Moderne kuće – arhitektonska inspiracija iz Meksika Hectora Barrosa Ribe

Latinska Amerika je prekrasan izvor ideja za moderne domove. Današnji primjer to jasno dokazuje. Slike ispod prikazuju nevjerojatnu arhitekturu koju je izgradio Hector Barroso Riba. Kompleks zgrada nalazi se u Valle de Bravo, Meksiko. Projekt je od ove godine i stoga ukazuje na neke velike aktualne trendove u arhitekturi. Materijali i dizajn pročelja univerzalni su i mogu se dobro uklopiti u različite kontekste diljem svijeta.

Takav dizajn pročelja mogao bi se izvrsno uskladiti s mnogim prirodnim krajolicima

Moderna fasadna opeka Meksiko jednobojna

Moderne fasade dodaju suptilne naglaske krajoliku

Moderne fasade od staklene opeke

Moderne kuće u prirodnom okruženju

Građevinski projekt mogli bismo usporediti s malim otokom između planina s bujnom prirodom. S jedne strane, dizajn fasade ističe moderne kuće. Istodobno, crvenkasta boja, koja je također tipična za okolni krajolik, briše granice između zgrada i okolice. Prirodni materijali dolaze iz istog okruženja: fasade su uglavnom izrađene od opeke i zemlje. Drvo se intenzivno koristilo u unutrašnjosti. Zemlja čak potječe od samog posjeda: ovo, koje je korišteno za iskopavanje baze, tada je korišteno za zatvaranje zida.

Oblici i boje fasade podsjećaju na estetiku modernosti

ideja modernog dizajna fasade cigla

Svaka od modernih kuća ima unutarnje dvorište

Inspiracija za moderne kuće u dvorištu

Svaka kuća sastoji se od šest jedinica koje zajedno tvore unutarnje dvorište. Odavde možete uživati ​​u prekrasnom prirodnom pogledu, ali je istodobno zaštićena privatnost stanovnika kuće. Unutarnja dvorišta postaju mjesta povlačenja i opuštanja. Sjeverne strane kuća su zatvorene, a ulazi u kuće na južnoj strani. Na tome se zgrada otvara prema prirodi kroz velike prozore. Na taj način stanovnici mogu uživati ​​u ljepoti većine stambenih prostora i profitirati od prodora prirodnog svjetla.

Na jugu se zgrada otvara prirodi i prirodnom svjetlu

Pogled na ulice gradi moderne kuće

Dizajn interijera modernih kuća

Granice između okoliša i većine soba, poput dnevnog boravka, blagovaonice i kuhinje, ne mogu se točno odrediti. Umjesto toga, uključeno je proširenje stambenog prostora na susjedne dijelove odgovarajućeg dvorišta i vrta. Na katu iznad osjećate se mnogo odvojenije od okoline. Odatle veličanstveni borovi izgledaju poput slika snimljenih u okviru prozora.

Slično kao i fasada, u uređenju interijera koriste se prirodni materijali

Dizajn interijera blagovaonica moderne arhitekture

Čini se da su ove moderne kuće izrasle iz zemlje. Dizajn fasade poprima oblike modernosti. Zahvaljujući organskim materijalima, izvrsno se usklađuje s okolnim krajolikom. Unutra otkrivamo sličnu vrstu eklekticizma. Naizmjeničnost između zatvorenih fasada s jedne strane i zidova probijenih širokim staklenim površinama s druge strane čini da se osjećate zaštićeno i istovremeno blizu prirode.

Cjelokupnu arhitekturu i dizajn interijera karakterizira jednobojna paleta boja

Dizajn interijera moderna arhitektura

Ovaj koncept moderne arhitekture ima jasna načela koja se mogu uspješno primijeniti praktički bilo gdje u svijetu. Građevinska struktura nije visoka i prilično je stabilna. Odabrani oblici grade mostove prema različitim stilovima svjetske arhitekture i stoga se čine vrlo ažurnima. Istodobno, pri odabiru boja i materijala inspiracija se crpi iz neposrednog okruženja i njegove prirode, što uvijek doprinosi jedinstvenom izgledu. Dakle, ova vrsta arhitekture može poslužiti kao model modernim kućama diljem svijeta.

Slika i tekst: https://www.archdaily.com/

Stil građevinskog kompleksa kombinira moderne i organske karakteristike

Dizajn interijera vrlo moderna ideja

Sve u kući je neutralno. Dakle, prirodni pogled krade predstavu.

Uvid u dizajn interijera u modernu arhitekturu

Drvo kao i drugi materijali dobiveni su na tom području

Ideja za moderno uređenje interijera u hodniku

Dizajn interijera kuhinjske opreme moderne kuće

moderne kuće inspiracija opekom

Moderne kuće grade unutarnja dvorišta

Priroda je važan dio svakodnevnog života stanovnika

moderno projektiranje fasada kuća

Moderne kuće inspiracija opeke

Na jugu se dnevne sobe otvaraju prema prirodi kroz velike prozore

Dizajn interijera modernog dizajna interijera

Moderan dizajn interijera spavaće sobe

Interstice dizajn modernih kuća