Odmor na vlastitom balkonu – najbolje ideje za opremanje

Prve zrake proljetnog sunca probude potrebu za svježim zrakom i odmorom! Možda niste planirali putovanje za ovo ljeto? Onda imamo savjet za vas: Umjesto toga, uživajte u toplim noćima i sunčanim vikendima na svom balkonu! Prekrasan dizajn balkona i pravi izbor namještaja, cvijeća i ukrasa mogu čak i najmanji balkon pretvoriti u pravu zonu za ugodan osjećaj.

Dajemo vam savjete koji će vam pružiti onaj blagdanski osjećaj na vlastitom balkonu!

blagdanski osjećaj na balkonu

Planiranje dizajna balkona

Bez obzira na to imate li veliki ili nešto manji balkon, on se može namjestiti praktički i nadasve udobno. Glavna stvar je, naravno, da namještaj i ukrase odaberete prema svom ukusu, tako da se osjećate potpuno opušteno.

Ponekad može biti korisno smisliti shemu boja prije kupnje. S jedne strane to olakšava odabir, a s druge strane ciljano možete odabrati prave proizvode. Često je unaprijed određen smjer važan kako bi se na kraju postigla skladna cjelokupna slika.

ideje za balkonski namještaj balkonski dizajn balkon postavljen

Praktičan i udoban namještaj

Ako vaš balkon nije prevelik, trebali biste se osloniti na višenamjenski namještaj. Sklopivi stolci i stolovi dobar su izbor. Dostupni su u raznim izvedbama i odgovaraju svakom stilu života. Praktična stvar: mogu se ostaviti sa strane u bilo kojem trenutku. Kako bi vaša mala ljetna rezidencija izgledala još prostranije, preporučujemo namještaj s prostorom za skladištenje. Oni nude dovoljno mjesta za sjedenje, a ispod možete sakriti jastuke ili drugo posuđe, poput posuda za cvijeće, zemlju ili gnojivo, te ih sigurno pohraniti. Romantičari među vama mogu postaviti malu verandu ljuljačku na balkonu. To vašem vanjskom prostoru daje bajkovit dodir, a povrh toga osigurava ugodno zajedništvo.

Osjećaj dnevne sobe na balkonu

Prema istraživanju Möbel24, vlasnici balkona oslanjaju se na udoban vanjski namještaj koji pretvara balkon u dnevni boravak na otvorenom. Usporedni portal izvještava: “Od gotovo 1000 […] ispitanih vlasnika balkona, više od polovice željelo bi uložiti u visokokvalitetni vrtni namještaj od poliratana”. Čak je i fina tikovina daleko ispred s 31%. Općenito, trenutno je u modi namještaj od drveta ili tkanog izgleda s mekim vanjskim jastucima.

balkonske biljke balkonski dizajn ukrasiti balkon

Bliže prirodi

Kako bi vaš balkon izgledao još domaće i doista opuštajuće, trebali biste prvenstveno imati lijepo cvijeće i bilje. Svježa zelena i ugodan miris približavaju vas prirodi. Pomoću ograde objesite sadnice s rascvjetanim cvijećem ili pričvrstite viseće police na zid kuće. Posebno kreativno: postavite drvene ljestve na zid! Ljestve postaju polica za biljke, ukrase ili svježe začinsko bilje i uvijek privlače pozornost. I još jedan savjet za odabir biljaka: Male palme dodaju dašak egzotike i povećavaju osjećaj odmora.

Kućni tekstil i zaštita od sunca

Domaći tekstil s ljubavlju, poput jastuka, deka i tepiha, daje vašem balkonu ugođaj. Oni također daju naglaske u boji i skladnu cjelokupnu sliku. Koristite svježe i svijetle boje, poput sladoleda – trend za ovu godinu. Tu spadaju nježno plava, pastelno žuta ili ružičasta jagoda. No, pazite da ne koristite previše različitih boja, uostalom, sve bi se trebalo međusobno uskladiti.

Kako biste se mogli zaštititi od jakog ljetnog sunca i uživati ​​u svom malom balkonskom raju, trebali biste osigurati odgovarajuću zaštitu od sunca. Elegantan suncobran dodatno vam približava blagdanski osjećaj.

viseća mreža balkon dizajn dizajn odmor osjećaj na balkonu

Još nekoliko savjeta za opušteni dizajn balkona

Ako volite uživati ​​u osvježavajućem koktelu navečer, praktična kolica za posluživanje su prava stvar za vas. Jednostavno ga postavite na balkon i opremite svojim omiljenim pićima. Još nekoliko čaša za koktele, kockica leda iz odjeljka za hlađenje i mini-bara je spremno.

Viseća mreža može biti pravi vrhunac na velikom balkonu. Ako posebno ne volite ljuljačke, preporučujemo udoban lounge kutak. Mnogi modeli imaju mekane jastuke, gotovo poput kauča u dnevnoj sobi. Ovdje možete pročitati više ideja za taj blagdanski osjećaj na svom balkonu.

ideje za uređenje balkona balkon balkon; bel

dizajn balkona taj blagdanski osjećaj na vlastitom balkonu