Akrylbad: eksisterende størrelser og regler for permanent pleje (120 fotos)

En af de forskellige former for badekar i akryl

En af de forskellige former for badekar i akryl

Støbejerns- og derefter stålbade blev erstattet af akrylbade. Nej, den første og anden variant klager ikke over den manglende popularitet selv nu. Og alligevel er akryl fast trådt ind i vores liv, og salget af produkter fra det tager fart – anmeldelser bekræfter dette. Vi besluttede at indsamle alle oplysninger og give detaljerede svar på alle spørgsmål om købers bekymringer om akryl i sanitetsartikler. Hvad er fordele og ulemper ved materialet? Hvordan vælger man de bedste skrifttyper? Er det svært at installere et badekar i akryl med egne hænder? Hvad kan du stå over for, når du vælger, installerer og efterfølgende brug. Hvilke størrelser er der? Hvordan vasker man et badekar i akryl? Hvis der opstår en defekt, hvordan løses det?

Luksuriøst badekar i akryl i et loft interiør

Luksuriøst badekar i akryl i et loft interiør

Elegant badekar i akryl med smuk udsigt over den grønne have

Elegant badekar i akryl med smuk udsigt over den grønne have

Badekarret kaldes med rette badets

Badekarret kaldes med rette badets “hjerte”.

Hvad er et akryl badekar?

Et badekar i akryl er en sanitær facilitet i en ny formation. Hvis støbejern og stål kan tilskrives naturlige materialer (råvarerne er naturlige, ekstraheret fra jordens tarme), så er akryl et syntetisk produkt.

Akryl er en plast, det vil sige et polymermateriale. Det knuses til pulver, og derefter, ved tilsætning af andre stoffer, omdannes opløsningen til en masse til modellering. Hvis vi klassificerer akryl fra kemiens synspunkt, er dette stof methylmethacrylat af høj kvalitet af basen PPMA (polymethylmethacrylat). Basen er acryl- og methacrylsyrer. Polymere sammensætninger sættes til derivater af disse syrer, og det ønskede materiale opnås.

Skålens form, såvel som bådens form, passer mest organisk ind i spa -miljøet.

Skålens form, såvel som bådens form, passer mest organisk ind i spa -miljøet.

Prototypen af ​​akryl dukkede op i 1920’erne. Derefter skabte forskere polymethylmethacrylat, opkaldt efter dets egenskaber organisk glas. De ledte efter et materiale, der ville være holdbart, men samtidig meget let. Som du kan se, fandt de stadig.

Undervejs fandt vi ud af, at akryl har nogle flere egenskaber. Lad os opsummere dem:

 • ovenstående lethed og styrke
 • modstandsdygtighed over for slid og mekaniske skader
 • beskadigede områder kan genoprettes
 • hygiejnisk: materialet afviser enhver bakterie, er let at rengøre, modstår virkningen af ​​syrer, der bruges i hverdagen
 • materialet kan få enhver farve, og denne farve forbliver i meget lang tid uden at falme eller vaske ud
 • det er plastik, og derfor kan du lege med former: vinklet, ovalt, polygonal, når du laver produkter af akryl
 • badestørrelser kan være enhver: 170×70, 140×70, 120×100 osv..
 • dæmper lyde.

Komfortabelt hjørnebadekar i populær størrelse 150x150 cm

Komfortabelt hjørnebadekar i populær størrelse 150 × 150 cm Foto: officielt repræsentationskontor for Aquatica Plumbing Group i Rusland – Viva Lusso LLC

Fantastisk badeværelsesdesign

Fantastisk badeværelsesdesign

Akryl findes i kosmetologi (“akrylnegle”) og i let industri (akrylstativer, kasser) og i VVS (bade og brusere) og på andre områder. Og anmeldelserne om dens anvendelse er de mest rosende..

Hemmeligheder ved fremstilling af badekar i akryl

Produktionen af ​​akrylbadekar er som et systudie, når et produkt prøves på en mannequin..

I første omgang er akryl gennemsigtigt, det vil sige farveløst. Hvid, blå eller rød farve gives til den enten under fremstilling af badekar ved at tilføje et farvestof til det flydende stof, eller det færdige produkt males i flere lag.

Skandinavisk badeværelsesdesign

Skandinavisk badeværelsesdesign

Et lille boblebad, der vil appellere til dem med et kompakt badeværelse, der også sympatiserer med japansk kultur. Det kan anerkendes som ofuro - et traditionelt japansk bad

Et lille boblebad, der vil appellere til dem med et kompakt badeværelse, der også sympatiserer med japansk kultur. Det kan anerkendes som ofuro – et traditionelt japansk bad

Først fremstilles en forbindelse – acryl bringes til en flydende tilstand. Det hældes i forme med et lag på 5-10-15 mm. I en dampovn ved høje temperaturer bliver forbindelsen til faste lag. At overholde den teknologiske proces i ovne skaber perfekt tæthed og vakuum.

