Glasgardiner til badeværelset (50 billeder)

Glasgardiner til badeværelset (50 billeder)

Gardinet på badeværelset er et ret betydeligt møbel. Ud over dets hovedfunktion i at beskytte gulvet mod fugtindtrængning, kan det være et glimrende dekorativt element. De særlige forhold i lokalerne tvinger til en omhyggelig tilgang til valg af materiale, som skal have særlige egenskaber. Den bedste løsning kan være glasgardiner, som har mange fordele i forhold til deres kolleger fra andre materialer. Hvorfor? Du vil lære mere om dette i en yderligere artikel. Vi vil også give nogle tips til, hvordan du vælger det rigtige produkt, og hvad du skal tage højde for..

Fordele og ulemper

Tilstedeværelsen af ​​glas er stadig mere almindelig i boliginteriører – skillevægge, dekorative elementer og endda møbler er lavet af det. Dette skyldes det faktum, at moderne teknologier har opnået produktion af glas så holdbart, at det kan bruges uden frygt i miljøet. Desuden er materialets dekorative kvaliteter, de mange måder at dekorere det påfaldende, hvilket gør det muligt at vælge det design, der er bedst egnet i stil og farve. Hvad er fordelen ved glasgardiner til badeværelset? De største fordele, takket være hvilke materialet blev populær, omfatter følgende:

– Absolut modstandsdygtighed over for høj luftfugtighed og ekstreme temperaturer – glas er ikke udsat for forfald, korrosion og andre negative ændringer, hvilket fører til en lang levetid (nogle producenter fastsætter en garantiperiode på op til 15 år);

– Sikkerhed – materialet er grundigt hærdet og har særlige urenheder, takket være det har superhøj styrke. Selvom det går i stykker, hvilket er ekstremt sjældent, vil store fragmenter have afrundede kanter, der ikke vil forårsage skade;

– Mange dekorationsmuligheder, herunder at gøre overfladen helt mat for at beskytte badeværelsesskålen mod nysgerrige øjne, få et farverigt mønster, der bliver en accent på møblerne, eller efterlade en gennemsigtig struktur, der vil bringe lethed til interiøret (vi vil tale mere om dekorationsmetoder senere);

– Glasskærmen kan tage fuld del i zoneringen af ​​et lille rum samt adskille området til at tage et brusebad.

Hvad angår den lette vedligeholdelse, er spørgsmålet temmelig kontroversielt. På den ene side er det for at bevare en ren overflade nok at tørre den af ​​med en tør klud efter hver vandbehandling. Fra hygiejnens synspunkt skal glasset periodisk behandles med specielle forbindelser for at undgå udseende af parasitære organismer. Ulemperne inkluderer de høje omkostninger ved nogle typer glasskærme, men et stort udvalg af produkter på markedet giver dig mulighed for at vælge en mere budgetmæssig mulighed..

Badeværelsesgardiner - fordele og ulemper Badeværelsesgardiner - fordele og ulemper

Typer af glasgardiner til badeværelset

Glasgardiner har en række sorter, der er klassificeret afhængigt af design og åbningssystem. Gardinerne kan have en ramme, som består af en metal- eller plaststruktur, eller de kan være rammeløse. I sidstnævnte version er alle elementerne i produktet forbundet med hinanden ved hjælp af beslag. Hvilken man skal vælge afhænger af personlige præferencer såvel som rummets forhold: dets design, størrelse, tilstedeværelsen af ​​smarte finish og VVS, møblerarrangement. Alle typer kan konventionelt opdeles i følgende kategorier:

Hængslede gardiner

Det mest velkendte system for alle er, når gardinerne åbnes som standarddøre. Dette design er godt til rummelige værelser. Du kan også vælge en model, hvor dørene åbner indad for ikke at rodet op i rummet. Her er håndtagene et uundværligt element, uden hvilket betjeningen bliver meget mere kompliceret. Dette design ser godt ud, når badekarret er placeret i en fordybning og har sidevægge..

Typer af badeværelsesgardiner - Svingende gardiner Typer af badeværelsesgardiner - Svingende gardiner Typer af badeværelsesgardiner - Svingende gardiner

Glidende gardiner

Sådanne designs repræsenterer et rumdøråbningssystem, hvilket er ganske praktisk, kræver ikke ekstra ledig plads. Den ideelle mulighed ville være døre med håndtag – så bliver glasoverfladen mindre snavset..

