Izgradnja kućice na drvetu – čajane Atami u japanskoj šumi

Želite li sagraditi kućicu na drvetu?

“Ptičje gnijezdo” Atami zapravo je mala kućica za čaj u krošnji starog stabla kamfora. Kako bi cijela stvar bila još uzbudljivija – jedinstvena kućica na drvetu nalazi se u Japanu, točnije u prefekturi Shizuoka. Dizajnirao arhitekt Hiroshi Nakamura ovaj stan pravi je arhitektonski dragulj koji nekako podsjeća na blockbuster “Avatar”. Ekološki koncept koji je održiv i maštovit u isto vrijeme. Inspiracija za stvarni građevinski projekt došla je iz životinjskog carstva. Arhitekt je oduvijek bio fasciniran kreativnošću vrana, posebno kada grade svoja gnijezda. Vrlo se često događa da te pametne ptice pametno prenamijene različite objekte i integriraju ih u izgradnju gnijezda. Vješalice za odjeću, na primjer, vrlo su popularne kod vrana. Moglo bi zvučati nevjerojatno ili neobično. Vješalice za odjeću prilično su praktične u tu svrhu, jer nemaju samo prikladan oblik, već i kuku. Na ovaj način, vješalice za odjeću su zakačene jedna za drugu na vrlo prikladan način i gnijezdo brzo dobiva stabilnu podlogu na kojoj se zatim možete nastaviti graditi.

Sličan pristup korišten je za kućicu na drvetu Atami. Okvir se sastoji od čeličnih šipki promjera 3 cm, na koje su zatim postavljene i montirane debele drvene daske. Do kuće za čaj vode stabilne, a ujedno i slabo vidljive stepenice. Ispred nje prvo ulazite na malu, ugodnu terasu na kojoj ima dovoljno mjesta za stol za blagovanje i stolice. Ovdje se zaista osjećate kao sretna ptica u džungli i uživate u duljem vremenu.

Ovako možete izgraditi ekološku kućicu na drvetu

kuća na drvetu zgrada japan terasa drvene podne daske blagovaonski stol stolice balkonski namještaj

Pravi vrhunac, međutim, ostaje unutrašnjost kuće na drvetu. I to odmah impresionira svojom bajkovitom jednostavnošću i čini da svako avanturističko, romantično srce kuca brže. Gruba tekstura prirodnog drveta i ugodni neutralni tonovi maze oko i stvaraju osjećaj sigurnosti. Ovdje se osjećate kao kod kuće.

Natrag prirodi! Za pultom ili na sofi možete uživati ​​u ukusnoj šalici čaja i opustiti se dok ćaskate ili meditirate u tišini – ovisno o tome kako se osjećate.

Jedna od jakih grana drveća stoji nasred kuće i daje ambijentu još više bajkovitog štiha

house house building japan tea house prirodno drvo kauč zidne police counter

Možete li zamisliti izgradnju ovakve kućice na drvetu? Pa, možda ne tako veliki ili profesionalni, ali ipak stabilni i ugodni. Dobijte još više inspiracije ovdje s nama i po želji posjetite službenu web stranicu Hiroshija Nakamure. Tamo ćete pronaći i druge održive građevinske projekte od njega.

Zabavite se zadivljeni!

Razmišljajte ekološki i živite održivo

izgradnja kuće na drvetu japan dječja kućica na drvetu čajanka

Divna šumska bajka

izgradnja kuće na drvetu japan ekološki izgradnja kućice čaja

Slatka kućica od drveta i gline

izgradnja kuće na drvetu teahouses japan ekološka zgrada

Izvrsna ideja za vaše romantično nedjeljno popodne

izgradnja kućice na drvetu ekološki živa čajna kuća japan

izgradnja kuće na drvetu japan ekološka živa kućica za čaj

house house building japan treehouse tea house

izgradi kuću na drvetu eko kuće izgradi čajanu

gradnja kuće na drvetu eko kuća japanska čajna kuća

gradnja kuće na drvetu japan eko kuća čajna kuća

kuća na drvetu zgrada čajanka japanska kuća na drvetu eko kuća