Skålens størrelse vælges. Stadig varmt og plastisk, og derfor blødt, akrylark er viklet rundt om emnet i det fremtidige bad. Bunden af ​​skålen er forstærket med flere sammensatte lag af glasfiber og epoxy for ekstra styrke. Lagene i kompositmaterialet er spækket med et forstærkende metalnet. Jo mere sammensatte og forstærkende lag, jo stærkere og bedre badekar..

Ikke helt afkølet akryl justeres langs emnet – huller laves til dræning, håndtag og andre enheder, kanterne smeltes. Når badet er koldt, poleres det.

På grund af fremstillingens særegenheder findes badekar i akryl i forskellige former og størrelser.

På grund af fremstillingens særegenheder findes badekar i akryl i forskellige former og størrelser.

Populær størrelse 150x70 højre hjørne badekar

Højre badekar i populær størrelse 150 × 70 Foto: officiel repræsentation af Aquatica Plumbing Group i Rusland – Viva Lusso LLC

Miniaturebadekar i akryl med glasindsats

Miniaturebadekar i akryl med glasindsats

Hvis akrylen ikke oprindeligt var malet, er badekarret dækket med flere lag vandtæt og allergivenlig maling. Hvert lag maling får lov til at tørre bedre.

Fremstillingsprocessen for badekar er ikke kompliceret ud fra det teknologiske synspunkt. Det kræver dog hastighed, præcis og koordineret handling. Når du laver skåle, kan du variere størrelse og form. Derfor leverer mange producenter en service til individuelt design af skåle, producerer hjørnebadekar i fri form. Selvfølgelig stiger omkostningerne ved det færdige produkt med en privat ordre. I betragtning af hvor mange typer og størrelser bade er blevet frigivet på VVS -markedet, ser det ud til, at det er let at vælge en mulighed for din lejlighed eller hus..

En smuk kombination af akryl badekar og marmor dekoration af rummet

En smuk kombination af akryl badekar og marmor dekoration af rummet

Badekar i akryl og støbejern. Ligheder og forskelle

I forbindelse med udseendet på markedet af badekar fremstillet af et nyt materiale, er det værd at foretage en sammenlignende analyse af disse to materialer efter forskellige parametre og finde ud af deres fordele og ulemper..

Vægten. Akrylprodukt vejer cirka 30 kg og støbejern – 120 kg og mere.

Austere, men stilfuldt rektangulært badekar i akryl

Austere, men stilfuldt rektangulært badekar i akryl

Harmonisk kombination af badekar i akryl og moderne interiør

Harmonisk kombination af badekar i akryl og moderne interiør

Styrke. Et akrylbad er ringere i styrke end støbejern, fordi det hele afhænger af antallet af forstærkende lag. Meget gamle støbejernsbade bliver imidlertid sprøde. Og akryl af høj kvalitet er mere stødsikker.

Pris. Prisen påvirkes af form, størrelse og design. Men til sammenligning: en rektangulær skål på 170×70 cm lavet af støbejern koster omkring 9 tusind rubler, fra akryl – omkring 10 tusinde rubler. Bade med parametre 120×70 er noget billigere. Her er deres indikatorer næsten ens.

Støbejerns badekar ser meget ædle ud, men de er begrænsede i designet

Støbejerns badekar ser meget ædle ud, men de er begrænsede i designet

Elegant bad i Provence -rumdesign

Elegant bad i Provence -rumdesign

Holder varmen. I et støbejernsbad hvert 10. minut afkøles vandet med 1 grad Celsius, i et akrylbad – hver halve time.

Yderbetræk. Støbejernet er dækket med pletbestandig emalje på toppen. Selvom farvestof (hårfarve, tøj) kommer ind, kan det vaskes af. Hvis belægningen er slidt op, kan den repareres. Et akrylbadekar har ikke sådan modstand, og der kan forblive en uudslettelig plet på bunden. Der er dog meget flere farvevariationer i akrylmodeller..

Akryl badekar med en usædvanlig finish, der ligner en børstet kobberoverflade

Akryl badekar med en usædvanlig finish, der ligner en børstet kobberoverflade

Skålers former og størrelser. Støbejernsskåle produceres i en standardform. Maksimum er forskellige størrelser. Freeform -produktion praktiseres ikke. Akrylskåle kan overraske med variation. Har brug for et hjørnebad – tak. Hvis du vil have en polygonal, er det heller ikke et problem. Udførelse i henhold til en individuel skitse er tilgængelig. Og hvis badet stadig ikke passer, vil det blive omdannet til en anden form, forlænget eller omvendt forkortet, vil der blive lavet yderligere huller, fordybninger, nakkestøtter.

