Organska arhitektura – priroda i kiparska obilježja

Dizajnersko okruženje organske arhitekture

Za razliku od mnogih drugih stilova, organska je arhitektura gotovo neovisna filozofija

To se temelji na savršenom skladu između prirode i čovjeka.

Organska arhitektura mora biti dio unutarnjeg života osobe svaki dan. Istodobno, mora se besprijekorno upisati u okolni prirodni krajolik.

Teško je definirati ovu vrstu klasične ili moderne arhitekture bez usporedbe s biološkim organizmima. Svaki element predstavlja svoj objekt sa vlastitom strukturom života, slijedi vlastite zakone i istovremeno ispunjava mnoge funkcije.

Organska arhitektura

Staza staze organske arhitekture

Frank Lloyd Wright smatra se utemeljiteljem ovog smjera u arhitekturi. Njegovo prvo djelo ove vrste je kuća Robbie, sagrađena 1908. godine. Nalazi se u Chicagu.

Jedno od njegovih drugih fascinantnih djela je Fallingwaterhaus u Pennsylvaniji

Pješačka staza od organske arhitekture

 Ovdje možete vidjeti kako u praksi ostvaruje sljedeće načelo: Kuća mora izgledati kao da raste iz zemlje.

Iznad svega, pokušava se koristiti materijal koji se može koristiti uz malo dodatne obrade. Pokušava se ne sakriti njihov izvorni izgled i struktura, već naprotiv: dopustiti im da dođu na svoje. Nema velike razlike u tome što je to. Ovo se načelo jednako primjenjuje na lijevano željezo, kamen, drvo i beton.

Pravo se vrlo strogo pridržava svojih nekoliko načela u arhitekturi

Organska arhitektura kamenje stijene

Prvi među njima je minimalizam. Nadalje, teži se jednostavnosti u svakom detalju. Broj soba u kući sveden je na minimum. Soba se gotovo nezapaženo i neprimjetno stapa u drugu, stvarajući skladnu cjelinu. Točno, ideji kuhinje dugujemo puno slobodnog plana.

Autentičan izgled

Organska arhitektura okruženje priroda

Dekoraciju zgrade netko doživljava kao tehničku opremu. To se posebno odnosi na korištene nijanse, kao i na količinu materijala i pribora koji se koriste u ovoj arhitekturi. Smanjujete ovo koliko god možete i ostavljate više prostora za staklene površine i unutra.

Veliki baldahin kao dio arhitekture

Dizajner fasada iz organske arhitekture

Na kraju, ali ne i najmanje važno, valja spomenuti da Right inzistira da se kuća izgradi potpuno iznad zemlje. To uključuje i njegove osnove.

Nama u Freshideenu povijest stila je fascinantna

Betonska konstrukcija iz organske arhitekture

Također vjerujemo da će razumijevanje načela još više pomoći u stvaranju skladnog doma. Osjećate li se isto? Prepoznajte dobrobit za dizajn vašeg doma i za modernu arhitekturu kao takvu iz boljeg poznavanja načela Franka Llorda Righta?

Nekoliko dobro osvijetljenih stepenica

Organska arhitektura svjetlo drveće priroda

Valovita fasada

Kompleks dizajnera organske arhitekture

Apstraktni oblici i upečatljiv izgled

moderna inovativna organska arhitektura gradeći drveće