Badeværelse i skandinavisk stil (+60 fotos)

Badeværelse i skandinavisk stil (+60 fotos)

I moderne hjem har badeværelset længe ophørt med at spille en rent praktisk rolle. Det er designet på samme niveau som stuen og soveværelset, og forsøger at bevare den stilistiske enhed i rummet. Du kan gå funktionaliteten til side eller ofre den med fokus på indretningen. Badeværelsesdesign i skandinavisk stil vil være det “gyldne middelvej”, der forener disse to indvendige komponenter.

Stil funktioner

Smukke og funktionelle ting skal være tilgængelige for middelklassen, og boliger skal have en venlig og behagelig atmosfære. På sådanne principper blev den skandinaviske stil født i Nordeuropa for et halvt århundrede siden for at sprede sig til resten af ​​kontinentet i vores tid. Du behøver ikke at være en rationel svensker for at sætte pris på dem..

Det er svært at trække klare grænser mellem stilarter, når selv historiske tendenser transformeres under pres fra den moderne verdens behov. Scandinavian har sit eget visuelle image, som er i skæringspunktet mellem minimalisme og nordisk land. Det skaber en følelse af renlighed, åbenhed, komfort i interiøret og består af følgende elementer:

1. Lys og plads. Det barske nordlige klima glæder sjældent med solen, så det lyse interiør kompenserer for denne ulempe..

2. Monokrom. Hjemmet skal være behageligt – det betyder tilsyneladende fravær af stress. Farveskemaet med neutrale nuancer, karakteristisk for retningen, forpligter ikke til noget, lægger ikke pres på beboerne, men giver en følelse af frihed.

3. Funktionalitet. Møbler har praktisk, indre indhold og har til formål at gøre livet mere bekvemt.

4. Minimalisme. Rummet skal være holistisk og ikke fragmenteret af mange objekter. Skønhed kommer fra flydende linjer, geometriske former, teksturer, farvekombinationer. Lyse accenter understreger kun den overordnede sammensætning.

5. Naturlighed. I de nordiske lande, hvor industrialiseringen var lidt sent, har håndværkstraditioner slået dybere rod. Dette er en af ​​grundene til populariteten af ​​naturlige råvarer som grundlag for møbler eller dekoration. Den anden ligger naturligvis i deres naturlige skønhed og livlige energi, takket være hvilket træ indtager en førende position i interiøret..

I badeværelset er det vanskeligere at følge designkanoner, da særlige forhold og et relativt lille område dikterer deres egne regler. Men den skandinaviske stil vil perfekt matche rummet og bringe nordisk friskhed sammen med hjemmekomfort..

Skandinavisk stil badeværelsesindretning - Funktioner

Skandinaviske badeværelsesfarver

Et badeværelse af enhver størrelse vil se rummeligt ud, hvis du vælger en lakonisk palet af nuancer. Tilstedeværelsen af ​​vinduer og naturligt lys vil kun øge effekten, og kunstig belysning vil give et moderne look..

hvid farve

Frostig friskhed og snedækkede afstande – en usynlig ledsager af interiøret, inspireret af de skandinaviske landskaber. Hvid kan fungere som et farvecenter eller en forbindelse mellem andre nuancer. Det bruges til væg- og loftspynt så ofte, at det er blevet en uskreven regel. Du kan diversificere en sådan belægning efter materialets tekstur samt en kombination med andre beklædningsmuligheder..

I et badeværelse i skandinavisk stil øges koncentrationen af ​​hvidt med VVS-armaturer. Den renhedsfølelse, som denne farve skaber, stemmer fuldstændigt overens med formålet med rummet..

Skandinavisk stil badeværelsesdesign - Hvid Skandinavisk stil badeværelsesdesign - Hvid

Lyse accenter

Tror ikke, at den skandinaviske stil er ensformig. Dens monokrome kan fortyndes med rige, men ikke “prangende” nuancer, der er udformet i små detaljer. I betragtning af den universelle hvides dominerende position vil det ikke være svært at skabe en harmonisk kombination her..