Akryl badekar kan tilfredsstille selv elskere af strenge former.

Akryl badekar kan tilfredsstille selv elskere af strenge former.

Snehvid akrylpar i loftsinteriør

Snehvide akrylpar i loftsinteriør

Omsorg. Vaskemidler kan tære emaljelaget, og metalbørster kan ridse, og støbejernsbadet bliver kedeligt og ikke så glat. Men akryl tolererer heller ikke produkter, der indeholder et opløsningsmiddel eller syrer. Så hvordan vasker man et akrylbadekar? Overfladen rengøres perfekt, selv med flydende sæbe eller gel til vask, opvaskemiddel.

Begge typer bade har ubegrænset levetid, forudsat at de håndteres korrekt.

Populære og brugerdefinerede størrelser af akryl badekar

Takket være polymerens fleksibilitet og plasticitet kan du købe og installere et bad af enhver størrelse. Dette kommer naturligvis med en stigning eller fald i værdi. Så standardstørrelser vil koste mindre end kompakte eller tværtimod meget store badekar..

Kontrasterende kombination af hvidt bad og eklektisk interiør

Kontrasterende kombination af hvidt bad og eklektisk interiør

Akryl badekar er ikke kun smukke, men også meget komfortable.

Akryl badekar er ikke kun smukke, men også meget behagelige.

Standardstørrelserne inkluderer skåle med følgende parametre:

Længde – fra 140 til 170 cm i trin på 10 cm: 170×70, 130×70, 120×70 osv..

Bredde – 70 cm, 80 eller 85 cm: 130×70, 170×70, 120×70 osv..

Standardhøjde – 65 cm.

For dem der elsker japansk

For dem der elsker det japanske “ofuro” – dette er et tøndebad til en person. Traditionelt tager de et varmt bad i det i op til 10-15 minutter Foto: officielt repræsentationskontor for Aquatica Plumbing Group i Rusland – Viva Lusso LLC

Akryl skrifttype ser godt ud mod havinspirerede keramiske fliser

Akryl skrifttype ser godt ud mod havinspirerede keramiske fliser

I dette tilfælde kan kombinationen af ​​de angivne parametre være enhver: 140 x 85 cm eller 170 x 70, 120 x 70, 130 x 70 cm osv..

Hvis du har brug for en speciel model, kan du lave den. Kompakte skåle kan være 100, 110, 120 cm lange og med en standard (120×70 eller 130×70) eller øget bredde. De producerer også firkantede badekar med en side på 140 eller 120 cm. Der er også flere overordnede modeller fra 180 til 210 cm i længden. Det vigtigste er, at en sådan enhed skal passere gennem døren uden at demontere væggene..

Selv på et sted, hvor kun en brusekabine antages som standard, kan du med succes integrere et lille firkantet akrylbadekar af en ikke-standardstørrelse

Selv på et sted, hvor kun en brusekabine antages som standard, kan du med succes integrere et lille firkantet akrylbadekar af en ikke-standardstørrelse

Standard badekar (130×70, 170×70, 120×70) koster fra 6 tusind rubler og mere. For de overordnede dimensioner skal du betale omkring 12-18 tusinde rubler. Udvikling af et individuelt design og dets implementering vil resultere i et beløb på 25-35 tusind rubler eller mere.

Desuden påvirkes omkostningerne af antallet af forstærkende lag. Sammenlign vægten af ​​to modeller, der har samme størrelse. Den, der bliver tungere, er bedre og af højere kvalitet. Så vær opmærksom på vægten først, og derefter prisen på produktet..

Akryl badekar i et art deco interiør

Akryl badekar i et art deco interiør

For at produktet ikke skuffer dig, skal du være særlig opmærksom på valget

For at produktet ikke skuffer dig, skal du være særlig opmærksom på valget

Uden at se det hygiejniske rum, er det svært at gætte, hvilken størrelse badekarret vil passe der bedre. Og ikke desto mindre er generaliserende tips tilgængelige.

 • Skålen skal passere gennem døren.
 • Et badekar med samme form er velegnet til et rektangulært rum. Til firkant – bred eller kantet. I dette tilfælde skal der være adgang til væggene omkring enhedens omkreds..
 • Den optimale position under hygiejneprocedurer er tilbagelænet. Du kan bestemme længden empirisk, som faktisk bredden.
 • Badet skal være behageligt: ​​kroppen er afslappet, benene er bøjede, hovedet er over vandet og hviler på siden eller nakkestøtten.
 • Voksne familiemedlemmer bør komme ud af skålen uden problemer..

