Spiralne stepenice: vrhunski elegantan pogled koji privlači pažnju!

Ima nešto romantično, pa čak i mistično u spiralnim stepenicama … ne mislite li? Nije ni čudo, jer su u davnini isklesani u duboke kamene bunare, a kasnije korišteni u srednjovjekovnim kulama i dvorcima. Često su se koristili kao tajni putevi bijega koji su također bili vrlo korisni u obrani od napada drugih. Kasnije se spiralno stubište preselilo u jednostavne stambene zgrade kao praktična veza između etaža stana. Najvažniji razlog tome u to vrijeme bila je njihova ušteda prostora, jer zbog svog oblika i funkcije ove zakrivljene konstrukcije zahtijevaju vrlo malo životnog prostora. Danas se spiralna stubišta sve više grade iz estetskih i reprezentativnih razloga, kako u javnim zgradama, tako i u privatnim kućama.

Elegantne stepenice često služe kao elegantna arhitektonska atrakcija, posebno ako nisu oslonjene na zid, već slobodno stoje u prostoriji. Čak i jednostavne varijante ovog stubišta daju ambijentu vrlo specifičan šarm i uvijek osiguravaju više dinamike u prostoriji.

Uskoro i sami Kupite spiralne stepenice ili želite saznati više o tome, ovdje smo saželi neke korisne informacije za vas. Ostanite s nama i saznajte više o strukturi, značajkama i materijalima koji su tipični za takve stepenice.

spiralne stepenice spiralne stepenice drvene stepenice ograde od nehrđajućeg čelika

Spiralne stepenice ili spiralne stepenice: u čemu je razlika?

Spiralno stubište se u svakodnevnom govoru često naziva spiralom. No bilo bi mnogo preciznije nazvati ih spiralnim. Jer, za razliku od spirala, radijus spiralnog stubišta se ne mijenja. Vrlo često se čak miješaju pojmovi spiralno stubište i spiralno stubište.

Istina je da su obje vrste stepenica po izgledu i funkciji prilično slične. No među njima postoji bitna razlika – takozvano stepenište. To imaju samo spiralna stubišta. Riječ je o središnjem zračnom prostoru oko kojeg se stubište mijenja.

Sasvim drugačije sa spiralnim stepenicama. Središnji nosivi element je takozvano vreteno-stabilan stup (koji se naziva i noseći stup), uglavnom izrađen od čelika ili betona, na koji su pričvršćene stepenice. Vanjska strana stepenica tada je zatvorena ogradom. Spiralne stepenice ne nazivaju se uzalud stepenicama koje štede prostor, jer su mnogo kompaktnije i stoga zauzimaju manje prostora.

spiralno stubište drvo nehrđajući čelik dnevna soba spavaća soba

Visoki sigurnosni standardi i savršena ergonomija

Kao i za sve ostale vrste stepenica, ovdje vrijede jasna pravila građevinskih propisa koja služe za optimalnu zaštitu od opasnosti od pada i ozljeda. Naravno, udobnost hodanja također igra odlučujuću ulogu u kvaliteti i ergonomiji stubišta. Sve te aspekte uvijek provjeravaju i slijede iskusni stručnjaci. Zato uvijek kad ste tamo uvijek trebate zatražiti dobar savjet, Montažne stepenice online naručiti. Dajte prednost samo proizvođačima i distributerima koji proizvode ili nude visokokvalitetne proizvode. Zato ne pravite kompromise!

Svestranost materijala

Naravno, i pravi materijali igraju važnu ulogu. Ovisno o području primjene i funkciji, potrebno je naručiti spiralna i spiralna stubišta izrađena od različitih građevinskih materijala. Za vanjske prostore prikladnije su stepenice od čelika ili posebnog drveta. A za interijer, ne samo da su se ova dva materijala već dokazala, već i lijevano željezo, umjetni kamen i staklo. Potonji se već smatra prilično popularnim trendom ne samo u uređenju interijera javnih zgrada, već i luksuznih kuća općenito. Iako se staklo percipira kao krhko, materijal je u ovom slučaju iznimno robustan i optimalno nosiv, zahvaljujući posebnoj tehnici kemijske obrade i laminiranja.

spiralno stubište stepenice od nehrđajućeg čelika od svijetlog drva spiralno stubište

Srećom, trenutno postoji veliki izbor spiralnih stubišta ne samo na licu mjesta, već i na internetu. Možete pregledavati koliko god želite i tražiti savršeno stubište za svoja četiri zida. I najbolje od svega je što svatko može naručiti i svoje individualno stubište po mjeri. Budući da se stepenice, ograde i rukohvati mogu izraditi pojedinačno i savršeno prilagoditi vašem stilu opremanja.

Iznad svega, slušajte vlastiti ukus i osobne preferencije i istodobno se okoristite stručnim savjetima pružatelja usluga po vašem izboru. Dajte svom domu sofisticiran, zakrivljen dodir s desnim spiralnim stubištem! Uredništvo vam želi uspjeh!

    spiralno stubište ljubičasti komplet spiralnih stubišta kopča za stepenice

edelstalno spiralno stubište bijelo spiralno stubište