Design af et lille badeværelse (100 fotos)

Design af et lille badeværelse (100 fotos)

At skabe et vellykket design til et lille badeværelse, så alt er smukt og funktionelt nok, er ikke en let opgave. I dette tilfælde er det nødvendigt omhyggeligt at bruge et lille område, tage hensyn til al ergonomisk funktionalitet og kombinere de yderst nødvendige detaljer om situationen. Derudover har hver person brug for ledig plads, hvilket også er vigtigt for et badeværelse. I denne artikel vil vi fortælle dig om de forskellige muligheder og design “tricks”, der hjælper dig med at skabe et behageligt, stilfuldt interiør.

Indretning af et lille badeværelse

Når du starter reparationer i et lille badeværelse, kan du overveje at udvide det ved at nedrive den skillevæg, der adskiller badeværelset. I dette tilfælde vil du modtage ekstra plads, der giver dig mulighed for at installere de nødvendige møbler, VVS eller store apparater..

I et lille rum skal du prøve at få mest muligt ud af hjørneområderne. Du kan foretrække en brusekabine i stedet for et badekar, en hjørnesink med et skab, som bliver en kompakt opbevaring til forskellige badeværelsestilbehør og rengøringsmidler.

Spejle er en integreret del af badeværelset, men hvis du installerer store spejlpaneler, kan du udvide rummet betydeligt på et visuelt niveau. Efterbehandlingerne vil også bidrage til denne effekt – lodrette mønstre vil “strække” væggene op, og vandrette dem vil udvide dem. Det diagonale arrangement af mønstre på væggene vil tilføre rummet dynamik og give atmosfæren en forfriskende note. Hvis du placerer gulvfliserne på denne måde, kan du visuelt øge overfladearealet..

Hvis badeværelset har dimensioner ikke mindre end 5-6 kvm, ville en god mulighed være at organisere en gipsplade falsk væg, som vil skjule al synlig kommunikation og installere suspenderet VVS.

Alle disse nuancer bør tages i betragtning, selv på stadiet af udviklingen af ​​et designprojekt til et lille badeværelse, tænk over placeringen af ​​belysningsarmaturer, behovet for visse møbler, VVS og afvise overdrevne.

Design af lille badeværelse - Layout Design af lille badeværelse - Layout

Farveløsninger

Valget af farveskema til et lille badeværelse afhænger af de personlige præferencer hos dem, der vil tage vandprocedurer her. Nogen er mere behagelig at være i et roligt monokromt miljø, mens andre ikke kan forestille sig et design uden lyse accenter. Den eneste advarsel vedrører en mørk palet, som ikke tilrådes at implementere i store mængder for ikke at forværre effekten af ​​et stramt rum..

Hvid er den mest acceptable farve til et lille badeværelse. Men, ser du, et værelse fuldstændigt fyldt med hvid maling minder dig om en ubehagelig hospitalslejlighed, så du skal passe på introduktionen af ​​ledsagende nuancer. Da hvid er “gode venner” med alle regnbuefarver, bliver det ikke svært..

Beige paletten til et lille badeværelse er ikke mindre alsidig – den kan kombineres med næsten ethvert farveskema og virker beroligende på psyken. Brun farve er en glimrende allieret, hvormed du kan diversificere situationen, skabe klare linjer og velordnet dekoration.

Sarte toner af blå og grøn er mest karakteristiske for et værelse designet til vandbehandlinger. De skaber en let, afslappet atmosfære, der passer perfekt til de fleste moderne stilarter..

Design af lille badeværelse - farver Design af lille badeværelse - farver Design af lille badeværelse - farver Design af lille badeværelse - farver

Finisher og materialer

Valget af efterbehandlingsmaterialer er ret stort, og du skal vælge dem, der er mest egnede til badeværelsets mikroklima med dens høje luftfugtighed og hyppige temperaturændringer..

Etage

Når du udstyrer gulvet i et lille badeværelse, kan du udstyre det med et ekstra lag vandtætning, som sparer naboer for oversvømmelser og hjælper med at undgå unødvendige økonomiske omkostninger i tilfælde af en oversvømmelse. En god løsning ville også være arrangementet af et “varmt gulv” -system, som giver ekstra komfort i rummet..

Keramiske fliser på markedet med et stort udvalg er ideelle. Selvnivellerende gulve ser ikke mindre interessante ud, især dem med 3D-billeder. En mere økonomisk måde kan overvejes at afslutte med fugtbestandigt laminat eller linoleum, men derfor er deres levetid meget kortere..

Design af lille badeværelse - gulvafslutning Design af lille badeværelse - gulvfinish Design af lille badeværelse - gulvfinish

Vægge

Til væggene i badeværelset er der mange designmuligheder, som omfatter maling med akryl- eller vandbaserede sammensætninger, installation af PVC-paneler, keramiske fliser. Tapet, uanset hvor fugtbestandigt de har, er stadig værd at give op – i et lille, dårligt ventileret rum holder de ikke længe, ​​og hvis du placerer dem, så udelukkende væk fra zonen for accept af vandprocedurer.

Design af lille badeværelse - Vægdekorationer Design af lille badeværelse - Vægdekorationer

Loft

Hvis du beslutter dig for at male loftsoverfladen, skal du huske på, at dette kræver perfekt justering, hvilket ikke alle er en omkostningseffektiv løsning. I dag er der materialer som fugtbestandig gipsvæg og spændingsplatforme, der gør det muligt at undvære en omhyggelig justering, organisere forsænket belysning og væsentligt omdanne badeværelsets æstetik..