Udendørs firkantet kar med hydromassage

Udendørs firkantet kar med hydromassage

Og så – vælg form, farve, tilbehør.

Badekar af ikke-standard glatte former lavet af

Badekar med uregelmæssige flydende former fra den “organiske” kollektion. Foto: officiel repræsentation af Aquatica Plumbing Group i Rusland – Viva Lusso LLC

Bad design og form

Materialets egenskaber forklarer også det brede sortiment af badekar i form, farve og design. Farven, som du allerede ved, kan være alt – fra gennemsigtig til karminrød og sort. Men formen, designet og andre skønheder …

Produktionsteknologien giver os mulighed for at producere badekar i akryl i enhver farve.

Produktionsteknologien giver os mulighed for at producere badekar i akryl i enhver farve.

Akryl sanitetsartikler har flere sorter:

 • runde er normalt indbygget i podiet;

Rundt bad i sort og hvidt interiør

Rundt bad i sort og hvidt interiør

 • rektangulær – klassisk;
 • oval – strømlinet, med glatte linjer, men kræver et anstændigt område;

Smukt badeværelse i øko-stil

Smukt badeværelse i øko-stil

Moderne design: rene linjer og tankevækkende komfort

Moderne design: rene linjer og tankevækkende komfort

 • hjørne. Symmetriske modeller er velegnede til rummelige værelser, asymmetriske (venstre eller højre side) hjørnemodeller er mere alsidige;
 • polygonal – for dem, der værdsætter unikhed;
 • asymmetrisk passer bedre i moderne interiør og i komplekse badeværelser.

Rummeligt badekar placeret ved siden af ​​bruseren

Rummeligt badekar placeret ved siden af ​​bruseren

Stilfuldt fritstående badekar med dekorativt

Stilfuldt fritstående badekar med dekorativ “facetteret” ydre overflade

Selv på produktionsstadiet tænker de over, hvad der efterfølgende vil blive udstyret med akrylbeholdere. Der findes rigtig mange forskellige VVS -gadgets.

 • Trin og trinvise afsatser
 • Hovedstøtter og armlæn
 • Skridsikre håndtag og rillet bund
 • Belysning og gesimser
 • Jacuzzi og vandvarmer
 • Hydromassage og varmeveksler. Whirlpool-systemet kan indbygges eller installeres efter køb af badet

Badekar med indbygget hydromassagesystem på terrassen i et landsted

Badekar med indbygget hydromassagesystem på terrassen i et landsted

Hemmelighed: Et separat spabad er billigere end et allerede indbygget system

Bade varierer i materiale. Ja, de har samme grundlag, men andre komponenter kan tilføjes.

 • 100% akryl (PMMA) forringes ikke, deformeres ikke, er ikke udsat for teknisk erosion. Disse bade er de bedste.
 • Den kombinerede polymer (PMMA + ABS) er billigere på grund af brugen af ​​plastik (ABS). Hvis akryllaget er revnet, vil det ikke være muligt at gendanne det ved slibning..
 • Ekstrudering akryl. Også overkommelig, men kan begynde at revne med tiden. Sådanne bade kan installeres i sommerhuse og bruge dem fra tid til anden og ikke konstant..

Neonbelysning toner effektivt tykkelsen af ​​hvid akryl

Neonbelysning toner effektivt tykkelsen af ​​hvid akryl

Badeværelse i asiatisk stil med indbygget spabad

Badeværelse i asiatisk stil med indbygget spabad

Tip: Spar bedre på gadgets eller køb en standardformet beholder, men lavet af 100% akryl. Det vil vare længere

Fordele ved akrylbade

Overvej fordelene ved akrylbade.

 • Let vægt, hvilket i høj grad forenkler transport og løft til gulvet og installationen. Vægten spænder fra 15-35 kg.
 • Variabilitet af former (runde, hjørne, rektangulære) bade, en bred vifte af farver og et stort udvalg af størrelser (120×80, 170×70, 200×100, 150×90 og mange andre).
 • Vand hælder næsten lydløst i badekarret.
 • Akryl leder ikke elektricitet.

