca na podlozi bazena. Preniska pH vrijednost opet je problematična jer može biti uzrok oštećenja od korozije. Pomoću reduktora pH održavajte pH u granicama normale.

Za vas koji ste više ljubitelji prirode i uopće ne volite konvencionalne bazene, preporučujemo kupalište u vrtu. Više korisnih informacija o ovome možete pronaći na www.schöner-Wohnen.de.

bazeni obiteljsko veselje bazen za slobodno vrijeme