Design af lille badeværelse - Loftsfinish Design af lille badeværelse - Loftsfinish

VVS og møbler til et lille badeværelse

I et lille badeværelse udskiftes skålen ofte med et brusekabine, der ser meget mere kompakt ud. Hængende VVS, der understreger den teknologiske modernitet i miljøet, samt møbler og gardiner af glas, hjælper med at gøre rummet mere luftigt og forenkle rengøringen..

For at optimere badeværelsets ergonomi, såsom møbler som åbne hylder, et hjørneservant med vaskeskab, en håndvask bordplade hængende over badekarret, hvorpå du kan placere badetilbehør, giver dig mulighed for at optimere badeværelsets ergonomi. Pladsen under badeværelset kan også let omdannes til en rummelig opbevaring til vaskemidler og rengøringsmidler. Ofte bruges rummet over hoveddøren til at rumme en vid åben hylde – dette arrangement efterlader det næsten usynligt og fylder ikke det allerede lille område af badeværelset op.

Det er bedre at placere vaskemaskinen under håndvasken, hvor pladsen normalt er tom, en mere æstetisk mulighed er at skjule den i et natbord med en lukkende dør.

Lille badeværelsesdesign - VVS og møbler Lille badeværelsesdesign - VVS og møbler Lille badeværelsesdesign - VVS og møbler

Belysning og indretning

Et lille rum kræver god belysning, især hvis lyse og mørke farver er involveret i dekorationen. Her er det nødvendigt at organisere hovedbelysningen – for at installere en loftslampe eller et spotbelysningssystem samt tilføje flere lokale lyskilder, for eksempel lampe, der belyser et spejl, belysning af en brusekabine og nogle gange gulvet.

Dekorationer passer meget pænt ind i rummet på et lille badeværelse. Ofte spiller mønstre af efterbehandlingsmaterialer, originale lamper, lyse tekstiler en rolle. Afhængigt af designstilen kan du placere ekstra tilbehør – skaller, vinylklistermærker, levende blomsterpotter.

Design af lille badeværelse - belysning og indretning Design af lille badeværelse - belysning og indretning

Interiør stilarter

Det stilfulde design af lokalerne taler altid om ejernes gode smag, deres ønske om at transformere og effektivisere deres liv så meget som muligt. Selv det mindste badeværelse kan designes i enhver retning, underlagt visse krav. Overvej et par populære stilarter!

Lille badeværelse i klassisk stil

Selvom indstillingen antyder et bredt omfang, er det ganske muligt at passe det ind i rammerne af et lille badeværelse. Til dekoration bruges oftest lyse keramiske fliser, muligvis med efterligning af natursten. VVS og møbler har afrundede former, beslag med strejf af forgyldning eller bronze. Lysekroner og stukelementer giver en særlig chic.

Lille badeværelse i klassisk stil - Indretning Lille badeværelse i klassisk stil - Indretning

Lille badeværelse i stil med minimalisme

Den mest lakoniske og praktiske af alle retninger, derfor er den bedst egnet til indretning af et lille badeværelse. Farvepaletten præsenteres i hvide, beige eller grå nuancer. Her er indretningen næsten helt fraværende – den erstattes af kombinationskombinationer af efterbehandlingsmaterialer med geometriske buler, meget lys, glas og spejloverflader.

Lille badeværelse i stil med minimalisme - Indretning Lille badeværelse i stil med minimalisme - Indretning

Lille badeværelse i øko-stil

Denne stil gør badeværelset til et rigtigt afslapningsområde. Møblerne skal være så tæt som muligt på det naturlige miljø – keramiske fliser eller anden trælignende beklædning, flora- og faunaelementer i indretning og tilbehør, VVS -inventar og møbler med glatte linjer samt forskellige stilfulde ting: træhylder, bløde grønne tæpper, kunstige vinstokke, skalkompositioner osv..

Eco Style lille badeværelse - Indretning Eco Style lille badeværelse - Indretning

Lille badeværelse i japansk stil

Style kan forvandle et lille badeværelse til et rigtigt kunstværk, hvor minimalisme grænser op til materialernes naturlige skønhed og originalitet. Neutrale varme nuancer af beklædning, træmøbler, en døbefont, der minder om en ægte ofuro, elementer af japanske shoji -skillevægge, bambus og planteindretning – alt dette vil understrege æstetikken i den stigende sols land.

Japansk stil lille badeværelse - Indretning Japansk stil lille badeværelse - Indretning

Lille badeværelse i retrostil

Antikt design vinder popularitet på det seneste og kan være en rentabel løsning til et lille værelse. Det er nok at hente træmøbler fra 50’erne, 70’erne, et par håndlavede tæpper og gardiner, en støbejern- eller stålfont, et massivt spejl med spor af mange års slid – og voila! Vintage badeværelse til din rådighed.

Retro lille badeværelse - Indretning Retro lille badeværelse - Indretning

Indretning af et lille badeværelse – foto

Flere løsninger til design af et lille badeværelse er præsenteret i vores galleri. Her kan du stifte bekendtskab med illustrative fotoeksempler på brugen af ​​forskellige metoder til at udvide rummet, dets rationelle og æstetisk attraktive arrangement. Glad udsigt!

Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto Indretning af et lille badeværelse - foto

Video: Lille badeværelse – Interiørideer