Sort badekar i akryl med fine fliser

Sort badekar i akryl med fine fliser

 • Materialer af høj kvalitet tåler vægt op til 600 kg og over 10 års serviceeftersyn.
 • Enkel vedligeholdelse af skålen (læs nedenfor for rengøring af et akrylbadekar).
 • Små ridser uden spor kan fjernes med “nul” -papir. Så skal du bare polere eller dække med billak.
 • Én person kan klare installationen. Selv ejeren selv og uafhængigt. Den trinvise installation af et akrylbad med egne hænder vil blive beskrevet nedenfor..

Letvægts akryl badekar er let at installere

Letvægts akryl badekar er let at installere

 • Holder vandtemperaturen i lang tid.
 • Bunden af ​​badet er ikke glat, mister ikke farve og glans.
 • Akryl badekar er holdbare, pålidelige, slidstærke.
 • Bakterier og rust klæber ikke til dem..
 • Om nødvendigt kan belægningen let repareres. Sælges af flydende akryl, som simpelthen hældes på badets tørre overflade.

Akryl badekar er holdbare og slidstærke

Akryl badekar er holdbare og slidstærke

Der er mange flere fordele. Og kun dem, der allerede har installeret et akrylbadekar derhjemme, kan fuldt ud sætte pris på dem..

Ulemper ved akryl badekar

En genstand, ting, produkt, produkt kan ikke være ideel i alle henseender. Og akrylmodeller har deres ulemper..

 • Akrylbunden er bange for skarpe genstande. Derfor bør du ikke tabe knive, kaste dart..
 • Til dyret skal du købe en gummimåtte, så kæledyret ikke logger på akryl med sine kløer.
 • Det er lige så let at ødelægge bunden med ild, en tændt cigaret, et lys eller tændstik. Sandt nok, forudsat at der ikke er vand i badet.
 • Akryl smelter ved en temperatur på 160-200 grader.

På trods af den relative styrke er badekar i akryl modstandsdygtige over for at blive ramt af skarpe genstande

På trods af den relative styrke er badekar i akryl modstandsdygtige over for at blive ramt af skarpe genstande

 • Akryl er et plastmateriale. Derfor kan kanterne “flyde” under påvirkning af fysisk påvirkning. Efter 5 år vil reparationer være nødvendige for at genoprette formen.
 • Skålen skal placeres ikke kun på benene, men også på rammen eller murstenene. Sådan installeres et akrylbadekar, vil vi også fortælle dig.
 • En tung genstand, der falder i badet fra en tilstrækkelig høj højde, kan slå et hul i materialet. Den bedste sag er at lave en bule.

Du kan klare de anførte ulemper. Det er nok at vælge den rigtige, installere den godt og passe badehuset i henhold til reglerne. I sidste ende kan selv en revne eller chip repareres uden at demontere badet og transportere det til producenten..

Engelsk stil i det indre af badeværelset

Engelsk stil i det indre af badeværelset

Regler for valg af akryl VVS

For at VVS’en kan behage sine ejere endnu længere end den tid, der er afsat til den, skal den være af høj kvalitet. Så du skal vide, hvordan du vælger et akrylbadekar.

 • Vi har allerede talt om størrelserne. Inden du køber, skal du først måle bredden og højden på døråbningen, længden af ​​væggen, som du vil installere købet på. Ellers kan du lave en fejl med en af ​​parametrene..
 • Læs vejledningen, den beskriver, hvilke materialer produktet er lavet af – kun af akryl eller der er yderligere tilsætningsstoffer; er der en forstærkende belægning, og hvor mange lag består den af?.

Let badekar installeret på en dekorativ podieplade lavet af kunststen

Let badekar installeret på en dekorativ podieplade lavet af kunststen

Badekar med læderbeklædning ser meget stilfuldt ud

Badekar med læderbeklædning ser meget stilfuldt ud

Tip: tjek materialets tykkelse langs kanten af ​​fælgen. Dette kan gøres med en almindelig lommelygte. Lyset fra det skinner selv lidt igennem, hvis væggene er mindre end 5 mm tykke.

 • Det forstærkende lag vil også være synligt på snittet, som årringe på træstubbe.
 • Lyden med et let slag skal dæmpes. Der bør ikke være ruhed, revner, chips, ridser på bunden og væggene; farven er ensartet, uden pletter og striber. Disse egenskaber bestemmer også levetiden..
 • Der bør ikke være nogen fremmed, irriterende lugt.
 • Hvis produktet har et overensstemmelsescertifikat, er fremstillingsvirksomheden pålidelig og bevist. Der kan købes.

Akryl badekar i det indre af et rektangulært rum

Akryl badekar i det indre af et rektangulært rum

Tip: køb en stelramme med det samme med badekarret, da det kun er egnet til denne serie produkter. Og det er ikke en kendsgerning, at badet vil blive indrammet fra en anden linje.

