Trenutni trendovi i savjeti za kupnju nekretnina u 2017. godini

Kupnja i prodaja nekretnina pokazalo se iznenađujuće uzbudljivim područjem za većinu ljudi koji prvi put dolaze. Otkrivate nekoliko isprepletenih aspekata. Sve to igra ključnu ulogu u savršenom odabiru nekretnine. Za svaku je osobu drugačije. Tržište nekretnina vrlo je dinamično: jedini način da ne izgubite na snazi ​​je ako slijedite nit vlastitih interesa. To možete učiniti ako uvijek imate na umu bitna pitanja dobro osmišljene kupnje. O tome ćemo u nastavku, a zatim ćemo vam skrenuti pozornost na nekoliko ključnih trendova za 2017. godinu.

Kupnja nekretnina i održivi razvoj zajednice

komuna i kupnja nekretnine

Koja je trenutna tržišna cijena odabrane nekretnine?

Svaki komad nekretnine ima objektivnu tržišnu cijenu koja se ne temelji uvijek na očitim okolnostima. Razvoj industrije, promijenjena ekonomska situacija i sve veći interes za određeno stambeno područje primjeri su toga odlučujući faktori.

Kupci i prodavači također se u svojoj odluci vode mnogim emocionalnim razlozima. To je prirodno, ali barem biste trebali imati na umu trenutnu tržišnu cijenu. Na taj način nećete upasti u zamku vlastitih nerealnih očekivanja.

Pri kupnji nekretnine integrirane zelene površine često su vrlo važne

zelenih površina i kupnje nekretnina

Koji su vaši osobni prioriteti pri kupnji nekretnine??

Nakon što imate objektivnu predodžbu o trenutnoj tržišnoj cijeni, sada možete početi razmišljati o svojim prioritetima. Možda želite dom koji je prilično udaljen od središta velikog grada ili najpopularnijih stambenih naselja, jer su vam zdrav život i mirno okruženje najvažniji.

Ili želite da se vaš dom iz snova nalazi na području s slabo razvijenom infrastrukturom, ali koji će se proširiti u sljedećih nekoliko godina?

Dakle, kad pronađete dio imovine koji odgovara vašim osobnim prioritetima, ponekad bi se moglo isplatiti platiti malo iznad tržišne cijene.

Međutim, realno procijenite rizike i očekujte mali gubitak koji bi mogao nastati u slučaju preprodaje.

Tradicionalna načela i fleksibilnost oblikuju tržište nekretnina u 2017. godini

ideje za kupnju nekretnina

Kolike su šanse ovog stana u slučaju moguće preprodaje?

  • Jesu li se cijene sličnih stanova (sa sličnim tlocrtom, s gotovo jednakom veličinom stambenog prostora i gotovo istom dobrom lokacijom) povećale ili smanjile posljednjih godina??
  • S obzirom na trenutne trendove, hoće li stan postati skuplji ili, naprotiv, jeftiniji??

Na dobro ili na loše, stvari se u životu mogu brzo promijeniti. Stoga uvijek razmišljajte o preprodaji! Možete li po potrebi preprodati svoj stan ili kuću? Hoće li se to dogoditi u kraćem ili dužem vremenskom razdoblju? Rastu li cijene za ovu vrstu stana i u ovom stambenom naselju? Hoće li se tamošnja infrastruktura dalje razvijati? Svi ti čimbenici bit će od velike važnosti za daljnju prodaju.

Tržište nekretnina također doživljava uzlet u inozemstvu

kupovinu nekretnine u inozemstvu

Tri aktualna trenda na tržištu nekretnina za 2017. godinu

Navedena ključna pitanja ključna su za kupnju i prodaju nekretnina desetljećima (ako ne i stoljećima). Međutim, odgovori tržišta mijenjaju se zajedno s našim društvom i njegovim potrebama. To također dovodi do trenutnih trendova u industriji. Evo najnovijih za ovu godinu.

Visoka cijena nekretnina u 2017. znači i mnogo veću kvalitetu

Rast cijena, ali i visoka kvaliteta karakteriziraju tržište nekretnina u 2017. godini

Vrijeme za ulaganje

Agenti za nekretnine trenutno preporučuju ulaganje u skuplje stanove. Bolje je odreći se životnog prostora nego kvaliteti zgrade ili lokacije. Fleksibilna i moderna unutarnja oprema čini život u malom životnom prostoru posebno udobnim i zdravim.

Suvremena svojstva mogu se prilagoditi promjenama u okolišu

kabrioleti su moderni

Puno mogućnosti i mogućnost konverzije

Nuđenje mnogih različitih opcija etabliralo se kao popularna strategija u 2017. Različite tendencije u planiranju različitih stambenih područja i zgrada znače da se prikazuju mnoge ekvivalentne varijante po istoj cijeni. To osigurava da ste odabrali najbolje u skladu sa svojim osobnim prioritetima. Nadalje, zgrade bi trebale biti konvertibilne i prilagodljive okolišu.

Ako kuća savršeno odgovara vašim potrebama, rado ćete platiti dodatnu naknadu

pojedinac ima svoju cijenu

S naglaskom na održivi razvoj područja

Naravno, okoliš uvijek igra važnu ulogu pri odabiru nekretnine. No 2017. godine ovaj će se trend shvatiti malo drugačije nego prije: Bit je u tome da vaša vlastita zgrada predstavlja dodatnu vrijednost za stambeno područje. Jedan primjer je stvaranje zelenih površina na posjedu. Ovo ne samo da čini vaš život ugodnijim, već i susjedstvo i mjesto u kojem živite. Kupnja nekretnina stoga se sve više shvaća kao zaseban strateški doprinos pozitivnoj transformaciji našeg društva.

Sigurnost i mudro djelovanje na tržištu nekretnina

Tržište nekretnina tek je izašlo iz dugog, teškog razdoblja i stoga je trenutno posebno zabrinuto za sigurnost. Prodaja i kupnja uvijek su bolja i mudro promišljena. Kvaliteta života i prilagodba potrebama zajednice igraju bitnu ulogu u tome. Novi, udaljeni gradovi s dobrom infrastrukturom i odličnom prometnom povezanošću s drugim dijelovima grada preferirani su zbog bolje kvalitete života. Općenito, imate mnogo više individualne slobode pri odabiru stana s relativno malim rizikom.

Dakle, 2017. je dobra godina za ulaganje u nekretnine unatoč relativno visokim cijenama, jer one predstavljaju veliku dodanu vrijednost za kupca i za društvo.

Tržište nekretnina trenutno je usmjereno prema sigurnosti i dugoročnom razmišljanju

trendovi na tržištu nekretnina pokazuju optimizam

Nekretnine s dvorištima još su uvijek aktualne

kuća sa zemljištem

Ista načela vrijede za kupnju nekretnina u zemlji i inozemstvu

nekretnine u španjolskoj

Male kuće s fleksibilnim interijerom trenutni su trend

tradicionalna fasada s modernim interijerom

Iznajmljivanje nekretnina važan je dio tržišta nekretnina

dugoročna najamnina

 Održivi život u zajednicama

moderne nekretnine u zajedničkim stanovima

Manji stanovi izgledaju veći zahvaljujući fleksibilnim dizajnerskim rješenjima

fleksibilni koncepti uređenja interijera nude više slobode