Znamenitosti Chicaga: Bijenale arhitekture 2015. jedno je od njih

Bijenale arhitekture znamenitosti Chicaga 2015. moderna arhitektura

Osim znamenitosti Chicaga: Bijenale arhitekture

Sljedeće izdanje Bijenale arhitekture u Chicagu. U potrazi za zanimljivim izvješćima o tome naišli smo na uzbudljiv članak Aarona Betskyja.

Bijenale arhitekture u Chicagu 2015

Vijesti iz Bijenala arhitekture znamenitosti Chicaga 2015

Centar Chicaga iz ptičje perspektive

Bijenale arhitekture u centru grada u središtu Chicaga

Paralele između znamenitosti Chicaga i urbanog dizajna s jedne strane i lika samog Bijenala s druge strane otkrile su nam da su posebno zanimljive. Kako sam Betsky naglašava, promatrajući tri stvari postaje jasno sljedeće: Kontrast između težine stare arhitekture i lakoće građevine orijentirane na budućnost može se osjetiti jasnije nego ikad prije.

Moderna arhitektura u Chicagu

Bijenale arhitekture znamenitosti Chicaga 2015 Chicago

Cloud gate 

Bijenale arhitekture znamenitosti Chicaga, Cloud Gate, 2015

Bijenale arhitekture u Chicagu i druge znamenitosti u kontekstu urbanog krajolika

Kako ističe Aaron Betsky, atrakcije Chicaga često je teško pronaći unutar urbanog krajolika. Čini se da nekako igraju sporednu ulogu uz vrlo visoke moderne zgrade. To se odnosi, na primjer, na Umjetnički institut, Gradsku vijećnicu i Muzej suvremene umjetnosti, a zgradu Bijenala također je pomalo komplicirano locirati u tom smislu. Inače, ovo je bivša zgrada Čikaškog kulturnog centra.

Art Institute of Chicago 

Art Institute of Chicago Atrakcije u Chicagu

Muzej moderne umjetnosti u Chicagu

muzej moderne umjetnosti znamenitosti Chicaga

Zeleni krov gradske vijećnice Chicago

Bijenale arhitekture gradske vijećnice Chicago znamenitosti 2015

E.plutajuća izložba

Kontrast između čvrste stare konstrukcije i plutajućih vizija budućnosti također je jasan iz samog Bijenala. Unutar temeljne građevine nalaze se djela arhitekture koja se ponekad čine lakšima od zraka. U tom smislu posebno su upečatljiva djela arhitekata Tomása Saracena, Selgas Canoa, Moon Hoona, kao i korejskog pejzažnog studija Gang.

 Kiosk Chicago Lakefront

Vijesti o Bijenalu arhitekture u Chicagu 2015

Na izložbi se mogu vidjeti slike, a ne makete zgrada

Bijenale arhitekture u Chicagu ne prikazuje nikakve modele zgrada, samo slike. Oni ilustriraju stvarnost u perspektivi. Dakle, oni predstavljaju viziju njihovog daljnjeg razvoja usmjerenog na budućnost.I ovdje ponovno otkrivamo ovaj kontrast, posebno što se tiče čikaškog krajolika i znamenitosti. Ironično, naglašava Aaron Betsky, na slikama Bijenala ima mnogo slika zgrada iz 1960 -ih i 1970 -ih.

Bijenale u Chicagu također je inovativan prikaz arhitekture. Međutim, ne oslanja se na vizualni prikaz stvarnosti, već oslikava viziju onoga što ona može biti. To je tipično za modernu arhitekturu općenito. Veliki dio njihovih najsuvremenijih djela nalazimo na papiru i još uvijek nisu realizirani.

Je li to zato što mentalno nismo spremni za njihovo postojanje? Čini se da su neki modeli zgrada doneseni iz budućnosti.

Atrakcije u Chicagu

Bijenale arhitekture znamenitosti Chicaga

Uživajte u putovanju u svjetsku metropolu!

Bijenale arhitekture u znamenitosti Chicaga 2015 Putovanja i odmor