Vær opmærksom på producenterne. Hvis navnet på virksomheden ikke betyder noget for dig, skal du afstå fra at købe. Se først på Internettet for at se, om der overhovedet er en, og hvad er anmeldelserne om dens produkter.

Hvilke producenter af akryl badekar kender du?

På trods af den relative ungdom af akrylbadekar er mange virksomheder i Europa og Asien engageret i deres produktion, der er også indenlandske producenter. Blandt dem er kvaliteten kendetegnet ved hollandske, tyske og engelske mærker. For det meste er det dem, der laver sanitetsartikler af ren akryl. At dømme hvor positiv feedback de modtog.

Ravak

Et firma fra Tjekkiet. Stor erfaring, materialer af høj kvalitet, moderne produktionsudstyr. Virksomheden producerer 100% akryl badekar med en vægtykkelse på 5-6 mm. Produktet er forstærket med glasfiber.

Akryl badekar fast

Ravak badekar i akryl

Virksomheden har et stort udvalg af ikke kun størrelser, men også skålformer. Der er standard og asymmetriske modeller, kantede og polygonale. Ulemperne er, at ikke alle modeller har tilbehør.

Cersanit

Polsk producent. Kombinationen af ​​kvalitet og pris er imponerende. 7 års produktgaranti. Komfortable, rummelige bade. Stort udvalg af modeller. Der er kvalitetscertifikater. Af manglerne kan kun tykkelsen af ​​akryl noteres. 4 mm er tydeligvis ikke nok til at installere et hydromassagesystem.

Cersanit er værdsat for sine ekstraordinære designideer

Kolo

Virksomheden er beliggende i Polen. Virksomheden samarbejder med den europæiske koncern Sanitek (Sanitek). Mange former: lakonisk, asymmetrisk, original. På trods af den overkommelige pris er kvaliteten prisværdig. Produkterne er pålidelige, opfylder de høje kvalitetsparametre i Europa (DIN, Tyskland; KIWA, Holland; ISO 9002). Badekar er holdbare, men ikke stive nok, så hydromassagen kan ikke installeres.

Pool Spa

Produktionen er placeret i Spanien. VVS er behageligt. Vægtykkelsen og stivheden gør det let at installere et boblebadssystem og andre gadgets. Lucit akryl af høj kvalitet bruges. Sammen med skålene producerer virksomheden også tilbehør, der harmonisk kombineres med enhver model: håndtag, brusebadgardiner, nakkestøtter osv. Men for alle fordelene ved sættene skal du betale en lidt højere pris.

Smukt fast bad

Smukt bad fra Pool Spa

Alpen

Østrigsk producent. Forholdsvis ung. Producerer kvalitets men billige badekar i 100% akryl. De er pålidelige, holdbare og opfylder alle de angivne kriterier.

Hjørnebad

Hjørnebad “Alpen”

VagnerPlast (WagnerPlast)

Et firma fra Tjekkiet. Så snart akryl blev brugt til VVS, lancerede virksomheden straks en produktionslinje. Og det sænker ikke kvalitetsbjælken den dag i dag. Modellen er meget bred; det er muligt at montere hydromassage i tanken. Der bruges kun ren akryl fra England. Garantiperioden er 10 år.

Riho

Virksomheden er beliggende i Holland, har åbnet produktionen i Tjekkiet og Polen. Kvaliteten er europæisk. Virksomhedens produkter kendetegnes ved et ikke-trivielt design, som vil blive værdsat af ejerne af moderne sommerhuse og bylejligheder..

Akryl badekar

Akryl badekar “Riho”

Der er også russiske producenter, hvis produkter er pålidelige..

1Marka (1Marka)

Badekar er garanteret i 10 år. Kvaliteten er ikke ringere end europæiske produkter. Støbt akryl købes i Tyskland fra plexiglas til produktion.

Aquanet

Badekar i høj kvalitet på russisk, hvilket betyder overkommelige priser. Størrelser, former, farver, konfigurationer – hver kunde kan vælge det nødvendige spabad.

Andre producenter omfatter H2O (Rusland), BAS (Rusland), TEIKO (Kina), Triton (Rusland) og nogle andre. Der er ingen tvivl om deres kvalitet.

Højteknologisk badekar i akryl med højt sengegavl

Højteknologisk badekar i akryl med højt sengegavl

Vi installerer badet på egen hånd

Installation af et badekar i akryl er muligt på tre måder – på en ramme, på mursten eller på en kombineret bund. Lad os overveje hver af dem.

Installation på en ramme

Normalt fortæller instruktionerne dig om installationen, men hvis ikke, læs:

 • Lav markeringer langs bunden til fastgørelse af benene og allerede i henhold til markeringen af ​​hullet.