Kølige eller lyse nuancer af blå, grøn, sjældnere orange og gul er perfekte til sådan et interiør. Den sorte farve, som er karakteristisk for den finske variation af stilen, hjælper med at skabe rummets grænser..

Til implementering af lyse accenter bruges indretning eller tekstiler hovedsageligt. Gulvbelægning, som i ethvert rum skal være flere nuancer mørkere end vægbeklædning, kan også blive centrum for kontrasterende kombinationer..

Skandinavisk badeværelsesdesign - Lyse accenter Skandinavisk badeværelsesdesign - Lyse accenter

Naturlige nuancer

I skandinavisk stil skyldes naturlige skalaer tilstedeværelsen af ​​naturlige materialer. Dette er en anden grund til den behagelige atmosfære i sådanne interiører: jo tættere de er på naturen, jo friere føler beboerne..

Lys eller mørkt træ er til stede i form af møbelfyldning, og sten bruges til dekoration. Sådanne detaljer “livner” badeværelset og bryder stereotypen af ​​designets “sterilitet”.

Skandinavisk badeværelsesdesign - Naturtoner Skandinavisk badeværelsesdesign - Naturlige toner

Finisher og materialer

Badekaroverflader kommer ofte i kontakt med vand og udsættes også for høje temperaturer. I denne forbindelse vælges efterbehandlingsmaterialer under hensyntagen til deres egenskaber og kun eftervisuelle kvaliteter..

Etage

Det er bedre ikke at eksperimentere her, vælge keramiske fliser. Det præsenteres i en bred vifte af farver, mønstre, teksturer, har styrke og holdbarhed.

Du kan vælge ensfarvede farver for at skabe et mere stramt design eller vælge et produkt med geometriske mønstre. Retningen indebærer brug af etniske nordiske motiver, hvis stilisering ser godt ud på gulvet.

Skandinavisk stil badeværelsesdesign - gulvfinish Skandinavisk stil badeværelsesdesign - gulvfinish

Vægge

Flisen bruges også til vægbeklædning, og giver dig nogle gange mulighed for at udskifte natursten med en efterligning af høj kvalitet. Varianter af den sekskantede form, der ligner honningkager, er meget populære..

I de rummelige badeværelser kan fliser kombineres med andre materialer. Dæk for eksempel væggene med gips eller træpaneler i et område med mindre luftfugtighed. Mosaik bruges ofte til en indbygget brusekabine..

Efterbehandling af hvide mursten vil være et interessant alternativ til fliser. Du skal bare bekymre dig om at påføre en fugtbestandig belægning på forhånd..

Skandinavisk stil badeværelsesdesign - Vægdekorationer Skandinavisk stil badeværelsesdesign - Vægdekorationer

Loft

Fra loftet i et badeværelse i skandinavisk stil kræves der ikke meget – det skal være fladt og lyst. Hvis den originale overflade ikke har mærkbare fejl, kan du klare dig med almindelig kit og hvid maling og vælge fugtbestandige muligheder.

I et værelse med høje vægge ser stræklofter i enkelt niveau ud af PVC-film perfekt. Dette design forringes ikke af fugt og er også meget holdbart. Den er velegnet til montering af forsænket lys. Den største ulempe er et tyndt lærred, der kan blive beskadiget af gennemborende genstande.

Skandinavisk stil badeværelsesdesign - loftsfinish Skandinavisk stil badeværelsesdesign - loftsfinish

Badeværelsesmøbler

Møbler i skandinavisk stil skal være så funktionelle, enkle og kompakte som muligt, og layoutet bør antage tilstedeværelse af rummelige områder til bevægelse.

Et badeværelsesmøbelsæt kan kun indeholde de vigtigste ting, som undertiden er begrænset af opbevaringsplads. Disse omfatter vægmonterede eller gulvskabe, der passer under vasken. Indbyggede konstruktioner er ikke ualmindelige. Hængekroge og stiger anbefales til badekåber og håndklæder.

Store badeværelser kan have et lille opholdsområde med stole eller bænke. Denne løsning vil skabe en behagelig, afslappende atmosfære i interiøret..

