Moderna arhitektura: Window House u Formezu

Ovaj put naš primjer doma iz snova i inspiracije za modernu arhitekturu dolazi iz Kuala Lumpura u Maleziji. Zgrada se prostire na 900 m². Ugovor je preuzela arhitektonska tvrtka FORMZERO, a oni su projekt povjerili arhitektu Cherng Yih Leeju. Ova kuća iz snova je vrlo nova i izgrađena je 2017. Nalazimo niz tipičnih obilježja moderne arhitekture kako u interijeru tako i u modernom eksterijeru. Zgradu odlikuju ravne linije i bešavni fasadni dizajn. Međutim, u isto vrijeme ima vrlo individualan karakter. To je postignuto dimenzijama svakog pojedinog vanjskog zida i prostora. Odmah možete zaključiti po vrlo originalnom rukovanju dizajnom prozora. Sličan je odnos između modernih modernih karakteristika i individualnih tumačenja detalja u svakom aspektu gradnje zgrada. Pogledajmo ovo bliže zajedno!

Poseban dizajn prozora karakterizira ovu modernu fasadu

moderna arhitektura pogled odozdo

Moderna arhitektura na rubu šumskog rezervata

Zahtjevi za kućama iz snova u neposrednoj blizini ili usred šumskih rezervata su podosta. Najvažnije je postići skladan vanjski izgled koji se mora uskladiti s prekrasnim prirodnim okruženjem. To je obično i prirodna želja mnogih stanovnika koji jednostavno žele uvijek iznova uživati ​​u najboljem iz okolne prirode.

Većina arhitekata rješava ovaj zadatak s malim dimenzijama. Obično se kombiniraju s otvorenim fasadnim dizajnom. U ovom slučaju doživljavamo suprotno. Klijent je želio veće dimenzije i zaštitu od vanjskog okruženja. Međutim, arhitekti su to koristili kao inspiraciju.

Svaka fasada na ovoj zgradi ima svoj karakter

moderna arhitektura visok pogled iz ptičje perspektive

Moderan dizajn fasade i prozora

Prozori su vrlo prirodna veza s vanjskim svijetom. Oni su ključni element individualnog izgleda koji pokazuje ova moderna arhitektura. Možete vidjeti tri različita pristupa oblikovanju prozora. Sve se ovo odnosi na manipulaciju oblikom i funkcijom ove komponente. Na kraju imate prirodnu povezanost s okolinom. Mogli ste uživati ​​u prirodi, a istovremeno zadržati vlastiti privatni prostor.

Dimenzije i veličine prozora odgovaraju karakteru interijera

moderna arhitektura velika distribucija prozora

Regulacija temperature i zanimljiv dizajn fasade

Ova moderna arhitektura pokazuje posebno zanimljive značajke s istočne strane pročelja. Tamo je zatvoren dodatnim zidom od perforiranog betona. S jedne strane postižete vrlo dobru ventilaciju, a povrh toga zaštićena je privatnost stanovnika. Između unutrašnjosti kuće i betonskog sloja nalazi se okomita struktura na nekoliko razina. To ovom dijelu zgrade daje domaći karakter. Betonski zid ima teleskopski oblik. Savršeno pristaje uz zgradu i prostire se prema prirodi i šumi. Dakle, ova komponenta izgleda kao ogroman prozor. Ista fasada također gleda prema ulici, što se također može tumačiti kao otvorenost prema lokalnom životu. Unutarnja oprema može se očitati iz distribucije prozora. Svaka soba ima svoj prozor. Osim toga, oblici i veličine prozora usklađeni su s onima u prostorijama kojima pripadaju.

Suvremeni dizajn fasade na istočnoj strani posebno je upečatljiv

moderna arhitektura pogled na ulicu

Kako ovdje razumijete modernu arhitekturu??

U ovom slučaju na modernu arhitekturu gleda se kao na vrstu provokacije! Čovjek se pridržava pravila ovoga unatoč vrlo specifičnim modernim tvrdnjama. To se također treba tumačiti kao moderno, pa zapravo nema kompromisa sa suvremenim trendovima. Očuvana je povezanost s okolišem – prirodnim i naseljenim. Dakle, ovaj dom iz snova izvor je inspiracije za arhitekte i klijente u sličnoj situaciji. Ujedno dokaz raznolikih mogućnosti moderne arhitekture. Saznajte više o karakteru ove zgrade iz sljedećih primjera.

Izvor teksta i slike: https://www.archdaily.com/

Udobni vanjski prostori zaštićeni su od znatiželjnih očiju izvana 

atraktivan kupaonski namještaj moderne arhitekture

Svi unutarnji prostori zaštićeni su i istovremeno povezani s okolišem

dizajn hodnika moderna arhitektura

Krov je također napola otvoren. To je tipično za sve dijelove ove kuće iz snova.

moderna arhitektura krov

Ulaz u ovu modernu arhitekturu nosi obilježja sela

moderna arhitektura ulaz i broj

Sobe u prizemlju imaju veće prozore. Vrtna ograda zaštićena je od pogleda izvana. 

prozor moderne arhitekture s cestom prema vrtu

dizajn moderne arhitekture iz prizemlja

Unutra otkrivamo vrlo moderan, ali ekonomičan dizajn interijera

ideja moderne arhitekture za opremanje dnevnog boravka

moderna arhitektura dnevni boravak u vrt

Ovdje vidimo moderan dizajn fasade s nekoliko razina

moderna arhitektura višebojno oblikovanje fasada

“Poluotvoreni” karakter ovog modernog interijera također je uklopljen u dizajn stubišta

stube moderne arhitekture u stepenicama

interijer stubišta moderna arhitektura

Na mjestima otkrivamo izrazito industrijske elemente

metalno stubište moderne arhitekture

izgradnja stepenica moderne arhitekture

Pogled u prostor između – između kuće i “školjke” na južnoj strani

prostor moderne arhitekture ispred pročelja

dizajn zidova s ​​prozorima moderna arhitektura