Vigtig! Brug en prop for at undgå at bore gennem skålen. Alternativt må du ikke lave huller, men bruge træblokke eller metalplader af samme tykkelse. Og hvis du har et valg – køb ikke bare ben, men med en ramme.

 • Skru styrene og benene til dem.

Montering af skinner og fødder

Montering af skinner og fødder

 • Tilslut vandlåsen til de øverste og nederste huller. Tilslut det til kloakken.

Vandlås installation

Vandlås installation

 • Sæt en beskyttende skærm på.

Installation af skærmen

Installation af skærmen

Råd. Badet kan gøres mere stabilt. For at gøre dette skal du sætte det på et niveau og markere en linje langs væggen. Skru monteringskrogene på i henhold til markeringen, hvorpå skålen vil hvile. Glem ikke at indregne sidens bredde.

For større pålidelighed kan du installere guider langs væggen, hvorpå skålen vil hvile.

For større pålidelighed kan du installere guider langs væggen, hvorpå skålen vil hvile.

Installation på en mursten

Hvis du ikke kan købe en ramme, kan du bygge den af ​​mursten. Og alt du skal gøre er at bygge murværk i den nødvendige højde. Og for større pålidelighed monteres beslag i væggen.

Installation af badet på murstenstøtter

Installation af badet på murstenstøtter

Tip: efterlad 1-2 cm mellemrum mellem murværket og bunden, og fyld det med polyurethanskum. Når det er hærdet, vil skummet være fast nok til at understøtte vægten af ​​VVS..

Fyldning af hullet mellem badeværelset og gulvet med polyurethanskum

Fyldning af hullet mellem badeværelset og gulvet med polyurethanskum

Der kan opstå problemer med tilslutning af ledninger.

Kombineret installationsmetode

Det kombinerer installationen på ben og konstruktionen af ​​murstensrekvisitter.

Hjørnebade. Montering

Hjørnebadekar ser meget interessant ud

Hjørnebadekar ser meget interessant ud

Hjørnebadekar vil tage lidt længere tid.

 • Juster hjørnerne med gips, hvis det er nødvendigt.
 • Læg fliserne.
 • Forbered skålen og rammen, juster benene.
 • Marker badet på væggen.
 • Lav murværk.
 • Tilslut kloak- og vandrør, hvis de kommer ud af siden.
 • Hvis der blev brugt polyurethanskum, skal du tage vand i badet og lade det stå med denne vægt, indtil skummet hærder.

Hjørnebadekar med fabriksramme og skærm

Hjørnebadekar med fabriksramme og skærm. Foto: officiel repræsentation af Aquatica Plumbing Group i Rusland – Viva Lusso LLC

Asymmetriske bade installeres på samme måde som hjørne, rektangulære.

Akryl badekar med træramme

Akryl badekar med træramme

Et uregelmæssigt badekar i akryl placeret på podiet vil se endnu mere imponerende ud

Et uregelmæssigt badekar i akryl placeret på podiet vil se endnu mere imponerende ud

Råd: smør samlingerne i afløbet og sifonen med silikoneforsegling, siden og væggene, badets bund. Dette forhindrer lækage. Det vil være nyttigt at kontrollere badet for utætheder inden den sidste installation..

Hvis du er bekymret for, at badevandet hurtigt vil køle af, skal du holde det varmt. Vend den på hovedet, fugt med en klud og påfør et tyndt lag polyurethanskum (du skal bruge omkring 6-7 dåser). På samme tid “hæv” fastgørelsen af ​​benene til bunden for større pålidelighed. Vent på, at skummet hærder, og fortsæt med installationen.

Badeværelse i ægte moderne stil med tilføjelse af tilbehør, der er typisk for orientalske bade. Akryl badekar her - med en usædvanlig spejlfinish

Badeværelse i ægte moderne stil med tilføjelse af tilbehør, der er typisk for orientalske bade. Akryl badekar her – med en usædvanlig spejlfinish

Regler for pleje af badeværelset

Akryl badekar kræver særlig pleje

Akryl badekar kræver særlig pleje

Det gode ved akryl sanitetsartikler er, at det ikke kræver kompleks og dyr vedligeholdelse. Tværtimod kan du klare dig med det, der er i ethvert hjem. Og alligevel er der visse regler.

