Pretvaranje postojećih zgrada u luksuzne nekretnine

moderna arhitektura softver za nekretnine nekretnine u prijelaznim primjerima

Nekretnine u tranziciji

U velikim gradovima, zbog nedostatka prostora i stanova, odavno je to standard: pretvaranje starih građevinskih kompleksa u moderne stambene zgrade. Dok se u metropolama poput Berlina ekskluzivni stanovi stvaraju od starih zatvora, prazne poslovne zgrade u Frankfurtu i Co postaju luksuzni smještaj.

No, trend stvaranja inovativnog životnog prostora od starih postojećih posjeda odavno je dosegao privatni sektor. Mnogi vlasnici predani su modernizaciji i realizaciji moderne arhitekture. Bavili smo se tom temom i objasnili neke aspekte koji idu ruku pod ruku s konverzijama.

Softver za nekretnine i inteligentna IT rješenja za pametnu kuću

stan Nekretnine u tranziciji moderni stambeni prostori i softver za nekretnine

štedjeti energiju

To je obično slučaj kada se zgrade preuređuju Potencijal uštede energije u fokusu. Modernizacijom prozora i vrata, potreba za energijom već se može drastično smanjiti. Uostalom, gubici topline u tim građevinskim elementima su ogromni. Ako su postojeće zgrade potpuno obnovljene, moguća je prosječna ušteda energije do 52 posto. Toplinska izolacija i zamjena kotlova dvije su najučinkovitije mjere. Također se može isplatiti razmisliti o vrsti grijanja. Posebno u odnosu na održivost vlasnicima nekretnina otvorene su mnoge mogućnosti.

stambene nekretnine u tranziciji softver za nekretnine za dnevnu sobu luksuzne

Pametna kuća i rješenja za upravljanje

Drugi razlog za vlasnike nekretnina da moderniziraju svoju nekretninu je nadogradnja na najnoviju građevinsku tehnologiju. Pametna kuća je ključna riječ. Ova oznaka opisuje središnju kontrolu zgrade. Svi električni sustavi su automatizirani. Takozvani gateway služi kao središnja jedinica i mreža. Svi sustavi ili uređaji povezani s njim centralno su umreženi i mogu se pojedinačno kontrolirati. Pametna kuća omogućuje daljinsko upravljanje tehničkim sustavima. Holističkim pristupom preuzima se kontrola građevinske tehnologije kako bi se moglo kontrolirati sve na licu mjesta, kao i na putu. Bez obzira radi li se o multimedijskom sustavu, prozoru, roletama ili grijanju – u pametnom domu sve reagira na vlasnika i on mu može pristupiti u bilo kojem trenutku. Čak Simulacije prisutnosti može se primijeniti za odvraćanje provalnika. Ciljevi pametne kuće su: povećanje energetske učinkovitosti, povećanje sigurnosti, optimiziranje udobnosti stanovanja i maksimiziranje kvalitete života. Najmodavci koji žele obnoviti i modernizirati svoje nekretnine također imaju priliku koristiti inteligentna IT rješenja Upravljanje stambenim jedinicama te olakšati sve povezane zadatke. Lexware nudi softver za nekretnine Brze nekretnine Na primjer, praktičan sustav za upravljanje do 50 stambenih jedinica, održavanje pregleda prodaje i troškova te centralno stvaranje pomoćnih računa, najma i grijanja. Oni koji iskoriste priliku i oproste se od ručne administracije tijekom modernizacije i umjesto toga pređu na takav softver mogu drastično smanjiti administrativne napore.

Softverski stan za nekretnine stan Nekretnine u tranziciji

Više udobnosti

Osim potencijala za uštedu energije, poboljšanje životne udobnosti igra važnu ulogu u modernizaciji. Kako bi stvorili najsuvremenije luksuzne stanove, arhitekti rade na dobro osmišljenim mjerama obnove. Nepraktični prostorni uvjeti gotovo se u potpunosti mijenjaju uklanjanjem zidova. Općenito, preporučljivo je angažirati iskusne arhitekte. Mogu utvrditi koje strukturne promjene imaju smisla i sa sobom donijeti pametne ideje za obnovu koje omogućuju pretvaranje dotrajalih zgrada u luksuzne stanove, uzimajući u obzir čimbenike poput dizajna, funkcionalnosti i pristupačnosti.

Softver za nekretnine moderna arhitektura Nekretnine u tranziciji

Iskoristite sredstva

Do 2050. godine vlada želi osigurati da sve zgrade u Njemačkoj budu klimatski neutralne. Nekretnine tada mogu imati samo minimalne energetske potrebe i moraju se uglavnom održavati obnovljivim izvorima energije. Kontinuirani Poboljšanje standarda učinkovitosti je neizbježan. Da bi se to postiglo, Pravilnik o uštedi energije (EnEV) je alat. Postupak treba ubrzati financiranjem. Subvencije smanjuju financijska opterećenja, što zauzvrat oslobađa sredstva koja se slijevaju u obnovu zgrada. Već se kroz subvencije BAFA -e i KfW -a mogu zamisliti potpore od 7.000 eura. Slijedi pregled državnih potpora:

  • KfW programi: KfW razvojna banka u federalnom vlasništvu (Kreditni institut za obnovu) na svom repertoaru ima programe za podršku vlasnicima nekretnina. Uključujući subvencije za „energetski učinkovitu obnovu“ ili „obnovu primjerenu dobi“. Od ključne je važnosti da se zahtjev za financiranje KfW -a podnese prije početka izgradnje ili obnove.
  • KfW zajam: KfW krediti za vlasništvo nad stanom mogu se koristiti ako se zajmoprimci usele i sami koriste nekretninu. Osim KfW -a, banke kao što su Sparkasse ili Volksbank su kontakt za KfW kredite.
  • Porezna ušteda: Ako ste vlasnik i živite u zaštićenoj zgradi, troškovi obnove mogu se amortizirati tijekom deset godina svaki put po devet posto. Imate koristi od značajnih poreznih ušteda.
  • Financiranje iz zemlje / grada: Gotovo sve savezne države potiču svoje stanovnike da kupuju njihove domove. Bavarska, Sjeverna Rajna-Vestfalija i Baden-Württemberg smatraju se posebno velikodušnima. Gradovi također podržavaju modernizaciju kako bi povećali regionalnu privlačnost i uvjerili nove stanovnike u tu lokaciju. Financiranje se razlikuje po zahtjevima, uvjetima, vrsti i iznosu.
  • Stambeni Riester: S Wohn-Riesterom država podržava privatne kuće. Subvencija Riestera koristi se za otplatu financiranja.

Postoje i atraktivne ponude za nabavu vanjskog kapitala. Zajmovi s niskim kamatama olakšavaju provedbu različitih mjera modernizacije.

Softverski stan za nekretnine Nekretnina u promjenjivom hodniku

Izvori slika:

1. slika – “Unsplash”

2. slika – “FlashBuddy”

3. slika – “AWFG_Berlin,

4. slika – “unsplash.com” /pexels.com

5. slika – “poštovanje” /pixabay.com,