Zimska mjesta čudesa širom svijeta – gdje možete pronaći bajkovite krajolike s puno snijega?

O problemima klimatskih promjena danas se javno raspravlja i imaju ogromnu prisutnost u medijima. Vremenski proroci čak su mišljenja da na našim zemljopisnim širinama više nemamo pravu zimu. Barem ne jedna toliko snježna kakvu poznajemo iz djetinjstva. Sjećate li se također rado bajkovite zimske zemlje čudesa, gdje smo se vani igrali na snijegu i osjećali ugodno unatoč hladnoći? Možda nas možete nazvati staromodnima, ali stvarno vjerujemo da ne postoji ništa poput snježnog dana! Sve je bijelo, na livadama je debeo snježni pokrivač, led blješti na jezerima, a drveće nosi bijele ogrtače. Takvi se bajkoviti krajolici i dalje mogu vidjeti. Danas vas pozivamo na virtualno putovanje kroz romantične zimske čudesne krajeve diljem svijeta. Sve ove snježne destinacije za putovanja vrijedne su posjeta! Dođite s nama i otkrijte sjajna zimska čudesna mjesta koja nam grije srca!

Zamrznuta voda i brojne ledenice karakteriziraju zimsku zemlju čudesa Nijagarine vodopade u hladnoj sezoni!

Zimska zemlja čuda Nijagarini vodopadi zimi smrznuta voda brojne ledenice

Bilo da su snijegom prekrivene gradske ulice, planinski vrhovi ili čak dvorci iz bajke – ovdje se možete diviti svemu što ste imali godinama ispred prozora svoje kuće ili u okolici. Neka od ovdje predstavljenih zimskih čudesnih mjesta nalaze se u Europi i lako su im dostupna. Drugi su udaljeniji i putovanje tamo, osobito zimi, komplicirano je.

No ako ih ne posjetite ove zime, to ne bi bio problem. Možete se ugodno smjestiti na kauču kod kuće, popiti šalicu toplog čaja ili kakaa, sjesti ispred pucketave vatre i diviti se ovim prekrasnim mjestima prekrivenim snijegom. Zabavite se s tim!

Škotski dvorac toranj Craigievar dvorac u Alfordu.

Zimska zemlja čuda Dvorac škotski toranj Dvorac Craigievar Alford Škotska

 – Mala zimska čudesna mjesta u Europi 

Alford, Škotska: Ovo je prekrasno malo mjesto u sjeveroistočnom dijelu Škotske, koje se osvrće na tisuću godina povijesti. Stare vikendice određuju cjelokupni izgled mjesta i izgledaju posebno romantično i privlačno u snijegu. Lokalni dvorac, na engleskom dvorcu Craigievar u Alfordu, svakako vrijedi vidjeti. Ovo je škotski dvorac od tornja napravljen od ružičastog kamena, koji potječe iz 16. stoljeća. Za ovu povijesnu zgradu kažu da je inspiracija za Disneyjev dvorac Pepeljuga.

 Vjerujte, ova fotografija nije iz srednjeg vijeka?

Zimska zemlja čuda stara zapuštena kućica u Somersetu u Engleskoj

Somerset, Engleska: Takva stara i ugodna kuća može se naći u Somersetu. Izgleda pomalo sumnjivo zanemareno i zapušteno. Baš kao kod kuće u jednom od naših omiljenih božićnih filmova, “The Holiday”. Ova i druge kuće sličnog izgleda mogu se pronaći u Somersetu. Ova županija nalazi se u jugozapadnoj Engleskoj i zimi je vrlo popularna zbog svojih romantičnih zimskih čudesnih lokacija.

 Otkrijte ljepotu i udobnost švicarskog skijališta Laax.