 1. Du skal vaske skålen regelmæssigt..
 2. Brug ikke pulvere eller produkter, der indeholder kridt, alkohol, acetone eller ammoniak til rengøring. Det samme gælder metalvaskeklude..
 3. Renser perfekt vægge og bund af almindelig flydende sæbe, gel eller opvaskemiddel.
 4. For at forhindre dannelse af plak på grund af hårdt vand skal du tørre skålen efter vask med en blød klud til rengøring.
 5. Genstridig snavs kan vaskes af med tandpasta uden mikrogranuler eller vand, hvortil der tilsættes citronsaft eller eddike.
 6. Badet skal beskyttes mod varme genstande: tændte stearinlys, tændstikker, cigaretter, varme ostemasse, gryder.
 7. Tab ikke tunge genstande i beholderen, når du vasker: gryder, håndvægte, bassiner, spande.
 8. Badende dyr på en gummimåtte. Brug den til at lægge et bassin eller en spand i et badekar..
 9. Blegemiddel og vaskemidler indeholder slibemidler og aktive ingredienser. Derfor bør du ikke lægge dit linned i blød i badet..

Privat hus loftsværelse med badeværelse

Privat hus loftsværelse med badeværelse

Firkantet badeværelsesskål med afrundede hjørner ser meget flot ud

Firkantet badeværelsesskål med afrundede hjørner ser meget flot ud

Behandl badet med omhu, så vil det glæde dig med dets udseende i lang tid.

Restaurering af akryl i badet

På grund af uforsigtig håndtering, temperaturfald i vandet eller tidsfaktor kan skålen forringes. Dette kan ske, selvom du ved, hvordan du rengør dit badekar i akryl. Men ridser i bunden, chips, revner i siderne eller endda huller er ikke en grund til at udskifte beskadigede VVS med en ny. Alt kan rettes.

Gør-det-selv reparation af et akryl badekar

Gør-det-selv reparation af et akryl badekar

Små ridser er beskyttet med nul sandpapir og derefter poleret med en pasta og klud. I vanskelige tilfælde bruges en genoprettende sammensætning: flydende akryl med en hærder. Reparationens sammensætning vælges afhængigt af, hvordan badet blev lavet.

 • Produktet indeholder polymethacrylat. Velegnet til vakuumdannende bade. Kan du huske, om produktet var pakket i en beskyttende film på salgstidspunktet? I sådanne modeller er tykkelsen af ​​det øverste lag fra 2 til 5 mm.
 • Produktet indeholder polyesterharpikser. Velegnet til støbt akryl eller spraybade. I dette tilfælde skal du se på badets snit – overfladelaget vil være omkring 1 mm.

Små buler forsvinder, hvis der hældes flydende akryl i dem. Når produktet er hærdet, skal du gå med sandpapir og polere.

Fyld badet med flydende akryl

Fyld badet med flydende akryl

En revne er ikke en sætning. For at lukke det skal du bruge en reparationsleje og et passende reparationssæt. Først glattes revnen med sandpapir på begge sider. På begge sider af revnen skal du lave 1 mm huller, så revnen ikke vokser. Nu er det godt at rengøre og tørre revnen, anvende en forberedt to-komponent reparationsforbindelse (base + hærder) på den og huller. Fordel jævnt med applikatoren og lad tørre. Derefter slibes og poleres.

Hvis der bruges reparationstape i stedet for akrylepoxy, er trinene ens. Lav huller, rengør, vask, tør. Klæb tapen fast med den klæbende side med et mellemrum på 1 cm. Lad den tørre, polere.

Det sorte bad ser meget imponerende ud

Det sorte bad ser meget imponerende ud

Rustikt badeværelse placeret på loftetagen

Rustikt badeværelse placeret på loftetagen

Huller i skålen og chips kan også repareres:

 1. groft kit påføres, indtil der opnås et ensartet lag;
 2. når det hærder – sandpapir;
 3. nu er det tid til fint spredte reparationssæt;
 4. og igen sandpapir;
 5. den sidste fase – behandling med polish.

Hvis du virkelig er bange for at lave reparationen selv, skal du invitere specialister. Bortset fra materialeprisen vil selve arbejdet imidlertid koste halvdelen af ​​omkostningerne ved VVS, der skal repareres..

Mosaik murværk på badeværelset i asiatisk stil

Mosaik murværk på badeværelset i asiatisk stil

Akryl badekar er et godt valg til moderne interiør

Akryl badekar er et godt valg til moderne interiør

Vertikal landskabspleje over et fritstående badeværelse

Vertikal landskabspleje over et fritstående badeværelse

Anmeldelser siger, at akrylbadekaret er værd at købe. Standard eller asymmetrisk, hvid eller farvet, i forskellige størrelser – de er velkomne og velkomne i vores badeværelser. Og ved du, hvad du skal rengøre et akrylbadekar, forlænger du dets levetid..