Møbeldesignet er minimalistisk, symmetrisk og geometrisk korrekt. Hvis rummets finish er med en mat overflade, kan træobjekter lakeres for kontrast og omvendt..

Skandinavisk stil badeværelsesdesign - møbler Skandinavisk stil badeværelsesdesign - møbler

VVS

Når du køber sanitetsartikler i skandinavisk stil til et badeværelse, kommer hovedspørgsmålet op: et badekar eller en brusekabine? Svaret afhænger af ejernes behov og områdets størrelse. Hvis pladsen tillader det, kan du placere begge emner. Men i tilfælde af en begrænset kvadratmeter vil rationelle indbyggere i Nordeuropa foretrække at tage et brusebad, da det af hygiejniske årsager er bedre at vaske under rindende vand.

Uanset hvilken mulighed du vælger, skal VVS -designet passe til stilen. Et akryl badekar kan være med en trekantet eller afrundet skål, selvom standard rektangulære modeller heller ikke mister deres relevans. Indbyggede brusekabiner ser mest organiske ud i forhold til enkeltstående moderne design.

Hængende håndvaske, toiletskåle, bidet bruges til at spare plads og skabe effekten af ​​vægtløshed i rummet. VVS -armaturer er normalt lavet af metal, der smelter problemfrit ind i badeværelsets naturlige atmosfære.

Skandinavisk badeværelsesdesign - VVS Skandinavisk badeværelsesdesign - VVS

Indretning og belysning

Minimalismen i den skandinaviske stil betyder ikke fuldstændigt fravær af dekorative elementer. De skiller sig bare mindre ud og kombinerer ofte en praktisk funktion..

Tekstiler hjælper med at diversificere det nordiske badeværelse: håndklæder med initialer og tæpper med geometriske mønstre. Selv badekåber på skærmen skal passe ind i designet..

Ifølge reglerne er spejle med en udskåret ramme ikke tilladt, men til dekoration er det værd at eksperimentere med deres form: rund, trekantet, diamantformet.

Det særlige ved et badeværelse i skandinavisk stil er, at selv vasketøjskurven kan være centrum for opmærksomheden. Flet, tekstilbeholdere eller sæt til sortering af tøj efter farve ser godt ud – i rationalismens ånd.

Intet supplerer den naturlige atmosfære som potteplanter. De kan placeres på gulvet og andre vandrette overflader.

For ensartet at belyse hvert område af rummet er det nødvendigt at tænke over et belysningssystem på flere niveauer. Den indeholder en central del (lamper indbygget i loftet, sconces) og en lokal del (belysning over spejlet, i brusebadet).

Skandinavisk badeværelsesdesign - Indretning og belysning Skandinavisk badeværelsesdesign - Indretning og belysning Skandinavisk badeværelsesdesign - Indretning og belysning

Design i lille badeværelse i skandinavisk stil

Skandinavisk stil er fokuseret på menneskers behov, hvilket gør den velegnet til dekoration af rum i alle størrelser og layout.

Dens karakteristiske hvide farve udvider visuelt interiøret. Kompakte møbler fylder ikke meget. Lakoniske former deler ikke designet såvel som dekorative elementer..

At nægte et badeværelse til fordel for et brusebad vil være en praktisk løsning for en lille størrelse. I stedet for skabe med facader er der åbne hylder. Store spejle og glans tilføjer visuelt volumen til rummet.

Indretning af lille badeværelse i skandinavisk stil Indretning af lille badeværelse i skandinavisk stil Indretning af lille badeværelse i skandinavisk stil

Skandinavisk stil badeværelsesdesign – foto

Ro og harmoni bringes ved blot at overveje nordisk interiør, for slet ikke at tale om at bo i dem. Vi har udarbejdet et udvalg af smukke badeværelser i skandinavisk stil, og vi håber, at de vil inspirere dig til at træffe den rigtige beslutning. Glad udsigt!

Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto Skandinavisk stil badeværelsesindretning - foto

Video: Badeværelse i skandinavisk stil – Interiørideer