Inspiracija Dream House -a: Sjajan projekt “Bridge House” u SAD -u

Tražite inspiraciju za stan ili kuću iz snova? Nudimo vam izvrstan primjer iz Los Angelesa! Funkcionalnost i zabava fokus su ovog modernog koncepta koji je integrirao dobro dokazana načela reda. U tom smislu, “Kuća mosta”, u prijevodu “Kuća mostova”, treba se shvatiti kao metafora. Ima smisla kombinirati različite stilove i pristupe, koji također predstavljaju različite vremenske točke u razvoju modernog uređenja interijera iz posljednjih desetljeća. U ovoj se kući organiziraju specifični događaji i tamo živite. Kako sve to dovesti pod jedan krov? Saznajte više u sljedećih nekoliko redaka!

Uspješno projektiranje započinje pravim tlocrtom

kuća snova pogled odozgo

Glavni principi koncepta “Bridge House”

Prema samim arhitektima, načelo glatkog prijelaza poštivalo se posvuda. Dizajn prikazuje inovativne sustave i misaoni proces koji gleda u budućnost. To je nova koncepcija kuće iz snova ili stana iz snova.

Središnja tema zabave je osjećaj raznolikosti i zanimljivosti u svakodnevnom životu. Osim toga, takve kuće iz snova savršene su za organizaciju događaja različitog karaktera. U kući mostova hodate između različitih dvorana koje se mogu odmah pretvoriti u velika mjesta za događaje. Ponekad je to tradicionalni rođendan, ponekad umjetnička izložba sofisticiranog karaktera.

Dizajn interijera također premošćuje jaz između funkcionalnosti i zabave

moderne ideje interijera dom iz snova

“Most” između udobnosti i usredotočenosti na vanjski svijet!

Kako zapravo rješavate zadatak projektiranja kuće za vlastitu obitelj koja također prihvaća javne događaje? Sve počinje s pravim tlocrtom. U početku su to područje određivali javni prostori. Kao posjetitelj prvo ulazite u ovo, a ako prošetate do kraja, dolazite do potoka. Iznad ovoga je “most” prema privatnom području. Ovo je dnevna soba! Nalazi se neposredno iznad vode iz potoka. To već čini prijelaz s uobičajenog boravka u kući na poseban razgovor! Privatne sobe tada se postavljaju iza ove dnevne sobe i s druge strane potoka. Ovo razdvajanje je vrlo fluidno i jasno u isto vrijeme. Odvaja se profesionalno od privatnog područja i ne ostavlja za sobom osjećaj zatvorenosti.

Dnevna soba i neke prostorije za događaje nude intenzivan doživljaj prirode

san kuće fasada prirodni vrt ideje

Projekt od javnog značaja

Ovaj bismo primjer mogli smatrati istraživačkim projektom moderne stambene arhitekture. Budući da je tema komunikacije s javnošću posebno aktualna. Tajna i zaštita privatnosti previše su tretirani i izloženi u posljednjih nekoliko desetljeća. Sada bismo htjeli izgraditi lako dostupne mostove prema vanjskom svijetu. U cijeloj stvari postoji i vrlo praktičan aspekt. Spajanje poslovnog i privatnog građevinskog projekta smanjuje troškove i štedi vrijeme. Inovativni karakter ove ideje vjerojatno je razlog zašto je brzo dobila sredstva od preko 60 sponzora.

Ugodne ideje u uređenju mogu se pronaći i u prostorijama za događaje

ideje za kućna vrata iz snova

Tko bi se osjećao ugodno u takvoj kući iz snova??

Za neke ljude prijelaz iz privatnog u javni bio bi prilično provokativan, pa čak i zastrašujući. Za druge bi to bio upravo razlog da ga nazovu domom iz snova. Takve moderne ideje vjerojatno će u budućnosti postati šire prihvaćene. No prije nego što dođe do široko rasprostranjenog priznanja, vrlo vjerojatno bi se prvo upotrijebio za potrebe poznatih umjetnika i profesionalnih organizatora. To je tako s vlasnikom ove kuće. Kako vam se sviđa takav koncept? Bi li vam na bilo koji način bio prikladan?

Privatne sobe odvojene su od javnog prostora. Ali nema osjećaja zatvorenosti!

kuća iz snova lijepa bočna fasada

Težnja za uživanjem u prirodi jedan je od elemenata koji kuću čine cjelovitim radom 

kuća iz snova izvrsne ideje za uređenje interijera