Zimska zemlja čuda puno snijega Švicarsko skijalište Laax

Sada idemo u Švicarsku, gdje visoke, snijegom prekrivene alpske planine zimi fasciniraju skijaše i ljubitelje prirode. Ako se ovdje želite kliziti niz skijaške staze, preporučujemo zimsku zemlju čuda Laax. Skijalište je prava atrakcija za ljubitelje zimskih sportova. Ovdje ćete pronaći 235 kilometara padina i cca 30 liftova. A ako želite uživati ​​u udobnosti švicarskog krajolika izbliza, posjetite očaravajuće selo Adelboden. Prekriven snijegom u hladnoj sezoni, privlačan je jednako kao i ljeti sa svojim svježim, čistim planinskim zrakom.

Ovako alpsko selo Adelboden izgleda zimi.

Zimska zemlja čuda puno snježnih svjetla alpsko selo Adelboden u Švicarskoj zimi

–  Tri europske prijestolnice također su vrijedne posjeta kao mjesta zimske zemlje čuda

Jedinstvenu ljepotu zime možete otkriti i u većim europskim gradovima. Na primjer u glavnom gradu Francuske Pariz možete otkriti nešto čarobno i učiniti vaš posjet vječnom gradu ljubavi nezaboravnim. Austrijska prijestolnica po tome je pravi rival Beč, gdje se susreću klasično i romantično. Ako idete malo na istok, možete ove zime Varšava posjetite i bolje upoznajte stari grad poljske prijestolnice. Ovdje možete otkriti povijesne spomenike iz 13. stoljeća.

 Čak i zimi Pariz privlači tisuće turista.

Zimska zemlja čuda Pariz vječni grad ljubavi Tisuće turista čak i zimi

 Želite li prošetati mokrim bečkim ulicama na minus stupnjeva??

Zimska zemlja čuda Beč Austrija mokre ceste prelaze pri minus stupnjevima temperatura

  • Zimska zemlja čuda koja vrijedi vidjeti u Sjevernoj Americi

Zima u Sjevernoj Americi, posebno u Kanadi i sjeveroistoku Sjedinjenih Država, hladna je, s temperaturama znatno ispod nule i snijegom. No, “oluja” nudi i prekrasne snježne krajolike koje jedva poznajemo u Europi. Na primjer u Grad Quebec, Kanada, zima traje od studenog do travnja. Snježni pokrivač debljine 20 cm nalazi se oko 110 dana godišnje, a najniža vanjska temperatura je -36 stupnjeva C. Hladno, hladno, ledeno hladno!

 Zima u Quebecu je snježna i ledeno hladna, ali još uvijek vrlo romantična i čarobna. Grad je od studenog do travnja pravo zimsko čudo!

Zimska zemlja čuda Quebec City Kanada ulicama prekrivenim snijegom vrlo romantična atmosfera

Oko 120 km južno od Quebeca nalazi se američka država Maine. Tamo ima malo mjesta, Kennebunk, naseljeno još 1621. i još uvijek je popularno kao odredište za putovanje na sjeveroistoku SAD -a unatoč hladnoj zimi.

 Zimsko vrijeme u Kennebunk, Maine, SAD

Zimska zemlja čuda Kennebunk Maine SAD puno snijega ispred dvorišta kuće

No, najveća atrakcija u ovom dijelu svijeta su bez sumnje Niagarski slapovi! Nijagarini slapovi nalaze se na granici između američke države New York i kanadske provincije Ontario. Zimi se Nijagarini slapovi pretvaraju u bajkovitu zimsku zemlju čuda napravljenu od smrznute vode i brojnih ledenica. Ovu prirodnu ljepotu morate vidjeti barem jednom u životu!

Pa, kamo ćeš ove zime??

Glavni grad Poljske, Varšava, privlači mnoge putnike čak i zimi.

Zimska zemlja čuda poljske prijestolnice Varšava također je primamljiva za putnike zimi

 Nijagarine slapove vrijedi vidjeti čak i kad je temperatura ispod nule.

Najpoznatiji vodopad na svijetu lijep je i danju i noću.

Zimska zemlja čuda Nijagarini vodopadi danju i noću prelijepi

 I turistima nudi mnogo dramatičnih slika!

Zimska zemlja čuda Nijagarini vodopadi mnoge dramatične slike zimi