Typer af badeværelsesglas gardiner - glidende gardiner Typer af badeværelsesglas gardiner - glidende gardiner Typer af badeværelsesgardiner - glidende gardiner

Statiske gardiner

Måske er dette den enkleste mulighed med hensyn til tilgængeligheden af ​​mekanismer – de er simpelthen fraværende her. Gardinet er en glasplade installeret permanent uden mulighed for at flytte eller folde, hvilket ofte reducerer omkostningerne. Denne mulighed bør overvejes for mennesker, der lider af klaustrofobi, når frygten for at være i et begrænset rum kan føre til psykologisk stress..

Statiske gardiner kan være store og dække rummet fra badekarets kant til loftet eller være til stede som dekorative elementer, der afgrænser området for at tage vandprocedurer (i dette tilfælde er de ikke udstyret med funktionen til at beskytte interiøret mod fugtindtrængning).

Typer af badeværelsesgardiner - Statiske gardiner Typer af badeværelsesglasforhæng - Statiske gardiner Typer af badeværelsesglasforhæng - Statiske gardiner

Foldeskodder

I dette tilfælde taler vi om gardiner, der foldes som et harmonika. Strukturer er i stand til effektivt at understrege individualiteten og stilen i det overordnede design af rummet. Strukturelt er produkterne flere glasplader fastgjort til hængsler. Et betydeligt plus er muligheden for helt at folde gardinet, hvis der er et sådant behov..

Typer af badeværelsesglas gardiner - Folding Gardiner Typer af badeværelsesglas gardiner - Folding Gardiner Typer af badeværelsesglas gardiner - Folding Gardiner

Badeværelse Glas Gardin Design

Vi har allerede nævnt tidligere, at glas kan blive en ægte dekoration af interiøret. I små badeværelser er transparente modeller passende, som ikke blokerer rummet, så lysstrømme kan komme ind i alle hjørner. Hvis der er behov for at lukke området fra nysgerrige øjne, for eksempel i en stor familie, hvor badeværelset er kombineret, kan du købe matte lærreder. De dækker området fuldstændigt og giver også interiøret flere lette noter..

Ofte stræber ejerne efter at diversificere monokromatisk interiør for at gøre dem mere farverige og originale. I dette tilfælde ville den enkleste mulighed være at anvende vinylklistermærker på lærredet, hvilket vil give en vis charme, og når designet keder sig, kan de let rengøres fra overfladen. En overkommelig mulighed er også at dekorere glasskærmen med selvklæbende fugtbestandige film, hvis billeder er ret farverige..

Mønstre og ornamenter på glasgardiner ser smukke ud, som gentager de mønstre, der er til stede i rummet (for eksempel i vægfliser). I processen med fremstilling af produkter kan der bruges en dekorationsmetode som fotoprint, som giver dig mulighed for at anvende fremragende billeder på glasplader..

Badeværelse Glas Gardin Design Badeværelse Glas Gardin Design Badeværelse Glas Gardin Design

Hvad du skal overveje, når du vælger?

Sammenfattende kan følgende punkter fremhæves, som kræver særlig opmærksomhed, når de vælger glasskærme til badeværelset. Først og fremmest er det nødvendigt at klart bestemme størrelsen og forstå, hvilken slags område de skal dække. Hvis rummet er ret rummeligt, kan du vælge muligheden med hængslede døre, og til små rum er rum eller harmonika -døre velegnede. De vil også være den bedste mulighed for hjørnebade og brusere..

Det er nødvendigt at vurdere behovet for at skjule rummet til at tage vandprocedurer for nysgerrige øjne – hvis badeværelset er et uafhængigt rum, er det bedre at ty til at installere gennemsigtige produkter, der ikke “stjæler” rummet. Når badeværelset er kombineret, eller der er husholdningsapparater på dets område (f.eks. En vaskemaskine), som andre familiemedlemmer kan have brug for, kan du bruge frostede gardiner eller dem med mønster.

Det er også nødvendigt at tage højde for, at strukturer med en ramme anerkendes som sikrere og mere holdbare. En af nyhederne er den seneste udvikling af en glasmodel med en anti -dryp -belægning – stænk af vand, der rammer overfladen uden at blive ved med at løbe ned, så lærredet kan forblive tørt.

Når du vælger en model, er det nødvendigt at være særlig opmærksom på mekanismens funktion – tilstedeværelsen af ​​knirk og støj ved åbning kan indikere strukturens lave kvalitet og skrøbelighed. Det er kun værd at være opmærksom på pålidelige producenter..

Glasgardiner til badeværelset - Hvad skal man overveje, når man vælger Glasgardiner til badeværelset - Hvad skal man overveje, når man vælger